Coronavirus - Update 26 maart 2020

Echt Ierland annuleert tot en met 30 april 2020 alle reizen

Echt Ierland annuleert alle reizen tot en met 30 april 2020*

In de huidige omstandigheden kunnen onze reizigers niet langer genieten van hun geboekte reis naar Ierland en komen zij op dit moment het land niet meer in. Inmiddels raadt ook de overheid af om te reizen naar het buitenland.

Om die reden hebben we besloten om alle Echt Ierland reizen met vertrek tot en met 30 april 2020 te annuleren:

 • Alle pakketreizen (ook actieve vakanties) van Echt Ierland met vertrek tot en met 30 april 2020.
 • Alle autovakanties (met eigen auto) van Echt Ierland met vertrek tot en met 30 april 2020.
 • Alle reizen van Echt Ierland waarbij alleen een accommodatie is geboekt, met vertrek tot en met 30 april 2020.

* Berichtgeving omtrent reizen met vertrekdatum tussen 01-05-2020 en 31-05-2020 volgt indien er meer duidelijkheid is aangaande het reisadvies van de officiële instanties en de ontwikkelingen van de gevolgen van het Coronavirus.

Reisorganisatie Echt Ierland is lid van het SGR

Reisorganisatie Echt Ierland is lid van het SGR. Het SGR heeft in samenwerking met het ANVR, de Nederlandse belangenvereniging van reisorganisaties, de SGR Corona-voucher in het leven geroepen. Dat betekent dat u als gast van Echt Ierland gegarandeerd bent dat uw geboekte reis en daarbij uw (aan)betaling verzekerd zijn. Annuleren alleen mogelijk volgens de reguliere annuleringsvoorwaarden. Daaronder valt niet de uitbraak van het Coronavirus. Het wordt ook wel force majeure genoemd. Graag leggen wij u hieronder uit wat dit betekent voor uw reis.  

Ons advies

Wij adviseren u als gast met een geboekte vakantie met vertrekdatum t/m 30 april 2020 gebruik te maken van het door het Echt Ierland aangeboden SGR Corona-voucher, om uw reis om te boeken. Zie hieronder voor meer informatie.

Wij adviseren u als gast met een geboekte vakantie met vertrekdatum na 30 april 2020 uw vakantie met onze Versoepelde Omruilgarantie om te boeken naar een latere reisdatum in 2020. Mocht u liever zekerheid hebben? Kies dan voor het door het Echt Ierland aangeboden SGR Corona-voucher.

Meer informatie over de SGR Corona-voucher en de Versoepelde Omruilgarantie leest u hieronder bij vragen en antwoorden.

Het verschil tussen de SGR Corona-voucher en de Versoepelde Omruilgarantie

 • Echt Ierland gasten die een reis hebben geboekt met vertrekdatum t/m 30 april 2020, waarvan wij de reis hebben geannuleerd, ontvangen de SGR Corona-voucher.
 • Echt Ierland gasten die een reis hebben geboekt met vertrekdatum na 30 april 2020, kunnen gebruik maken van de Versoepelde Omruilgarantie, om hun reis om te boeken naar een latere reisdatum in 2020. 

SGR Corona-voucher

Reizigers waarvan de reis is geannuleerd, ontvangen een SGR Corona-voucher voor de betaalde reissom waarmee een vervangende reis op een later tijdstip geboekt kan worden. De SGR Corona-voucher is één jaar geldig vanaf het moment van uitgifte. Wanneer u een Echt Ierland reis hebt geboekt krijgt u een SGR Corona-voucher die voor een toekomstige Echt Ierland reis gebruikt kan worden.

Wij nemen binnen uiterlijk twee weken contact met u op over de wijze waarop de SGR Corona-voucher ter beschikking wordt gesteld. U hoeft hierover dus géén contact met ons op te nemen.

Meer informatie over de SGR Corona-voucher leest u hieronder in de Veelgestelde vragen.

