De mooiste Game of Thrones filmlocaties in Noord-Ierland

Gedenkwaardigste momenten van deze hitserie

Game of Thrones is al jarenlang één van de populairste series in de hele wereld. Door alle mooie locaties zou je bijna denken dat de cast de hele wereld is overgevlogen, maar niets is minder waar… Meer dan 80 procent van alle seizoenen is in Noord-Ierland opgenomen. Reden genoeg om naar deze plek af te reizen. In deze blog zijn de mooiste Game of Thrones filmlocaties voor je op een rijtje gezet.

Journey of Doors

Echt Ierland, Dark Hedges, Vakantie ierland

Tijdens een zware storm in januari 2016 sloeg bij The Dark Hedges de bliksem in. Hierna is het hout van twee bomen die die dag zijn omgevallen gebruikt om tien pubdeuren te maken. Deze deuren staan ieder voor een aflevering uit het zesde seizoen. Elke deur is vlak bij een filmlocatie gevestigd. De deuren zijn in verschillende pubs, cafés en herbergen te zien en vormen samen een unieke Noord-Ierse tentoonstelling. Via Tourism Nothern Ireland is er een speciaal paspoort te verkrijgen. Hiermee kan je bij elke deur een stempel halen om zo een heel paspoort vol te sparen. Hoe leuk is dat!

Tollymore Forest in County Down

Tollymore Forest Park, co. Down, Echt Ierland

Tollymore Forest staat ook wel bekend als het Haunted Forest. Hier begonnen de Witte Lopers in het eerste seizoen aan hun wandeling naar de mensenwereld. In dit 600 hectare grote bos staan oude sequoia’s en stenen bogen, dit zijn overblijfselen van een 18-eeuws landgoed. Je kunt hier zelf naar de filmlocatie op zoek gaan, maar ook een gids in de arm nemen die je de weg wijst. Het bos is op sommige plekken angstaanjagend donker als je er aan het eind van de dag alleen zou wandelen. Onze collega’s Samia en Stephanie hebben deze plek bezocht en zeggen hier het volgende over: “Of je nou fan van Game of Thrones bent of niet, het is een betoverend mooi bos-park waar je om de paar meter foto’s wilt nemen. Het is heel filmisch en spreekt enorm tot de verbeelding.’’.

Castle Ward

Castle Ward, co. Down, Echt Ierland

Dit was de thuishaven van de Stark familie, ook wel Winterfell genoemd. Deze omgeving is voor maar liefst 20 verschillende Game of Thrones scenes gebruikt. Je kan hierbij denken aan het moment dat King Robert Winterfell binnenkwam, of ‘The Tree’ waar Talisa en Robb zijn getrouwd. Inmiddels is het omgebouwd tot een echte toeristische attractie. Je kunt bijvoorbeeld vechten met zwaarden of een workshop pijl en boog schieten volgen. Het is zelfs mogelijk om te genieten van een typisch ‘Game of Thrones’ lunch of diner.

Ballintoy Harbour

Ballintoy Harbour, Echt Ierland

De Iron Island-haven is dé plek waar Theon zijn boot aanlegde voor een verdrag met Balon. In werkelijkheid is dit het kalme Ballintoy Harbour. Ballintoy is een klein kustdorpje en is mede door Game of Thrones vaak bezocht door toeristen. Nog steeds zijn de plaatselijke vissers en schippers hier dagelijks te vinden. Het is mogelijk om vanaf het haventje een boottour te boeken en langs de kust van Noord-Ierland te varen. Een echte aanrader waarbij je ook nog eens verschillende Game of Thrones filmlocaties spot.

Game of Thrones set bezoeken

Niet de mooiste filmlocatie, maar wel degelijk een belangrijke: de Game of Thrones set waar de filmopnames deels plaatsvinden. De studio’s liggen in het havengebied van Belfast, een paar meter naast de plek waar ooit de Titanic is gebouwd. Helaas is het gebied top secret en kun je alleen met een pasje naar binnen, waardoor er niet heel veel te zien valt. Maar de geluiden die van de set komen maken het wel weer spannend.

Reis met ons mee naar Game of Thrones

Wil jij ook de Game of Thrones filmlocaties bezoeken tijdens jouw reis naar Ierland? Bekijk eens de 10-daagse Fly & Drive Adembenemend Ierland en waan jezelf in de serie. Of combineer Noord-Ierland met een rondreis door het hele eiland tijdens de 21-daagse Fly & Drive Klassiek Ierland. Heb je andere wensen? Neem contact op met één van onze reisspecialisten of bekijk onze rondreizen op maat.