Bezoek Galway

Lonely Planet’s beste stad van 2020

De Ierse stad Galway is volgens Lonely Planet één van de beste steden om te bezoeken in 2020! Galway schittert op plaats vier naast Salzburg, Washington en Caïro in de 'Best in travel, top cities' lijst. Lonely Planet betitelt Galway als de meest boeiende stad van Ierland en de stad waar het het hele jaar feest is. De stad barst van de energie, kunstzinnig talent en internationale festivals. Je vindt er ook overheerlijke oesters en spectaculaire paardenraces. Galway heeft het allemaal! 

Galway ligt in het westen van Ierland aan de Wild Atlantic Way. Vanaf Dublin bereik je de stad met de auto in 2,5 uur. Een dag doorbrengen in Galway? Rijd tijdens de 15-daagse Fly & Drive Authentiek Ierland door deze universiteitsstad en geniet van een Guinness in een van de vele gezellige pubs. 

Bezienswaardigheden in Galway

1. Bezoek een festival

Festival Galway

Alles uit je tijd in Galway halen? Bezoek dan een festival! Met name in het zomerseizoen komt de stad tot leven. Lokaal en internationaal talent verzamelt zich tijdens diverse festivals. Muzikanten, acteurs, schrijvers, comedians en dansers: je komt ze allemaal tegen tijdens het Galway International Arts Festival in juli. De maand erop bekijk je fantastische films tijdens het Galway Film Fleadh. De overheerlijke oesters waar de stad om bekend staat, proef je tijdens het Galway International Oyster Festival. Een druk festivalprogramma dus! En het wordt nog voller in 2020. Want Galway is benoemd tot culturele hoofdstad van Europa in 2020. Reden voor een feestje en een bezoek aan Galway!

2. Geniet van een traditionele Ierse muzieksessie

Muziek Galway

Voor traditionele Ierse muziek en levendige pubscènes moet je in Galway zijn. Muziek heeft in deze stad altijd een centrale rol gespeeld en kwaliteit is er volop te vinden. Op iedere hoek van de straat komt het muzikale talent vanuit lokale pubs je tegemoet. Niet alleen in de pubs, maar ook daarbuiten geniet je van geweldige straatartiesten. Voor de ultieme Galway-ervaring ga je naar 'King's Head'. Deze pub bestaat al 800 jaar en hier geniet je iedere avond van livemuziek. Gegarandeerd een onvergetelijke avond! Wandel langs de High Street en ervaar het zelf.

3. Ontdek het middeleeuwse Galway

Middeleeuwen Galway

Begonnen als klein vissersdorp en uitgegroeid tot een welvarende stad. Galway beleefde in de middeleeuwen de bloei van zijn bestaan. De stad werd bestuurd door 14 koopmansfamilies, ook wel de 'Tribes of Galway' genoemd. Overblijfselen uit die tijd zijn nog duidelijk zichtbaar. Aan de rand van het centrum is nog een gedeelte van de oude stadsmuur te zien: 'Spanish Arch'. Kijk hier uit over de Atlantische Oceaan en beeld je het middeleeuwse Galway in. Een andere erfenis uit deze tijd is de St. Nicholas's Church, gebouwd in 1320. Volgens de verhalen die de ronde doen, woonde Christopher Columbus in 1477 een mis bij in deze kerk. Waan je terug in die tijd en maak een middeleeuwse stadswandeling door Galway. 

Net als Lonely Planet bestempelen wij Galway als één van de aantrekkelijkste steden om te bezoeken. Naast de vele festivals, Ierse muziek en de rijke historie is er nog veel meer in Galway te beleven. Niet alleen in 2020, Galway is altijd de moeite waard! Reisadvies nodig? Bij Echt Ierland zijn jouw wensen altijd ons uitgangspunt. Deel jouw persoonlijke wensen met ons en/of vragen in een adviesgesprek met onze reisspecialisten.