De leukste plekken om St. Patrick's Day te vieren in Nederland

Waar vier jij de nationale feestdag van Ierland?

Op 17 maart is het zo ver: St. Patrick’s Day! Op deze dag laten de Ieren maar al te graag zien hoe trots ze zijn op hun nationaliteit en land door zich in het groen te kleden en veel bier te drinken. Het leukst is natuurlijk om deze nationale feestdag in Dublin te vieren, waar jaarlijks de St. Patrick’s Festival Parade wordt gehouden. Maar ook in de rest van wereld kun je deze Ierse feestdag goed vieren! Wij zetten de leukste plekken in Nederland op een rij.

Den Haag

St. Patrick's Day, Den Haag, Echt Ierland

Bron: Den Haag

Dit jaar wordt voor de 10e keer het grootste St. Patrick’s Day Festival van Nederland gehouden in Den Haag. Het festival vindt plaats op de Grote Markt en is gratis toegankelijk voor iedereen. Op het buitenpodium zullen optredens plaatsvinden van onder andere Ierse folkbands More Power To Your Elbow, Bunch of Bastards en The Kilkennys. Tevens vind je er een whiskeyproeverij en dansoptredens van de beste Ierse dansscholen. Maar ook in de omringende cafés is van alles te beleven. In de Ierse pub O’Casey’s wordt het feest zelfs van vrijdag 13 maart tot en met dinsdag 17 maart gevierd met live muziek en dansoptredens. Deze Ierse pub in Den Haag werd in 2019 bekroond tot beste Ierse pub ter wereld! Zeker de moeite waard om een kijkje te nemen.

Groningen

Band St. Patrick's Day, Echt Ierland

Bron: Allevents.in 

Op vrijdag 13 maart wordt er een groot St. Patrick’s Day feest gehouden in Garnwerd, dichtbij Groningen. Deze evenementenlocatie wordt omgebouwd tot een traditionele pub waar de Ierse feestband Acting The Maggot zal optreden. Fans van Ierland, Guinness en Ierse muziek kunnen hier volop genieten van deze feestdag. Tickets kosten €15 en zijn te bestellen via de website van Action The Maggot.

Eindhoven

St. Patrick's Day, O'Shea, Echt Ierland

Bron: In de buurt Eindhoven. Foto: Wildschieters.

Samen met de akoestische folk/rock coverband Woodworks organiseert de Ierse pub O’Shea’s op 17 maart St. Patrick’s Day. Woodworks zal traditionele Ierse folk muziek spelen, waarbij je verstelt zult staan van de akoestische vaardigheden van deze muzikanten. Geniet van een van de 200 verschillende whiskey soorten, speciaal bieren, gin & tonics en klassieke Ierse en Engelse biertjes.

Op zaterdag 14 maart kun je ook genieten van Woody Sings Ireland in café ’t Rozenknopje in Eindhoven. De Eindhovense muzikant Woody Veneman komt tijdens deze eerste editie met liedjes en verhalen die hij heeft opgedaan tijdens zijn reizen door Ierland en Schotland. Verwacht traditionele liedjes, sea ballads en meezingers tijdens deze avond ter ere van St. Patrick’s Day.

Amsterdam

St. Patrick's Day, Guinness, Echt Ierland

Ook in Amsterdam kun je in meerdere pubs deze Ierse feestdag vieren. Zo heeft de pub Mulligans op 17 maart Saint Patricks Day’s Celebrations met Niall McGuigan en The Well Wishers. Café The FIZZ organiseert op 17 maart een St. Patrick’s Day Party met pubquiz. Of kijk zaterdag 14 maart de laatste wedstijden van de Six Nations Rugby toernooi, waaronder Ierland tegen Frankrijk, in Molly Malone’s pub.

Twente

St. Patrick's Day feest, Echt Ierland

Folkclub Twente viert op 13 maart St. Patrick’s Day in Theater De Buren in Boekelo. Speciaal voor deze gelegenheid is de regionale band Beggars’ Clan uitgenodigd om de muziek te verzorgen. Zij maken het feest compleet met Ierse folk; van rauwe ballads tot opzwepende jigs en reels. Daarnaast kan er ook genoten worden van Ierse hapjes en drankjes zoals, Irish Stew en Guinness. Kaartjes zijn te koop voor €13.

Wat weet jij van de geschiedenis van Saint Patrick en bijbehorende feestdag?

Test je kennis in onze St. Patrick's Day Quiz

Met korting naar Ierland?

Boek jouw Ierland fly drive vakantie van 15 dagen of langer tussen 6 maart en 31 maart 2020 en ontvang € 100 korting per boeking! Bekijk onze St. Patrick's Day aanbieding en de reizen die mee doen in deze actie. 

St. Patrick’s Day vieren in Ierland?

Wil je zelf Saint Patrick’s Day zelf meemaken in Ierland? Boek nu een stedentrip naar Dublin of onze 11-daagse fly drive Traditioneel Ierland om de hoogtepunten van het zuidwesten te combineren met een paar dagen Dublin.

Meer lezen over de geschiedenis van Saint Patrick? 

> Lees onze St. Patrick's Day blog.