Een motorreis in Ierland

4 indrukwekkende motorroutes die je niet wilt missen

Met de motor door Ierland? Bereid je dan voor op een fantastisch rijavontuur met prachtige landschappen en vrijwel lege autowegen. Wij vertellen waarom het de moeite waard is om Ierland te ervaren op de motor en we delen vier indrukwekkende motorroutes die je niet mag missen!

Ervaar de schoonheid van Ierland op een motor

Wild Atlantic Way, motorbike, Echt Ierland

Heb je nog nooit met de motor in Ierland gereden? Dan weet je niet wat je mist. Ierland biedt prachtige landschappen, weinig flitspalen en vriendelijke locals die je graag de weg wijzen of willen uitnodigen in hun favoriete pub. We staan er niet van te kijken wanneer je binnen 5 minuten met iedereen binnen bevriend bent geraakt.

Maar waarom met de motor door Ierland als je ook met de auto kan? Tijdens het motorrijden beleef je meer zintuiglijke ervaringen dan wanneer je in de auto zit. Je hoort, voelt en ziet meer wanneer je op een motor rijdt. Het is ook een een stuk uitdagender omdat je met slechte weersomstandigheden goed geconcentreerd moet blijven. Het is natuurlijk een stuk leuker om met je eigen motor door Ierland te rijden. Wij verzorgen daarom graag je overtocht naar Ierland zodat je met je eigen motor deze indrukkwekkende motorroutes kunt ervaren.

Deze routes zijn bedoeld ter inspiratie voor ervaren motorrijders. 

1. Dublin - Dublin: 130 km

Motorreis, Dublin, County Wicklow, Echt Ierland

De reis begint in Dublin en eindigt in Dublin. Vanaf de bruisende hoofdstad rijd je richting de Wicklow Mountains via Sally Gap. Onderweg naar Sally Gap beleef je een spectaculair uitzicht op de Wicklow Mountains. Sally Gap is gebouwd door het Britse leger om de Ierse rebellen uit de heuvels weg te drijven. Tot op heden staat de weg ook bekend als de Military Road. Vergeet niet om de Glenmacnass Waterfall te bezoeken. Deze waterval is 80 meter hoog en ligt aan de rand van de Glenmacnass vallei. 

Sally Gap, Wicklow, Echt Ierland

Je bereikt Sally Gap via een geasfalteerde weg door de heuvels, bossen, meren en rivieren van Wicklow, ook wel de tuin van Ierland genoemd. De regio Wicklow biedt een sprookjesachtige omgeving die veel rust uitstraalt. Vervolgens passeer je het gezellige dorp Roundwound. Om de vallei Glendalough te bezoeken rijd je vanaf Roundwoud naar het dorp Laragh. Je begeeft je nu in het hart van de Wicklow Mountains. Je keert terug naar Dublin via het oosten langs de kust. Je kan een tussenstop maken in de badplaats Bray of een bezoek brengen aan de Powerscourt Gardens. Sluit de rondreis af met een bezoek aan een van de bruisende pubs in Dublin waar de welverdiende dorst gelest kan worden.

2. Kinsale - Killarney: 165 km

Motorreis, County Cork, County Kerry, Echt Ierland

De reis begint in de kleurrijke havenstad Kinsale en eindigt in de drukke stad Killarney. Kinsale is de culinaire hoofdstad van Ierland en ligt aan de zuidkust van het eiland in county Clare. Deze route richting Killarney neemt je mee op een reis waar je zult genieten van een panoramisch groen uitzicht van county Clare en tegelijkertijd rijd je langs de kust waar je de kracht van de wilde golven van de Atlantische zult aanschouwen. Via smalle kronkelende weggetjes passeer je gezellige pittoreske dorpjes waar veel huizen geschilderd zijn in vrolijke kleuren. 

Haven van Kinsale, Cork, Echt Ierland

Via Skibbereen passeer je Bantry en rijd je door naar Priest’s Leap. Priest’s Leap ligt op een hoogte van 462 meter wat resulteert in schitterende uitzichten op de glooiende heuvels van county Kerry. De route eindigt in de bruisende stad Killarney in county Kerry. Deze stad staat bekend als het perfecte startpunt om de Ring of Kerry te rijden. Daarnaast zit de stad vol met gezellige traditionele Ierse pubs. Breng onderweg naar Killarney een bezoek aan het Muckross House in het Killarney National Park. Dit prachtige oude landhuis ligt aan het mooie meer Muckross Lake en wordt omringd door de Kerry Mountains.

3. Killarney - Dingle 202 km

Motorreis, County Kerry, Echt Ierland

De route start in de levendige stad Killarney en eindigt in het gezellige dorp Dingle. Vanaf Killarney rijd je langs Molls Gap. Via het schilderachtige dorpje Kenmare vervolg je je reis via de bekende autoroute de Ring of Kerry. Je slingert met de motor langs prachtige bossen, hoge bergen en je passeert de helderblauwe meren van county Kerry. Je rijdt tijdens deze route ook langs de westkust waar ruige rotsen de golven van de Atlantische Oceaan breken. In het hoogseizoen wordt de Ring of Kerry druk bezocht door toeristen. Je kan de drukte van de tourbussen en auto’s makkelijk passeren omdat je met de motor bent. 

Molls Gap, Kerry, Echt Ierland

Via de stad Castlemaine en Inch Beach bereik je het vissersplaatsje Dingle. Inch Beach wordt door velen beschouwd als een van de mooiste stranden van Ierland. Het is daarnaast een erg populair strand om te gaan surfen. Dingle is een muzikaal dorp met veel gezellige pubs en goede restaurants. Het dorp is daarom een uitstekende plek om deze mooie route langs de Wild Atlantic Way te eindigen.

4. Dingle - Galway 246 km

Motorreis, County Kerry, County Clare, Echt Ierland

De route start in het dorp Dingle en eindigt in de levendige stad Galway. Vanaf Dingle rijd je door de Conor Pass. Conor Pass is de hoogste bergpas van Ierland. Het is een smalle en uitdagende weg maar Conor Pass biedt spectaculaire uitzichten over het schiereiland Dingle. Je kan voordat je aan je reis begint ook eerst een boottocht maken. Ierland is namelijk een van de beste plekken in Europa om dolfijnen en walvissen te spotten. 

Conor Pass, Dingle, Echt Ierland

Vervolgens volg je de Wild Atlantic Way en doorkruis je het maanlandschap The Burren om uiteindelijk in de gezellige studentenstad Galway aan te komen. Tijdens het doorkruisen van The Burren lijkt het net of je begeeft op de maan, dit komt door het indrukkwekkende en ruige karstlandschap. Eenmaal in Galway word je omringd door een compleet andere omgeving. In de leuke kronkelende middeleeuwse straatjes zijn erg veel traditionele pubs te vinden waar je kan genieten van vrolijke en levendige live muziek. De stad staat ook bekend om zijn heerlijke oesters dus vergeet deze niet te proeven tijdens je bezoek aan Galway.

Een motorreis in Ierland

 Wil jij weten waar je het beste kan overnachten tijdens het rijden van deze motorroutes? Onze reisspeciaslisten adviseren je graag bij het samenstellen van uw reis.