Versoepelde Omruilgarantie

Tot en met 31 mei 2020 kunt u gebruik maken van de Versoepelde Omruilgarantie. Hiermee kunt u kosteloos uw reis met een vertrekdatum in het gehele seizoen vanaf heden t/m 31 oktober 2020 omboeken naar een andere datum. Omruilen kan tot de dag van vertrek. Indien er accommodaties zijn waarvoor andere omruilgaranties gelden, zullen wij u daar tijdens ons contact met u op wijzen. Wij nemen dat tijdig met u door. 

 • Echt Ierland gasten met vertrekdatum in de hierboven genoemde periode mogen gebruik maken van de Versoepelde Omruilgarantie.
 • De reis moet uiterlijk 31 mei 2020 omgeboekt zijn.
 • De nieuwe vertrekdatum van de omgeboekte reis dient uiterlijk te zijn gelegen voor 31 oktober 2020.

De voorwaarden van de Echt Ierland Versoepelde Omruilgarantie vindt u hier.

Als de reissom van uw nieuwe vakantie duurder wordt, dan is de meerprijs van deze vakantie voor uw eigen kosten. Als de reissom van uw nieuwe vakantie goedkoper wordt, dan betaalt Echt Ierland u het verschil terug, tot 25% van het verschil in prijs in de vorm van een IBAL-voucher* te besteden tijdens uw vakantie door Ierland. Deze Versoepelde Omruilgarantie is geldig tot en met 31 mei 2020.

Meer informatie over de Versoepelde Omruilgarantie leest u hieronder in de Veelgestelde vragen.

* IBAL-voucher: dit is een beleving-voucher op maat, dan wel te gebruiken voor een drankje, diner of IBAL-activiteit. IBAL = Ireland By A Local.

Specifieke vragen over het Coronavirus? Wij raden u aan om de pagina van het RIVM goed in de gaten te houden.

Veelgestelde vragen 

Q: Waarom annuleert Echt Ierland niet alle reizen tot juni?
A: Echt Ierland heeft al alle reizen geannuleerd met vertrek tot 1 mei. Ook brancheorganisatie ANVR adviseert reisorganisaties geen reizen uit te voeren tot en met eind april. Om het overzicht te bewaren voor onze klanten volgen wij dit advies. De ontwikkelingen gaan snel en wijzigen van dag tot dag op dit moment. We staan in nauw contact met het Ministerie van Buitenlandse Zaken en de ANVR en mochten adviezen worden aangepast dan zullen wij daar opvolging aan geven.

Veelgestelde vragen - SGR Corona-voucher

Lees hier de hele brief voor klanten over het SGR Corona-voucher van het ANVR

Q: Waarom een SGR Corona-voucher?
A: Reisorganisaties hebben nu te maken met annuleringen op grote schaal, terwijl zij voor deze reizen vaak al substantiële betalingen hebben gedaan aan vliegtuigmaatschappijen, hotels, e.d. En er worden nu weinig tot geen boekingen meer gemaakt. Zo raken reisorganisaties snel door hun middelen heen. Als dit nog langer duurt, kunnen reisbedrijven niet meer aan hun verplichtingen voldoen en moeten zij financieel onvermogen aanvragen bij het garantiefonds SGR; en dan zouden ze failliet gaan. Daarom geven reisorganisaties in plaats van geld de SGR Corona-voucher mét SGR-garantie uit. Zo blijft de organisatie bestaan en kunt u met de SGR Corona-voucher later een nieuwe vakantie boeken.

Q: En als u de voucher niet wilt?
A: Natuurlijk, weigeren mag. Maar als de reisonderneming failliet gaat voordat u uw geld heeft ontvangen van de geannuleerde reis, dan valt dat niet onder de SGR-garantie en ontvangt u geen geld. Dat willen we voorkomen. En heeft u een SGR Corona-voucher en de reisonderneming gaat failliet, dan krijgt u alsnog uw geld van de SGR Corona-voucher, omdat die onder garantie van SGR valt.

