Actievoorwaarden Echt Ierland

Actievoorwaarden Echt Ierland

Op deze pagina zijn de actievoorwaarden te vinden van actuele en onlangs geëindigde campagnes en acties.

Voorwaarden Omruilgarantie

 • Een beroep op de Omruilgarantie staat open voor consumenten vanaf 18 jaar. Een beroep op de Omruilgarantie is minderjarigen slechts toegestaan mits zij toestemming hebben van een ouder/voogd en ze aan de overige actievoorwaarden voldoen.
 • De Omruilgarantie geldt op de door Echt Ierland aangeboden vooraf georganiseerde pakketreizen.
 • De Omruilgarantie is niet van toepassing op verkoop van losse vliegtickets.
 • De Omruilgarantie betekent: het omruilen van uw bestaande reis naar een nieuwe reis is een nieuwe bestaande boeking. Uw boeking is daarmee definitief. Conform onze Algemene Voorwaarden met betrekking tot het maken van een boeking zullen wij hierna de aangevraagde onderdelen van je reis aanvragen bij onze partners (o.a. accommodatie, vlucht en/of autohuur). Wanneer wij de bevestiging hebben ontvangen van onze partner, ontvang je per omgaande de definitieve bevestiging- en factuur.  
 • Wanneer er een vliegreis is inbegrepen in de reis dient de vlucht met vertrek vanaf een door Echt Ierland geboekte luchthaven te zijn. Dit geldt zowel voor de reis die men wenst om te boeken als de nieuw gewijzigde boeking.
 • De omruilgarantie betekent dat een pakketreis zonder opgave van reden verschuldigd te zijn, eenmalig kan worden omgeboekt naar een andere pakketreis uit hetzelfde seizoen waarin aanvankelijk zou worden gereisd.
 • Echt Ierland rekent daarnaast 25 euro wijzigingskosten voor het omboeken van een reis in 2020 en 2021. 
 • Omruilen kan uitsluitend worden uitgevoerd via Echt Ierland.
 • Enkel de hoofdboeker kan eenmalig een beroep doen op de omruilgarantie.
  • De omruilgarantie is geldig voor alle bestaande en nieuwe boekingen geregistreerd t/m 31/10/2020, conform de voorwaarden van het SGR.  
  • Deze omruilgarantie is geldig voor alle bestaande en nieuwe boekingen die afreizen t/m 31/10/2021. Hierbij dient de laatste vertrekdatum 31/10/21 te zijn. 
 • Met betrekking tot een beroep op de omruilgarantie geldt:
  • De bestaande reis moet worden omgeruild naar een reis die hier conform de voorwaarden voor in aanmerking komt. Indien de bestaande boeking wordt gewijzigd en de nieuwe reissom valt hoger uit dan in de oorspronkelijke boekingsbevestiging, dient de klant het verschil bij te betalen.
  • Indien de nieuwe reissom lager uitvalt, is de lagere reissom verschuldigd en wordt de eventueel reeds voldane aanbetaling zo snel mogelijk met u verrekend. De nieuwe reissom mag maximaal 25% lager uitvallen dan de oorspronkelijke reissom. Bij meer afwijking qua reissom kan niet het volledige verschil worden terugbetaald en wordt maximaal 25% van het prijsverschil gerestitueerd, te gebruiken voor een volgende reis, dit bedrag krijgt u terug in de vorm van een voucher. Zie onze voorwaarden over het SGR Corona-voucher.
  • De waarde van de gewijzigde boeking wordt bepaald op het moment van omboeken en voor de op dat moment geldende prijzen.
  • De waarde van de oorspronkelijke boeking is bepaald op het moment van boeking ervan en bevestigd in de oorspronkelijke boekingsbevestiging.
 • Met betrekking tot het wijzigen van het reisgezelschap van een bestaande boeking geldt:
  • Enkel de identiteit van de personen in het reisgezelschap kan gewijzigd worden, het aantal personen dat deelneemt aan de reis dient ongewijzigd te blijven. Tip: Mocht u met meerdere personen op reis willen gaan? Dat kan, echter deze extra kosten worden berekend en aan u toegewezen. Dit zal dan een nieuwe boeking zijn.
  • De hoofdboeker van de reis dient ongewijzigd te blijven.

Reis direct omboeken naar 2021?

Op dit moment kunnen wij helaas nog niets zeggen over wat de prijzen voor het boekingsseizoen van 2021 gaan doen.

Wij ontvangen minimaal 11 maanden voor vertrek de ticketprijzen van Aer Lingus en KLM. Dit betekent dat wanneer u volgend jaar rond dezelfde tijd wenst te reizen wij pas 11 maanden voor vertrek de prijzen voor u kunnen nakijken. Voorbeeld: reist u in juni? Dan kunnen wij in juli of augustus uw vliegreis en prijs nakijken. 

 • M.b.t. de accommodaties: deze zijn in samenwerking met ons en zelf, volop bezig met omboekingen naar een later tijdstip dit jaar: augustus t/m oktober en annuleringen voor huidig reisseizoen 2020. Zij ontvangen graag nieuwe boekingen voor volgend jaar maar weten ook nog niet wat de prijzen gaan doen. Wij moeten dit uiteraard met hen overleggen, als het vanuit onze kant rustiger wordt gaan wij hiermee aan de slag. Normaliter contracteren wij vanaf mei t/m september de prijzen voor een volgend seizoen.
 • M.b.t. de autohuur geldt hetzelfde.

Indien u er voor kiest om uw reis om te zetten naar 2021, gaan wij, met uw akkoord, uw reis omboeken. Echter, dient u hiermee ook akkoord te gaan met eventuele prijswijzigingen, die wij u op dit moment nog niet kunnen doorgeven. Dit zal in een later stadium kenbaar worden gemaakt, dit is wellicht een prijsstijging van minimaal 10%. Wij kunnen u helaas geen garantie geven op welke prijs dan ook. Indien u uw reis wilt omboeken naar 2021 hebben wij van u een specifieke reisdatum nodig.

Let op, houd rekening met het hoog en laagseizoen: heeft u in oktober 2020 (laagseizoen) een reis geboekt en wilt u deze omboeken naar juni/juli/augustus/september 2021 (hoogseizoen)? Houd dan rekening met prijsstijging die afhankelijk is van het seizoen waarin u wilt reizen. Dit heeft effect op alle reisonderdelen in uw vakantie en dit staat los van een minimale prijsstijging van 10%.

Wanneer u akkoord bent met bovenstaande informatie, is het voor Echt Ierland geen probleem uw reis aan te passen.

Lees meer informatie en de veelgestelde vragen omtrent het beleid van het Coronavirus bij Reisorganisatie van Echt Ierland op onze Coronavirus Covid-19 pagina