Fietsvakantie in Ierland: Dit zijn de mooiste fietsroutes

Stap op je fiets en geniet van uitgestrekte weiden, adembenemende uitzichten en de mooiste natuurgebieden.

Ierland staat bekend als het groene eiland, en dit is natuurlijk niet voor niets. Stap op je fiets en geniet van uitgestrekte weiden, adembenemende uitzichten en de mooiste natuurgebieden. Wie denkt dat je in Ierland geen prachtige fietsvakantie kan houden heeft het goed mis! Wij hebben de beste fietsroutes in Ierland voor jou uitgelicht.  

Praktische tips 

Fietsen in Ierland is geweldig, maar toch is het niet hetzelfde als fietsen in Nederland. Er zijn een aantal zaken waar jij rekening mee moet houden voordat je jouw route begint.  

  • In Ierland moet je aan de linkerkant van de weg fietsen, het went snel maar hou hier zeker weten rekening mee. 

  • Omdat het weer in Ierland erg wisselvallig is, raden wij het zeker aan om waterdichte kleding in te pakken.  

  • In Ierland zijn er vele fietsverhuurbedrijven met meer dan 1 locatie, dit is ideaal wanneer je jouw fiets wilt inleveren op een andere plek dan waar je hem huurt.  

  • Vanzelfsprekend, maar zorg ervoor dat je goed zichtbaar bent! Ga nooit zonder verlichte fiets op pad.  

  • Zet jouw (gehuurde) fiets nooit zomaar ergens neer. Jouw fiets zal verwijderd worden als deze niet op de juiste parkeerplaatsen geplaatst is. 

The Rostrevor Route 

Bij de hoogste bergketen van Noord-Ierland, de Mourne Mountains, kun je vele indrukwekkende fietsroutes vinden. Gedurende de hele route zal je adembenemende uitzichten vinden vanwege de prachtige omgeving. Een route die er voor ons uit springt is de route langs verschillende dorpjes in de buurt van de bergketen.  

De Rostrevor Route is vernoemd naar het beginpunt van de 27 kilometer lange route. Vanuit het plaatsje Rostrevor word je langs vele schitterende plekjes gevoerd, zoals de Kilbroney rivier, bossen, idyllische dorpjes en de mooiste uitzichten op het berglandschap.  

Mourne mountains, Echt Ierland

Waterford Greenway 

Ben jij op zoek naar een route waar je een mix van natuur en geschiedenis ervaart? Dan is de Waterford Greenway route misschien wel iets voor jou. De route voert je vanuit de oudste stad van Ierland, Waterford, langs een spoorweg die nu niet meer in gebruik is. 

De Waterford Greenway is zeer toegankelijk voor iedereen, omdat de gehele route vlak is. Niet alleen kan je deze route te fiets ontdekken, maar het is ook ideaal voor een wandeling. In totaal telt de gehele route 46 kilometer, maar deze kan ook opgedeeld worden in meerdere kortere routes.  

Black Valley Loop 

Voor een van de meest schilderachtige fietsroutes moet je zeker weten naar de Black Valley Loop! Deze route voert je langs de Gap of Dunloe, Black Valley en Molls Gap. Het mooie aan deze route is dat het perfect te combineren is met een bezoek aan Killarney National Park.  

De route telt in totaal 56 kilometer en is geschikt voor gemiddelde tot gevorderde fietsers. Door het heuvelachtige landschap zal je soms flink aan moeten poten, maar gelukkig worden al je inspanningen beloond met een rappe rit heuvelafwaarts.  

Black Valley, Ring of Beara, Echt Ierland, Vakantie Ierland

The Kingfisher Trail 

Ben jij klaar voor een uitdaging? Dan is de Kingfisher Trail iets voor jou! Deze route is de oudste van alle langeafstandsroutes in Ierland. Omdat de vorm van de route in de vorm van een 8 is, kan je deze 480 kilometer lange route ook als twee aparte routes zien. 

Deze interessante route bevindt zich op een uitzonderlijke locatie, namelijk tussen de Republiek Ierland en Noord-Ierland. Mocht je de gehele route in een keer volgen, zal je de grens maar liefst 12 keer passeren.  

Inis Mór Loop Cycle 

De Araneilanden zijn verborgen parels aan de Ierse westkust waar veel te zien is. De eilandengroep bestaat uit 3 eilanden met ieder zijn eigen persoonlijkheid. Op het grootste eiland, Inis Mór, kun je het meeste cultureel erfgoed vinden, van forten tot ruïnes.  

De fietsroute rondom Inis Mór is ontzettend populair onder de bezoekers van dit eiland. De route is in totaal 55 kilometer lang, en voert je langs alle highlights van het bijzondere eiland. Niet alleen dat, maar gedurende de hele route geniet je van de mooiste uitzichten op zee.  

Echt Ierland, Aran Islands, Ierland reizen

Krijg jij al zin om op je fiets te stappen en één van onze uitgelichte fietsroutes af te gaan leggen? Combineer je prachtige fietstocht met een reis rondom heel Ierland tijdens onze 22-daagse fly & drive Klassiek Ierland.  

Misschien is een fietsroute toch niet helemaal wat jij zoekt, lees meer over de mooiste wandelroutes in Ierland

Heb jij al jouw ideale reis in gedachte, of weet je nog niet zeker wat je precies zoekt? Vraag een adviesgesprek aan en bespreek deze en al jouw andere wensen met één van onze reisspecialisten.