Dit zijn de mooiste plekken langs de Ierse westkust

Heb jij deze pareltjes al gezien?

Ben jij bereid om de reis van je leven te maken? Trek eropuit langs de Wild Atlantic Way, de langste kustroute ter wereld. Deze prachtige route voert je langs de ruigste kliffen, spectaculairste uitzichten en levendigste steden. De westkust van Ierland laat onze harten sneller kloppen. Wij delen de plekken die je echt niet mag missen! 

Cliffs of Moher 

Geen reis naar Ierland zou compleet zijn zonder een uitstapje naar één van de grootste kliffen van Europa. Mocht je de Cliffs of Moher nog niet gezien hebben, raden wij het zeker aan om je route langs de westkust door County Clare te voeren.  

Deze prachtige zeeklippen staan samen met the Burren National Park op de UNESCO-werelderfgoedlijst. Wij begrijpen daarom ook maar al te goed waarom deze bestemming zo populair is. Wil je liever de drukte vermijden als je deze indrukwekkende bezienswaardigheid bezoekt? Bezoek de Cliffs of Moher dan niet tussen 11 en 4 uur, maar juist ervoor of erna. 

Cliffs of Moher, Echt Ierland

Connemara National Park 

Hou jij van wandelen, fietsen of bergbeklimmen? Overweeg het dan eens om een bezoekje te brengen aan het prachtige Connemara National Park in Galway. Dit adembenemende natuurgebied beschikt over bijna 3000 hectare aan bergen, heidevelden, bossen en veenmoerassen.  

Wanneer jij dit park betreedt, zal je begroet worden door de vele bergen, zoals Diamond Hill en de Twelve Bens die boven het omringende gebied stijgen. De beste manier om het natuurgebied te verkennen is met de auto, om vervolgens een plek uit te kiezen waar jij buiten de gewaande paden kan gaan. Het park is het hele jaar geopend tenzij het weer code oranje of rood aanneemt, dus hou vooral het weer in de gaten voordat je gaat. 

The Connemara, Echt Ierland, Fly drive ierland

Galway 

Je kunt niet alleen genieten van de fantastische Ierse natuur als je een roadtrip langs de westkust maakt. Bezoek één van de meest levendige steden van Ierland, het sfeervolle Galway. De Ierse pubs, vele winkelstraatjes en een geweldig muziekleven geven deze stad een authentiek Iers gevoel.  

Lonely Planet heeft Galway in 2020 uitgeroepen tot één van de beste steden van de wereld, en wij geven ze groot gelijk. De stad barst van energie, spectaculaire festivals en muzikaal talent. De ideale ligging van de stad maakt het makkelijk om binnen no time zowel van cultuur als natuur te kunnen proeven, écht een aanrader! 

Pub, Galway, Echt Ierland

Araneilanden (oftewel: Aran Islands)  

Stap een nieuwe dimensie binnen bij het bezoeken van een eilandengroep aan de kust van County Galway. De Araneilanden zijn een ideaal uitstapje in combinatie met een bezoek aan Galway. De eilandengroep bestaat uit 3 eilanden met een uniek karakter: Inis Mór, Inis Meáin en Inis Oírr.  

Elk eiland heeft zijn eigen charme. Zo kun je bijvoorbeeld op Inis Mór een groot stenen fort en dramatisch hoge kliffen vinden. Het middelste eiland, Inis Meálin, staat bekend om de eeuwenoude monumenten die er te vinden zijn. Ook kun je daar de beroemde gebreide truien van Aran Islands vinden. Voor de mooiste stranden en ruig landschap moet je op het kleinste eiland, Inis Oírr zijn.  

“Go to Aran, Live there as if you were one of the people themselves; express a life that has never found expression.” – William Butler Yeats (Iers dichter) 

Echt Ierland, Aran Islands, Ierland reizen

Slieve League 

Wanneer de woorden “klif” en “Ierland” in dezelfde zin vallen, denken de meesten gelijk aan de Cliffs of Moher. Maar de bekendste kliffen van Ierland zijn bij lange na niet de hoogste. Slieve League rijkt bijna driemaal hoger, en zijn daarmee de hoogste kliffen van Ierland. Volg je de westkust route door Donegal kan je deze kliffen (letterlijk) niet missen! 

Een voordeel bij het bezoeken van dit indrukwekkende stukje natuur is dat het veel minder bezoekers trekt, wat wij eigenlijk niet kunnen begrijpen. Ongeacht van hoe vaak je deze kliffen bezoekt, je zal keer op keer omvergeblazen worden door het overweldigende uitzicht.  

Slieve League Cliffs, Donegal, Echt Ierland, Ierland autovakantie

Skellig eilanden 

Langs de kust van County Kerry kun je twee opmerkelijke eilanden vinden. Komen deze eilanden je op de een of andere manier bekend voor? Dat zou zomaar kunnen, want deze rotsige eilanden zijn te zien in Star Wars! Ook is deze bezienswaardigheid te vinden op de UNESCO-werelderfgoedlijst. Het eiland is rijk aan prachtige natuur, vele soorten vogels en een middeleeuws klooster.  

Zou jij Skellig Michael, het grootste eiland, willen bezoeken? Zorg er dan wel voor dat je op tijd een plekje op de veerboot reserveert, want slechts 180 mensen worden per dag toegelaten op dit indrukwekkende eiland.  

Skellig Ring, Echt Ierland

Staat de Ierse westkust op jouw bucketlist?  

Tijdens onze 17-daagse rondreis Indrukwekkend Ierland maak jij op een rustig reistempo kennis met de Wild Atlantic Way! Maak jouw reis op maat! Onze reisspecialisten helpen je graag verder om jouw perfecte reis samen te stellen. Bel 035 203 2649 of vraag een adviesgesprek aan