Q: Wat is de waarde van de SGR Corona-voucher? En wat als u een andere reis wilt boeken die duurder/goedkoper is?
A: De waarde van de SGR Corona-voucher is volledig gelijk aan de door u betaalde reissom. Ook de boekingskosten en eventuele gemaakte kosten voor premies voor reis- en annuleringsverzekering krijgt u terug in de vorm van een SGR Corona-voucher. De SGR Corona-voucher is één jaar geldig na datum van afgifte. Wordt de reissom van uw nieuwe vakantie duurder? Dan betaalt u zelf het verschil bij. Wordt de nieuwe reissom goedkoper, dan betaalt Echt Ierland u het verschil terug met een maximum van 25% in de vorm van een IBAL-voucher.

Q: Wanneer ontvangt u de SGR Corona-voucher? Hoe gaat dit in zijn werk? Wat is de begin- en einddatum?
A: U ontvangt hierover binnen twee weken meer informatie van Echt Ierland. U hoeft hierover geen contact met ons op te nemen, wij zorgen ervoor dat u vanzelf de juiste informatie ontvangt.

Q: Worden de boekingskosten nu wel of niet verrekend in de SGR Corona-voucher?
A: We hebben besloten om alle kosten die u gemaakt heeft te vergoeden in de vorm van een SGR Corona-voucher. Dus ook de door u gemaakte boekingskosten worden verrekend via de SGR Corona-voucher.

Q: Geldt de SGR Corona-voucher ook voor city trips, wandelvakanties, ferry-overtochten, losse tickets?
A: De SGR Corona-voucher is geldig voor alle bij Echt Ierland geboekte vakanties of vliegtickets. Heeft u een Echt Ierland reis geboekt, dan krijgt u een SGR Corona-voucher die voor een toekomstige Echt Ierland reis gebruikt kan worden.

Q: Hoe lang blijft de SGR Corona-voucher geldig?
A: De SGR Corona-voucher is één jaar geldig vanaf het moment van uitgifte.

Q: Is de SGR Corona-voucher persoonsgebonden? Of mag deze ook overgedragen worden?
A: De SGR Corona-voucher is persoonsgebonden, u mag deze niet overdragen naar iemand anders. Deze is gekoppeld aan de hoofdboeker. 

Q: Heeft de geldigheid betrekking op de boekingsdatum of de vertrekdatum van de nieuwe reis?
A: U heeft een jaar de tijd om een nieuwe reis te boeken. De nieuwe vertrekdatum mag dus ook ná de geldigheid van de SGR Corona-voucher zijn, zolang de boeking maar binnen een jaar na uitgifte is gedaan.

Q: U heeft op diverse websites en op EchtIerland.nl gelezen over een SGR Corona-voucher, kunt u daar gebruik van maken?
A: Als u uw reis bij Echt Ierland heeft geboekt en uw reis is geannuleerd, kunt u gebruik maken van de SGR Corona-voucher.

Q: U heeft eerder uw boeking geannuleerd omdat u niet durfde af te reizen, kunt u alsnog in aanmerking komen voor een SGR Corona-voucher?
A: Annuleringen gemaakt tussen 09 maart tot en met 20 maart 2020 voor een reis met vertrekdatum tot en met 30 april 2020 die reeds door u zelf zijn geannuleerd, zullen volgens het reguliere voucherproces opgepakt worden. U hoeft hierover geen annuleringskosten te betalen. Deze annuleringen worden vanzelf omgezet naar een SGR Corona-voucher, u ontvangt hierover uiterlijk binnen twee weken meer informatie van Echt Ierland.

Q: U wilt geen SGR Corona-voucher. U wilt geld terug. Wat zijn de mogelijkheden?
A: We begrijpen heel goed dat u misschien een voorkeur heeft voor teruggave van de betaalde reissom. De omstandigheden zijn echter zo uitzonderlijk, dat wij ook voor een uitzonderlijke oplossing hebben gekozen. Wij geven dus geen geld terug. De branchevereniging ANVR ondersteunt onze oplossing en juist het SGR staat garant voor de SGR Corona-voucher van pakketreizen.

