Met gezelschap op reis: Ierland met vrienden

Genoeg te beleven op het veelzijdige eiland

Denk jij er over na om met vrienden naar Ierland te gaan? Dit groene eiland heeft genoeg te bieden voor iedereen, van een avontuurlijke rondreis tot een onbezorgde citytrip. Wij hebben een aantal activiteiten en bezienswaardigheden op een rij gezet die tijdens een reis door Ierland met vrienden niet kunnen ontbreken.

Wandelen door de prachtige natuur

View from the scalp, Dublin, Ierland

Ierland is met haar prachtige natuur en verschillende landschappen de perfecte plek om te wandelen. Van bergen tot rivieren en van stranden tot bossen, in Ierland ligt het allemaal binnen handbereik. Er zijn wandelingen voor ieders voorkeur, wisselend van korte wandelingen tot langeafstand wandelingen. De Glendalough Lake Walk in het Wicklow Mountains National Park leidt je om het Glendalough meer. Deze redelijk makkelijke route is in trek bij wandelaars die zonder te veel inspanning de imposante, eeuwenoude landschappen willen zien. De fittere wandelaars kunnen in deze omgeving Slieve Donard beklimmen. Dit is de hoogste berg van de Wicklow Mountains. De klim is zeker het uitzicht waard, want op een heldere dag zijn vanaf de top Isle of Man, Wales en Schotland te zien! Fanatieke wandelaars kunnen ook kiezen voor een wandelvakantie. Echt Ierland biedt meerdere wandelreizen aan door schitterende gebieden in Ierland. Hierbij word je volledig ontzorgt door het uitgebreide informatiepakket en bagagetransport ter plaatse. Benieuwd naar de wandelreizen? Bekijk nu ons ruime aanbod!

Of verken Ierland met de fiets

Ierland met de fiets, Donegal, Echt Ierland

Een andere manier om het afwisselende landschap van Ierland te verkennen is met de fiets. Er komen steeds weer nieuwe fietspaden en greenways bij voor elk niveau van ervaring. De Great Western Greenway is een van de bekendste fietsroutes van Ierland. De route is 42 kilometer lang en verbindt Westport met Achill Island. Onderweg passeer je vele pittoreske dorpen en ervaar je het adembenemende uitzicht op de kust. Ook Dublin is heel goed op de fiets te verkennen. In de hoofdstad zijn veel goede fietspaden te vinden om alle bezienswaardigheden te bekijken. Een fiets huren in Dublin is erg makkelijk, Dublin Bikes vind je door de hele stad. Hiermee kun je op eigen gelegenheid een fiets huren en weer inleveren bij één van de vijftien fietsstandplaatsen in de stad. Daarnaast is het ook mogelijk om een begeleide fietstocht te maken door Dublin. Ook voor mountainbikers heeft Ierland genoeg te bieden. In county Limerick vind je de Ballyhoura Mountain Bike Trails. Met veel verschillende soorten terreinen is dit de perfecte plaats om je mountainbiketocht te beginnen.

Ga naar een museum of proeverij

Irish Whiskey Museum, Echt Ierland

Leer al het moois dat Ierland te bieden heeft kennen in de verschillende musea dat het land rijk is. Van historische bouwwerken tot moderne kunst musea, er is voor ieder wat wils. In het Irish Emigration Museum EPIC ontdek je waarom 10 miljoen mensen Ierland hebben verlaten en wat hun impact is geweest op de wereld. EPIC is een volledig interactief museum waardoor je de Ierse migratie geschiedenis optimaal kunt ervaren. Het National Museum of Ireland is zeker de moeite waard om te bezoeken als je geïnteresseerd bent in de cultuur en wetenschap van Ierland. Dit museum heeft vier locaties in Ierland, drie in Dublin en het museum over ‘Country Life’ staat in co. Mayo. De vestigingen in Dublin staan in het teken van archeologie, geschiedenis en kunst en natuur geschiedenis. Proef verschillende Ierse whiskey soorten, Irish coffee of whiskey cocktails in het Irish Whiskey Museum in Dublin. Tijdens een rondleiding reis je terug in de tijd, leer je alles over de oorsprong van dit Ierse drankje en eindig je de tour met een whiskey proeverij.  

Bezoek een markt

The English Market, Cork, Echt Ierland

Maak kennis met de lokale producten, Ierse gastvrijheid en verse vis op een van de vele markten in Ierland. In Cork vind je de English Market, deze overdekte markt is in 1788 ontstaan en daarmee één van de oudste markten ter wereld. Van maandag tot en met zaterdag worden hier voornamelijk verse producten, zoals vlees, vis, fruit en groenten verkocht. In county Sligo vind je iedere zondag in de hangar van het vliegveld het Strandhill People’s Market. Hier komt de lokale gemeenschap samen om te genieten van traditionele lekkernijen, plaatselijke ambachten en live muziek. Heel leuk om een kijkje te nemen! Een bekende markt in Ierland is de Milk Market in Limerick. Deze markt vormt de thuisbasis van ambachtelijke handelaren die de beste lokale zuivelproducten, zeevruchten, eetwaar en levensmiddelen verkopen. Ook vind je er kraampjes met kleding, handwerk en geschenken. De Milk Market is van vrijdag tot en met zondag geopend, waarbij op zaterdag de grootste markt open is. ’s Avonds fungeert de melkmarkt als entertainmentlocatie met live muziek en verschillende evenementen voor een gezellige tijd met je vrienden!         

Bekijk het noorderlicht

Noorderlicht, Ierland, Echt Ierland

Een unieke ervaring in Ierland beleven? Op het schiereiland Inishowen in county Donegal heb je de kans om het noorderlicht te zien. Malin Head, het meest noordelijke punt van Ierland, staat bekend om haar donkere hemel en met de juiste zonomstandigheden kun je hier de Aurora Borealis zien. Een onvergetelijke ervaring om te delen met vrienden.

Varen in Ierland

Varen in Ierland, Echt Ierland

Wil je Ierland op een andere manier ontdekken? Huur een plezierjacht en vaar door Ierland! Varend op de rivier de Shannon geniet je van het bijzondere landschap, gezellige bedrijvigheid op het water en meer je aan in de sfeervolle dorpjes langs de route. Vanaf een luxueuze boot, geschikt voor 2 tot 12 personen, vaar je dwars door het groene eiland. Meer weten over varen in Ierland, bekijk dan onze website.