Op stedentrip naar Ierland: ontdek Dublin en Belfast

Reis je met ons mee?

Wat Dublin en Belfast met elkaar gemeen hebben? Ze lenen zich uitstekend voor een stedentrip naar Ierland! Naast schitterende landschappen kent Ierland ook ontzettend gezellige steden. Ontdek het tijdens een citytrip naar Dublin of een weekend in Belfast. We vertellen je graag meer over deze authentieke Ierse steden en wat je hier kunt beleven. 

Stedentrip naar Dublin

Dublin stedentrip, Echt Ierland

Aan de oostkust van Ierland vind je de hoofdstad: Dublin. De stad is in 488 door de Vikingen gesticht en uitgegroeid tot een metropool met meer dan één miljoen inwoners. Dublin is een vriendelijke stad vol met gezellige pubs, historische gebouwen en een groot muzikaal erfgoed. Breng een weekend in Dublin door en beleef het zelf! 

Wat is er te doen in Dublin? 

1. Dublin Literary Pub Crawl

Dublin Literary Pub Crawl, Echt Ierland

Ben je een echte boekenwurm en geniet je ook graag van een Iers biertje? Dan is de Dublin Literary Pub Crawl iets voor jou! Deze opvallende tour wordt geleid door een gids die je op een komische manier alles vertelt over Dublins literaire grootheden. Bezoek de pub Davy Byrnes, waar auteur James Joyce zijn dagen sleet en geniet van een Guinness in Palace Bar, de plek waar schrijvers Flann O'Brien en Brendan Behan regelmatig samen te vinden waren. De Dublin Literary Pub Crawl staat garant voor een gezellige avond en is een waardevolle toevoeging aan jouw stedentrip naar Dublin. 

2. Fietsen in Dublin

Fietsen Dublin, Echt Ierland

Breng tijdens jouw citytrip in Ierland iets van de Nederlandse cultuur mee en ga fietsen in Dublin! Begin je dag in Phoenix Park, één van de grootste stadsparken van Europa. Spot damherten en fiets over Chesterfield Avenue, een sfeervolle straat met oude gaslampen die dwars door Phoenix Park loopt. Vervolg jouw fietstocht naar het Merrion Square in het zuiden van de stad, waar Oscar Wilde zijn eigen standbeeld heeft. Of bezoek Dublin Castle en de bijbehorende 'Castle Gardens'. Voor ieder wat wils! 

3. De Kilmainham Goal gevangenis

Kilmainham Gaol, Dublin bezienswaardigheid

De grootste leegstaande gevangenis in Europa is Kilmainham Goal. Dit indrukwekkende gebouw staat in Dublin en herbergt ontelbare verhalen. Veel politieke figuren hebben binnen haar muren opgesloten gezeten, waaronder Robert Emmet, Eamon de Valera en de leiders van de Paasopstand in 1916. De gevangenis sloot in 1924 haar deuren en sindsdien is het alleen nog open voor bezoekers. Kilmainham Goal vertelt de Ierse historie vanuit een ander perspectief en verrijkt zeker jouw weekend in Dublin. 

Stedentrip naar Belfast

Belfast stedentrip, Echt Ierland

Belfast is een stad met hippe boetiekjes, charmante pubs en imposante gebouwen. Dompel jezelf onder in het eigentijdse centrum, bezoek musea van wereldklasse en laat je verrassen door de rijke historie van deze Noord-Ierse hoofdstad. Belfast ligt in het oosten van Noord-Ierland en is vanuit Nederland met het vliegtuig ook in 75 minuten te bereiken. Het is absoluut een aanrader om een weekend in Belfast te verblijven! 

Wat is er te doen in Belfast?

1. St. George’s Market 

Echt Ierland, Belfast, St. George's Market, Vakantie ierland

De zoetekauw, visliefhebber en antiekkenner halen hun hart op wanneer zij over de St. George's Market lopen. Maar niet alleen zij, de St. George's Market heeft elk persoon wel iets te bieden. Deze overdekte markt heeft al veel titels en awards in ontvangst mogen nemen en wordt geroemd om zijn verse, lokale producten en gezellige sfeer. Iedere vrijdag-, zaterdag-, en zondagochtend zijn ruim 150 kramen gevuld met de lekkerste gerechten tot de mooiste handgemaakte voorwerpen. Proef en beleef het traditionele Belfast op één van de beste markten in Ierland! 

2. Cave Hill Country Park

Cave Hill Country Park, Belfast stedentrip, Echt Ierland

Cave Hill Country Park is een verademing als je tijdens jouw Belfast stedentrip ook graag de natuur even ingaat. Dit natuurgebied ligt net buiten de stad en kent veel mooie wandelpaden. In het park bevindt zich ook het 19e-eeuwse Belfast Castle. Vanaf de hoogste heuvel, Cave Hill, heb je een prachtig uitzicht over Belfast. Voor Jonathan Swift was Cave Hill als een slapende reus die de stad beschermt. Dit heeft hem vermoedelijk geïnspireerd tot het bedenken van het personage Gulliver uit Gulliver's Travels. Wandel in Cave Hill Country Park en geniet van de natuur tijdens jouw weekend in Belfast.  

3. Black Taxi Tour

Black Taxi Tour, Belfast stedentrip

Maak jouw stedentrip naar Belfast compleet met een taxirit! En niet zomaar één. De Black Taxi Tour neemt je mee langs de beroemde muurkunst van Belfast. Een originele manier om de kunstzinnige kant van de stad te bekijken. De chauffeur is jouw eigen persoonlijke gids en weet alles over de geschiedenis van Belfast. Er komen allerlei historische en religieuze gebeurtenissen, maar ook hedendaagse sport- en cultuurhelden voorbij. Laat je verrassen! 

Enthousiast geworden over deze Ierse steden? Proef het stedelijke sfeertje van Ierland en boek een stedentrip