Q: Uw rechtsbijstandverzekering geeft aan dat u de SGR Corona-voucher niet aan hoeft te nemen. Graag wilt u dus geld terug voor uw annulering. 
A: We hebben te maken met een uitzonderlijke situatie, waarin we gekozen hebben voor een uitzonderlijke oplossing. Wij geven dus geen geld terug. De branchevereniging ANVR ondersteunt deze oplossing en juist het SGR staat garant voor de SGR Corona-voucher van pakketreizen.

Q: Mag u de SGR Corona-voucher gebruiken om meerdere vakanties te boeken? Dus het bedrag spreiden over meer vakanties?
A: Dit is mogelijk. Als u na de eerste boeking nog voldoende saldo op de SGR Corona-voucher overhoudt, dan kunt u dit inzetten voor een volgende vakantie met vertrekdatum in 2021.  

Q: Kunt u de Versoepelde Omruilgarantie en de SGR Corona-voucher combineren? 
A: Nee dit kan niet. De SGR Corona-voucher is enkel van toepassing op door Echt Ierland geannuleerde reizen tot en met 30 april 2020. De Versoepelde Omruilgarantie is van toepassing voor iedereen die op vakantie gaat na 30 april 2020 en twijfelt om te gaan. Onze gasten kunnen hiermee hun vertrekdatum of reisgezelschap aanpassen.  

Q: Kunt u alvast een boeking maken voor 2021?
A: Zodra u de SGR Corona-voucher ontvangen heeft, kunt u in principe al een voorboeking maken voor volgend jaar. De vluchten kunnen echter pas 11 maanden van tevoren (op basis van terugreisdatum) geboekt worden.

Q: U heeft nog geen SGR Corona-voucher ontvangen, kunt u wel al een boeking maken voor uw uitgestelde reis voor later dit jaar?
A: Fijn dat u alvast een boeking wilt maken! We vragen u nog even geduld te hebben totdat u de SGR Corona-voucher van ons ontvangt. U zult deze binnen circa 2 weken van ons ontvangen.

Q: U heeft een reis geboekt met vertrek tussen 06 en 30 april 2020 en heeft nog niet de volledige reissom betaald. Hoe wordt dit nu afgehandeld met de SGR Corona-voucher?
A: Als u een aanbetaling gedaan heeft voor uw vakantie en deze is geannuleerd, dan krijgt u een SGR Corona-voucher ter waarde van het bedrag van de aanbetaling.

Veelgestelde vragen - Omboeken / annuleren

Q: U wilt gebruik maken van de omruilgarantie. Wat betekent dit voor uw betalingsverplichting?
A: Na iedere boeking die u doet, vragen wij een aanbetaling van 15% van de reissom. Deze aanbetaling vragen wij u om direct te voldoen. Als u gebruik wilt maken van de omruilgarantie blijft deze verplichting staan, ook als de reis naar later in het jaar omgeboekt wordt. Het restantbedrag dient uiterlijk 6 weken voor vertrek te zijn voldaan. Wordt de vakantie omgeboekt naar een datum binnen 6 weken voor vertrek? Dan dient de betaling direct betaald te worden. Als u uw vakantie omboekt naar later in het jaar, verschuift deze betalingsverplichting dus mee. Het restantbedrag dient in dit geval 6 weken voor de nieuwe vertrekdatum te zijn voldaan.  

Voorbeeld: Oorspronkelijke vertrekdatum was 1 juli 2020. De betalingsverplichting voor de totale reissom ligt dan uiterlijk 20 mei 2020. De vakantie wordt via de omruilgarantie omgeboekt naar 1 augustus 2020. De nieuwe uiterlijke betaaldatum is dan 20 juni 2020. 

