Reisverslag 15-daagse rondreis Authentiek Ierland

Wil & Rob

Wil en Rob maakten onze 14-daagse rondreis Authentiek Ierland - op maat.

Reisverslag over onze indrukwekkende 14-daagse rondreis met Authentiek Ierland

Hallo Ivo,

Ierland heeft grote indruk op ons gemaakt. Je hoort het van mensen die er eerder geweest zijn, maar nu hebben we het zelf kunnen ervaren. Een prachtig en afwisselend landschap, een rijke historie, vriendelijke mensen die gemakkelijk een praatje met je maken, ontspannen sfeer met veel muziek, links rijden is wel even wennen.

We hebben enorm geboft met het weer. Slechts 1 kwartier regen en voorts zon en temperaturen tussen 20- 25 graden. “You are lucky men” werd ons geregeld voorgehouden.

Een rondreis met minimaal 2 overnachtingen per keer blijkt een goede formule. Het geeft je de ruimte om ontspannen onderweg te zijn. De te overbruggen kilometers waren goed te berijden. De ring of Kerry hebben we niet genomen omdat we al heel veel moois van het landschap hadden gezien in Wicklow, Kinsale en Baltimore. We kregen de tip om in plaats van in het restaurant gewoon in de bijbehorende pub te eten voor een lagere prijs maar wel met dezelfde kwaliteit.

De door jou gekozen accommodaties waren uitstekend. Comfortabel en op een goede plek gelegen. De vakantiewoning bleek een nieuwe compleet met luxe keuken en 3 badkamers ingerichte woning. Dat gaf ons ruimte en de mogelijkheid om zelf lekker te koken. Wij vermoeden dat je in Baltimore en Dublin duidelijk de voorkeur voor het type kamer hebt aangegeven bij het reserveren. Dat stellen we erg op prijs.

Je reisbeschrijving was heel nuttig als aanvulling op onze reisgids. Alleen de beschrijving naar Galway bleek niet geheel te kloppen en zou ons op een andere plek doen belanden. Het is goed gekomen! In het Mount Herbert Hotel bleek dat onze vrienden “onze” kamer hadden ingenomen en wij een standaard kamer kregen toegewezen. We waren het er snel over eens dat er geruild moest worden.

Op 28 juni, onze trouwdag, hebben we niet in het door jou gereserveerde restaurant gegeten zoals je weet. Het alternatief willen we je beslist aanraden op 5 minuten lopen van het hotel. Dunne & Crescenzi in South Frederick, Sandymount; een uitstekend Italiaans restaurant met een uitgebreide wijnkeuze.

Dank voor de attentie van jou en Michelle van het Mount Herbert Hotel in onze kamer aldaar! Johnnie Fox pub was zeer de moeite waard. Leuk om een avond door te brengen met lekker eten en prima muziek. Voor ons werd nog “het kleine café aan de haven” gezongen.

Al met al een geweldige reis met dank aan jouw inzet!

Bijgevoegde foto geeft daarvan een sfeertekening.

Groeten,
Wil en Rob

Op zoek naar een vakantie Ierland?

Wil jij ook zo’n mooie reiservaring? Maak direct je keuze uit ons aanbod van Ierland Vakanties.