A.S.R. verzekeringen

Er kan altijd iets vervelends gebeuren. Hier of tijdens je vakantie in Ierland. Dan geeft het een goed gevoel om te weten dat je terug kunt vallen op een goede verzekering. Omdat geen reis of reiziger hetzelfde is, biedt Echt Ierland in samenwerking met A.S.R. Verzekeringen (voorheen Europeesche) een uitgebreid aanbod verzekeringen aan, dé specialist in reis- en recreatieverzekeringen.

1. Annuleringsverzekering

Je hebt een heerlijke vakantie in het vooruitzicht. Dan mag een annuleringsverzekering niet ontbreken. Want het kan gebeuren dat een geboekte reis niet door kan gaan of datje halverwege terug naar huis moet. Een annuleringsverzekering van A.S.R. is ideaal. Want die geldt niet alleen voor vertrek, maar ook tijdens je vakantie. Je kunt je annuleringsverzekering volledig aanpassen aan je wensen en hebt de keuze uit twee verzekeringen: een standaard Annuleringsverzekering van 5.5 % of een Allrisk Annuleringsverzekering van 7 %. Daarnaast betaal je € 3,50 poliskosten en 21 % assurantiebelasting.

2. Waarnemer meeverzekeren

Als je wilt, kun je een (zaak)waarnemer meeverzekeren. Dat kan de persoon zijn die je taken op je werk waarneemt. Of de persoon die altijd op je huis of huisdier past terwijl je op reis bent. Als je waarnemer iets overkomt, kun je je reis annuleren of vroegtijdig afbreken. Je hebt dan recht op vergoeding van de annuleringskosten of de ongebruikte reisdagen.

3. Allrisk Annuleringsverzekering

Wil je zelf kunnen bepalen om welke reden je de geboekte reis annuleert? Kies dan voor de Allrisk Annuleringsverzekering. Je kunt dan niet alleen een beroep doen op de annuleringsredenen die in de voorwaarden van de basisverzekering staan, maar mag zelf bepalen om welke reden je niet op vakantie wilt. Heb je bijvoorbeeld je reis geboekt toen het reisadvies voor Ierland groen of geel was en is het nu oranje? Wanneer je in dat geval zelf kiest om de reis daardoor te annuleren, dan kun je dit opgeven als reden. Maar ook is het mogelijk om een andere reden te kiezen, bijvoorbeeld omdat je beste vriend(in) ernstig ziek wordt, of als je toch die nieuwe baan of opdracht krijgt en snel moet beginnen. Je krijgt voor deze extra annuleringsredenen dan 75% van uw annuleringskosten vergoed. Raadpleeg de voorwaarden voor de uitzonderingen.

Wij kunnen deze Allrisk verzekering alleen afdekken tot een maximale reissom van € 5.700. Het eventueel resterende deel van de reissom is dan niet verzekerd. Het is wel mogelijk de standaard annuleringsverzekering van 5,5% te boeken. Alternatief is het ook mogelijk een doorlopende reis- en annuleringsverzekering af te sluiten met daarbij een deel kortlopend.

4. De Reisverzekering

Je kunt je kortlopende reisverzekering zelf samenstellen en kiezen uit de volgende drie varianten: Basis, Comfort en Optimaal. Daarnaast kun je je verzekering uitbreiden met diverse dekkingen, zodat deze volledig aansluit op je reis. Wij adviseren de Comfort Europa verzekering á € 1.92 per persoon per dag. (dit is incl. personenhulp, bagage, geneeskundige kosten en ongevallen). Lees hier meer over de voorwaarden.

 1. Basis: de belangrijkste risico’s verzekerd.
  Met de Basis reisverzekering ben je goed verzekerd voor de belangrijkste risico’s tijdens je reis. Zo ben je verzekerd voor deskundige hulpverlening via de A.S.R. Hulplijn. Daarnaast heb je recht op enkele belangrijke vergoedingen. Bijvoorbeeld als je per ongeluk iets stukmaakt in je hotelkamer of vakantiewoning. Of als je plotseling extra reis- of telefoonkosten hebt. Je hebt standaard Europadekking, maar voor een reis buiten Europa kun je de Basis reisverzekering uitbreiden met Werelddekking.
   
 2. Comfort: meer dan ruime vergoedingen.
  De Comfort reisverzekering van A.S.R. Verzekeringen biedt meer dan de Basis reisverzekering. Met Comfort krijg je ruimere vergoedingen voor de dekkingen die je kiest, zoals geneeskundige kosten, ongevallen of bagage. Ook deze reisverzekering heeft standaard Europadekking, die je zelf kunt uitbreiden naar Werelddekking.
   
 3. Optimaal: alles perfect geregeld.
  Wil je geen enkel risico nemen? Dan heeft A.S.R. Verzekeringen hiervoor een uitgebreide reisverzekering samengesteld, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Bagage, geneeskundige kosten en rechtsbijstand zijn bijvoorbeeld standaard meeverzekerd. Bovendien wordt voor je bagage tot twee jaar oud de nieuwwaarde vergoed, zonder eigen risico! Ook bij deze reisverzekering kun je kiezen uit Europadekking of Werelddekking.

5. Doorlopende verzekeringen

Speciaal voor iedereen die er meerdere keren per jaar op uittrekt, heeft A.S.R. Verzekeringen de Doorlopende Reis- en de Doorlopende Annuleringsverzekering ontwikkeld. Wel zo makkelijk en ook nog eens voordelig. Je vakantieplezier is het hele jaar verzekerd, hoe vaak je ook gaat! Kortom: Plezier verzekerd met de verzekeringen van A.S.R. Verzekeringen, dé specialist in reis- en recreatieverzekeringen.

6. Verzekering voor afkopen eigen risico huurauto - CDW

Via Echt Ierland heb je de mogelijkheid om het eigen risico van de huurauto af te kopen. Het eigen risico is € 250 voor cat. A/B/C/E/F en € 400 voor alle overige categorieën. Echt Ierland koopt naast het eigen risico ook eventuele schade aan: banden, ventielen, glas en de onderkant van de huurauto voor je af. Let op: het eigen risico kan niet worden afgekocht via Hertz. Op het moment dat je de verkeerde brandstof tankt of de sleutels van de huurauto verliest, is dit voor eigen risico. Kosten van het afkopen eigen risico worden vermeld in het reisvoorstel of telefonisch toegelicht. 

7. Verzekeringskaarten

Wat is er wel en niet verzekerd? A.S.R. verzekeringen heeft de belangrijkste kenmerken van de verzekering samengevat in een verzekeringskaart. Bekijk de verzekeringskaarten hier:

8. De A.S.R. Hulplijn

De hulplijn staat dag en nacht voor je klaar. De medewerkers kunnen je met medisch advies ter zijde staan en kennen de weg naar de juiste artsen of ziekenhuizen in je vakantieomgeving. Ook voor hulp bij pech of ongeval staat de A.S.R. Alarmcentrale je vakkundig te woord. 
De A.S.R. hulplijn: +31 (0)20 - 651 57 77

9. Klachtenregeling

Ben je niet tevreden over A.S.R. Verzekeringen en wil je een klacht indienen bij de verzekeraar? De snelste manier om dit te doen is door online het klachtenformulier in te vullen, dit formulier vind je hier.