Q: Echt Ierland heeft uw boeking geannuleerd vanaf 09 maart vanwege de gevolgen van het coronavirus. Krijgt u nu een SGR Corona-voucher voor de door u betaalde reissom of krijgt u geld terug?  
A: Echt Ierland zal dit bedrag aan u vergoeden in de vorm van een SGR Corona-voucher. In deze uitzonderlijke situatie rondom de uitbraak van het coronavirus hebben we te maken met een overmachtssituatie. We hebben hiervoor een uitzonderlijke oplossing gevonden in de vorm van de SGR Corona-voucher. Deze branche brede oplossing wordt ondersteund door brancheverenging ANVR. De voucherwaarde is gelijk aan de door u betaalde reissom en is één jaar geldig. U ontvangt de voucher binnen twee weken van ons, met daarbij alle informatie die u nodig hebt om een nieuwe boeking te maken.  

Q: U heeft een vakantie geboekt voor de meivakantie. Wat kunt u doen? 
A: U kunt gebruik maken van onze versoepelde omruilgarantie. Hiermee kunt u uw reis omboeken naar een andere datum, gedurende het gehele zomerseizoen. Hopelijk geeft dat u al meer rust. Wilt u weten wat er met uw reis gebeurt in de meivakantie? Geef ons dan nog even tijd. We richten ons op dit moment vooral op korte termijn vertrekken in de maand april. We verwachten binnen twee weken meer informatie te kunnen geven over de periode daarna, op basis van de meest actuele situatie op dat moment.

Q: U heeft een vakantie geboekt met vertrek na 30 april 2020. Gaat uw vakantie nog door?
A: Dat is uiteraard afhankelijk van de actuele situatie op dat moment. Op basis van de informatie die we nu hebben, gaat uw reis nog door. We houden de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten en zullen indien nodig aanvullende maatregelen nemen.

Q: Uw geplande vakantie met vertrekdatum in juni is omgeboekt naar vertrekdatum in juli 2020. Wat als uw omgeboekte vakantie ook niet door kan gaan vanwege de Coronacrisis?
A: Wij houden de voorwaarden van het SGR scherp in de gaten die gelden voor het omboeken van een reis. Op dit moment gelden de voorwaarden voor de Versoepelde Omruilgarantie tot 01 juni 2020. Dit betekent dat u geen SGR Corona-voucher én geen geld terug krijgt indien uw reis nogmaals niet door kan gaan. Gezien er door het Ministerie van Buitenlandse Zaken op dit moment geen negatief reisadvies voor reizen naar Ierland is afgegeven.

Q: Wat als u uw SGR Corona-voucher niet binnen 1 jaar kan inzetten?
A: Dat is helaas niet mogelijk.

Q: U heeft een vakantie geboekt en de luchtmaartmaatschappij naar Ierland vliegt nog wel? Kunt u nu annuleren?
A: Alle reizen tot en met 30 april 2020 worden door Echt Ierland geannuleerd. Als u uw vakantie heeft geboekt via Echt Ierland, ontvangt u binnen twee weken een SGR Corona-voucher van Echt Ierland om op een later moment uw reis opnieuw te boeken.

Q: U heeft uw boeking vóór 09 maart 2020 geannuleerd. Wat krijgt u nu terug?
A: Deze annulering heeft plaatsgevonden voordat restricties golden vanuit overheden. Daarom gelden de reguliere annuleringsvoorwaarden. U krijgt voor deze geannuleerde boeking het door u betaalde bedrag terug, minus annuleringskosten.   

Q: Hoe wordt de terugbetaling van een reis- of annuleringsverzekering geregeld?
A: Heeft u een reis- of annuleringsverzekering via Echt Ierland afgesloten, dan wordt de betaalde premie aan u gerestitueerd in de vorm van een SGR Corona-voucher. We nemen dit automatisch voor u mee in het berekenen van het totale bedrag van de SGR Corona-voucher. U hoeft hiervoor zelf niets te doen.

