7 tips voor een stedentrip naar Dublin

Is Dublin jouw volgende bestemming?

Een stedentrip naar de bruisende Ierse hoofdstad, een geweldig idee! St. Patrick’s Cathedral, Trinity College, Kilmainham Gaol, Guinness Storehouse… Waarschijnlijk ben je wel bekend met de meest populaire bezienswaardigheden, of misschien ben je er zelfs al geweest. Wil jij juist een uniekere Dublin ervaring? Dan hebben wij 7 tips voor jouw stedentrip naar Dublin!

1) Ik ga op reis en ik neem mee…

Voordat je reis naar Dublin officieel begint wil je vanzelfsprekend de juiste dingen meenemen. Natuurlijk is het afhankelijk van de tijd van het jaar, maar één ding waar je vanuit kan gaan is dat weer onvoorspelbaar is. Dublin telt gemiddeld 17 natte dagen per maand, met Februari en Juli als droogste maanden. Wij raden het daarom aan om zeker een paraplu of regenjas mee te nemen. Ook kan het handig zijn om waterbestendige schoenen aan te trekken.

Nog iets waar rekening mee gehouden moet worden is het feit dat je in Ierland een ander soort stopcontact aan zal treffen. In Europa wordt in het algemeen het type C stopcontact gebruikt, maar in Ierland zal je type G moeten gebruiken. Een wereldstekker is een must tijdens jouw stedentrip naar Dublin!

2) Pubs zijn niet alleen in Temple bar te vinden

Je bent eindelijk in Dublin aangekomen en wilt een gezellige avond in een Ierse pub beleven. Vele hoor je zeggen dat Temple Bar is de ultieme hotspot voor toeristen is, maar het is veel leuker om een authentieke ervaring op te doen. Vergis je niet! Daarvoor hoef je echt niet buiten het centrum te zoeken. Wij het aan om in een van de volgende straten een pub te zoeken:

 • Poolbeg Street - Mulligans Pub  
 • South Anne Street - Kehoes Pub
 • Grafton Street - Bruxelles & McDais
 • South William Street - Grogans
 • Dawson Street - Peruke and Periwig

Echt Ierland, Gezellige pubs, Vakantie ierland

3) Probeer eens vis en zeevruchten in Dublin 

De geografische ligging van Ierland is ideaal voor het bemachtigen van de beste vangsten uit de zee! De groeiende populariteit van vis en zeevruchten restaurants in Dublin is daarom ook geen gekke ontwikkeling. Verwen jezelf eens met eersteklas lekkernijen van de Ierse kust. Wij raden de volgende restaurants aan: 

 • Matt the Tresher - 32 Pembroke Street Lower 

 • Catch 22 – 32 Clarendon Street  

 • Cliff Townhouse - 22 Saint Stephen's Green 

 • Michael's – 57 Deerpark Road  

Verse vis & schaaldieren, Echt Ierland

4) Iets anders dan bier? Whiskey! 

De meest populaire toeristische attractie van Ierland is de Guinness Storehouse, maar Ierland heeft niet alleen heerlijke bieren. Ontdek traditionele whiskey bij de bekendste Ierse whiskey producent: Jameson. 

Hoewel de whiskey niet meer in Dublin zelf gebrouwen wordt, is een bezoek aan de Jameson Distillery bij Smithfield Square het zeker waard. Doe mee aan een whiskeyproeverij en leer de belangrijkste verschillen tussen de vele soorten whiskeys te begrijpen. Ook zal je alle ins en outs leren over het distilleerproces.  

Irish Whiskey Museum, Echt Ierland

5) Duik de natuur in! 

Met een oppervlakte van meer dan 700 hectare is Phoenix Park in Dublin het grootste in de stad gelegen park van heel Europa. Het park werd in 1747 opengesteld voor het publiek als het ‘Royal Hunting Park’. Zoals de naam het al een beetje verraadt, diende dit park als jachtveld op wild, fazanten en wilde damherten. Tegenwoordig kun je in het park nog steeds wilde damherten spotten! Phoenix Park is gratis toegankelijk en 24 uur per dag geopend.  

 

6) Zo haal je het meeste uit jouw stedentrip 

Wil jij het meeste uit jouw stedentrip naar Dublin halen? Overweeg dan goed te kijken naar het vervoer en de kosten voor bezienswaardigheden binnen deze stad. Er zijn verschillende aanbieders met hun eigen voordelen.  

Dublin bikes 

Dublin is een ideale stad om per fiets te verkennen. Omdat Dublinners veel fietsen beschikt de hoofdstad veel goede fietspaden. Aan fietsenverhuur is geen gebrek, want door de hele stad zijn fietsenstallingen verspreidt. Voor slechts 5 euro kan jij 3 dagen lang de stad te fiets verkennen! 

Dublin pas 

Heb je veel op de planning staan? Dan zou de Dublin Pas goed van pas kunnen komen! Stel je wilt 10 bezienswaardigheden met entreekosten zien, dan zullen de kosten aardig snel oplopen. Voor 83 euro kan jij 3 dagen lang meer dan 30 betaalde bezienswaardigheden gratis binnenlopen. Ook krijg je een gratis ticket bij jouw Dublin Pas waarmee je 24 uur onbeperkt gebruik kan maken van de hop on hop off bussen die door de stad rijden. 

Dodublin Card 

Is vervoer het belangrijkst voor jou? Overweeg dan de Dodublin Card! Met deze kaart kan je 72 uur onbeperkt reizen met zowel de openbare bussen als de hop on hop off bussen in Dublin. Ook kan je met de kaart een bus vanaf het vliegveld naar het centrum nemen. Op vertoon van de kaart krijg je bij specifieke bezienswaardigheden, pubs en restaurants korting. Tot slot krijg je gratis toegang tot het Little Museum of Dublin. Voor 33 euro is jouw vervoer in Dublin helemaal geregeld.  

7) Bezoek ook gratis musea in Dublin 

Heb je een regenachtige dag? Of ben je misschien gewoon geïnteresseerd in een bezoek aan een museum? In Dublin heb je vele musea die gratis te bezoeken zijn, wij raden de volgende musea sowieso aan: 

 • The National Museum of Ireland 

 • The National Gallery of Ireland 

 • The Irish Museum of Modern Art 

 • The Chester Beatty Library 

Reisadvies nodig? Bij Echt Ierland zijn jouw wensen altijd ons uitgangspunt. Deel jouw persoonlijke wensen met ons en/of vragen in een adviesgesprek met onze reisspecialisten.