• Bezienswaardigheden

Killarney

 
Muckross House, Killarney

Levendige plaats aan de Ring of Kerry en het National Park

Killarney is één van de bekendste plaatsen van Ierland en ligt in County Kerry. Het is een schilderachtig stadje en het perfecte startpunt om de Ring of Kerry te rijden. Bezienswaardigheden in en rondom Killarney zijn: Ladies View, waar je een adembenemend uitzicht hebt over het Killarney National Park en Ross Castle een kasteel uit de 15e eeuw na Christus aan de rand van het meer Lough Leane.

Impressies

Killarney National Park grenst aan het plaatsje Killarney en is het eerste nationale park van Ierland. Het neemt beslag over 102.89 km2 en bestaat uit meren; eikenbossen en bergen. Hier kun je de “Red Deer” bewonderen. In het Killarney National Park liggen tal van vervallen abdijen en kastelen. Via een mooi pad kan de top van de Torc Waterfall bereikt worden en dat biedt tevens een mooi uitzicht op de Torc Mountain. De grootste trekpleister vormen de drie meren van Killarney. Lough Leane, Muckross Lake en Upper Lake. Deze meren zijn met elkaar verbonden nemen bijna een kwart van het park in beslag.

Breng in dit park ook een bezoek aan Muckross House, een prachtig oud landhuis wat in 1843 werd gebouwd door William Burn. Koningin Victoria verbleef hier in 1861 en in 1899 werd het gekocht door Arthur Guinness. Ontdek de historie van dit prachtige gebouw en maak een wandeling door de kleurrijke bloementuin, een hoogtepunt van je verblijf in Killarney!

Naast het natuurschoon is er natuurlijk nog veel meer te beleven in Killarney. Zo vind je er vele gezellige restaurants en pubs met live muziek, kleurrijke winkelstraatjes, vele sportmogelijkheden en prachtige stranden in de omgeving.

Ook leuk om te lezen:

 1. Ierland met kinderen ontdekken
 2. Ierland als stelletje bezoeken
 3. Reisverslag 17-daagse fly & drive vakantie Indrukwekkend Ierland
 4. 6 mooiste autoroutes Ierland

Locatie

Reizen

Wil je in Killarney verblijven? Tijdens de 8-daagse rondreis Echt Ierland verblijf je hier in het gezellige Victoria House Hotel. Of maak een keuze uit ons aanbod van Ierland Vakanties. De meeste rondreizen van Echt Ierland komen er langs.

 • Dunmore Head, Dingle, Echt Ierland, Ierland vakantie
  9,6

  8-daagse fly drive Echt Ierland

  Dé kennismaking met Ierland, hoogtepunten van het Zuidwesten

  • Spectaculaire kusten
  • Ring of Kerry & Cliffs of Moher
  • Kennismaking Zuidwest Ierland

  Deze 8-daagse fly drive vakantie is dé kennismaking met Ierland. In een week tijd reis je langs de hoogtepunten van het Zuidwesten.

 • The Connemara, Echt Ierland, Fly drive ierland
  9,3

  11-daagse fly drive Traditioneel Ierland

  Zeer complete reis langs kliffen, nationale parken en Dublin

  • Cliffs of Moher & The Burren
  • Rustig reistempo
  • Fly & drive rondreis

  Maak tijdens deze fly drive kennis met het kleurrijke, ruige Zuidwesten van Ierland en sluit af in de bruisende hoofdstad Dublin. 

 • Echt Ierland Skellig lslands, Ierland rondreis
  9,4

  17-daagse fly drive Indrukwekkend Ierland

  Volg de ruige kustroute van The Wild Atlantic Way

  • The Wild Atlantic Way
  • Zeer rustig reistempo
  • Fly & drive rondreis

  In rustig reistempo kennismaken met Ierland. Geniet van indrukwekkende natuur, gezellige kustplaatsjes en schilderachtige vergezichten langs The Wild Atlantic Way.