De belangrijkste historische vindplaats van Ierland

Lough Gur, Limerick, Echt Ierland

Lough Gur is een meer vlak onder Limerick in de vorm van een hoefijzer en ligt aan de voet van Knockadoon Hill. Lough Gur ligt in het hart van archeologische landschappen die elke belangrijke periode van de menselijke geschiedenis in Ierland vertegenwoordigen. Rondom Lough Gur is namelijk genoeg bewijs gevonden van nederzettingen uit de Steentijd, Bronstijd, IJzertijd, Middeleeuwse, Vroegmoderne en Moderne tijdperken. Er is een tombe uit de steentijd en er zijn verschillende forten uit verschillende tijdperken gevonden.

Grange Stone Circle

Grange Stone Circle, Limerick, Echt Ierland

Er zijn veel resten van prehistorische steencirkels te vinden in Ierland. De grootste en oudste steencirkel ligt vlak bij Lough:, Grange Stone Circle. De steencirkel dateert uit het bronzen tijdperk en heeft een diameter van 45 meter. De cirkel bestaat uit verschillende stenen, de hoogste steen is 3 meter hoog. Het is erg uniek dat deze cirkel nog steeds te bewonderen is.

Lough Gur

Vlakbij het meer ligt het Heritage Centre. Het Heritage Centre toont de rijke geschiedenis van Lough Gur door middel van interactieve tentoonstellingen. De tentoonstellingen zijn gechikt voor alle leeftijden en het neemt de bezoekers 6.000 jaar mee terug in de tijd. 

Heritage Centre Lough Gur, Limerick, Echt Ierland

Rondom Lough Gur kan je heerlijk wandelen. Vanaf het Heritage Centre kan je een wandelroute volgen die je leidt langs allerlei historische restanten zoals een kastelen of andere ruïnes. Vergeet niet te klimmen naar het Viewing Point. Je komt hier door een trap van 110 treden te beklimmen. Naast alle indrukwekkende en mooie historische restanten die je kunt bezichtigen rondom het meer, kan er ook genoten worden van het prachtige en ruige hooggelegen landschap.

Wil je Lough Gur bezoeken tijdens een van onze Fly & Drives vakanties?

Overweeg dan onze 8-daagse Fly & Drive Echt Ierland of de 11-daagse Traditioneel Ierland. Tijdens deze rondreizen maak je kennis met de prachtige hoogtepunten van Zuidwest Ierland. Wil jij zelf je perfecte rondreis samenstellen? Vertel het onze reisspecialisten, zij helpen je graag met het samenstellen van je reis.