Q: Is de SGR Corona-voucher geldig bij faillissement van Reisorganisatie Echt Ierland?
A: Ja, de SGR Corona-voucher blijft bij een mogelijk faillissement geldig omdat Reisorganisatie Echt Ierland lid van het SGR is. Als een consument (reiziger) bij financieel onvermogen van een SGR aangesloten organisator aanspraak maakt op de garantie (Corona-voucher) dient naast de SGR Corona-voucher ook de oorspronkelijke (geannuleerde) reisovereenkomst overlegd te worden en het betalingsbewijs, conform de garantieregeling van SGR.

Q: Bent u uw geld kwijt als reisorganisatie Echt Ierland failliet gaat door de Corona-crisis?
A: We beseffen goed dat er onzekerheid is over de financiële gezondheid van reisorganisaties in Nederland als gevolg van de Corona-crisis. Echt Ierland bestaat al bijna 10 jaar en is financieel gezond genoeg om deze crisis te overleven. Daarnaast zijn wij, om u als gast te beschermen, lid van het SGR en het Calamiteitenfonds.

SGR: Garantie op uw geboekte vakantie
Uw betaling is daarom in goede handen, daar staat het SGR garant voor. Komen wij, waar geen aanleiding voor is, in financiële problemen; geen zorgen! Zelfs als wij mogelijk failliet zouden gaan, wordt uw reis gewoon uitgevoerd of terugbetaald. Ook de Corona-voucher is gedekt door het SGR.

Q: Mag u uw (aan)betaling uitstellen door het Corona-virus?
A: Voor alle boekingen gelden de reguliere voorwaarden en betalingsverplichtingen. Op uw factuur staan de betalingstermijnen en bedragen genoemd. Dit blijft ongewijzigd. Als de reiziger niet tijdig voldoet aan de betalingsregels, mag de reisorganisator de reis annuleren met de daarbij behorende kosten voor de reiziger. Echt Ierland is lid van het SGR, uw betaalde reissom is dus gegarandeerd. Wij willen benadrukken dat u als gast van Echt Ierland in goede handen bent en dat wij alles wat binnen onze macht ligt doen om uw reis door te laten gaan.

Echt Ierland houdt de ontwikkelingen goed in de gaten. Kijk regelmatig op deze pagina of er zaken zijn gewijzigd. Bedankt voor uw medewerking.

Kennelijke fouten en/of vergissingen binden ons niet, noch is Echt Ierland verantwoordelijk voor de gevolgen die hieruit kunnen voortvloeien.

Volg ons op Facebook of Instagram en schrijf je in voor onze nieuwsbrief, zodat we je nog steeds kunnen inspireren over het prachtige Ierland. Ook houden wij je op hoogte over al het nieuws rondom Covid-19 in Ierland. 

 • Kan ik veilig naar Ierland reizen?

  Volgens het Ministerie van Buitenlandse Zaken is er op dit moment geen reden om niet te reizen naar Ierland. Wij verwijzen je voor de actuele informatie door naar de website van het Ministerie en adviseren je de dagelijkse wijzigingen en ontwikkelingen op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken goed in de gaten te houden. 

 • Kan ik nog een Ierland reis boeken?

  Ja, dit is mogelijk! De veiligheid van onze gasten staat bij Echt Ierland voorop en wij houden de situatie dan ook nauwlettend in de gaten.

 • Wat als Ierland een negatief reisadvies krijgt?

  Echt Ierland zal dan wel telefonisch of per e-mail contact opnemen met haar gasten.

 • Wat kan het Calamiteitenfonds voor mij betekenen?

  Onder het Calamiteitenfonds vallen calamiteiten die zijn ontstaan door een natuurramp of door molest. Gezondheidsrisico’s en ziektes zoals het coronavirus vallen niet onder de garantieregeling van het Calamiteitenfonds

  Reizigers die onverhoopt tijdens de vakantie ziek worden vallen onder het regime van hun reisverzekering of ziektekostenverzekering.