De 11 mooiste Belfast bezienswaardigheden

Ontdek de bruisende hoofdstad van Noord-Ierland

Overweeg je een stedentrip naar Belfast? Het is een ideale stad om een weekendje te vertoeven! Belfast bruist van de kunst en cultuur, heeft een rijke historie en uitstekende uitgaansmogelijkheden. De stad is opgedeeld in een aantal 'quarters' die elk hun eigen unieke kenmerken hebben. Deze 'culturele zones' vertellen het verhaal van Belfast en versterken de identiteit van de stad. Snuif de cultuur in ieder quarter en leer de Belfast bezienswaardigheden kennen!

Cathedral Quarter 

Cathedral Quarter, Belfast, Noord-Ierland

Het centrum van Belfast wordt ook wel het Cathedral Quarter genoemd. Ooit het literaire middelpunt van Belfast, nu een wijk met hippe koffietentjes, gezellige restaurantjes en bijzondere musea. Toch is de literaire invloed vandaag de dag nog steeds aanwezig. Op het Writer's Square loont het de moeite om eens te kijken waar je loopt, want onder je voeten vind je citaten van beroemde lokale schrijvers. Verder kun je een drankje drinken bij 'The John Hewitt' pub, genoemd naar de gelijknamige dichter.

Bezienswaardigheden in Cathedral Quarter

 1. St. Anna’s Cathedral
  Het Cathedral Quarter is niets voor niks vernoemd naar deze kathedraal. De St. Anna's Cathedral is het hart van deze wijk. Vind hier rust en bezinning midden in het dynamische centrum van Belfast. Maak een rondleiding door deze prachtige kathedraal en ontdek haar schoonheid!
   
 2. The Metropolitan Arts Centre
  Dé plek voor muziek, kunst, toneel en dans in Belfast. Dat is het 'Metropolitan Arts Centre'. Dompel je onder in de kunstzinnige kant van Belfast op deze fantastische locatie op het St. Anne's Square. 

Titanic Quarter 

Titanic Quarter, Belfast, Noord-Ierland

Belfast is de stad van de Titanic. 'The ship of dreams' werd hier ontworpen, gebouwd en te water gelaten. Overblijfselen van die tijd vind je nog steeds terug in het Titanic Quarter. In deze wijk beleef je het rijke scheepvaartverleden van Belfast met als hoogtepunt de bouw van de Titanic. Maak jouw weekend in Belfast compleet en waan jezelf terug in de tijd van dit wereldberoemde schip in het Titanic Quarter!  

Bezienswaardigheden in Titanic Quarter

 1. Titanic Museum
  Kom alles te weten over de Titanic in het Titanic Museum. Op een interactieve manier ontdek je hier het verhaal van deze oceaanstomer, van haar bouw tot haar ondergang. Grappig feitje: het museum heeft dezelfde hoogte als de Titanic had. Wanneer je voor het gebouw staat, kun je je dus inbeelden hoe hoog ze was!
   
 2. Titanic Hotel
  Aan de overkant van het Titanic Museum vind je het Titanic Hotel. Het restaurant waar je nu geniet van een heerlijke lunch of een kop koffie, was vroeger de plek waar tekenaars de Titanic ontwierpen. Maak een rondleiding door dit imposante gebouw en raak onder de indruk van alles wat zich aan de industriële waterkant van Belfast heeft afgespeeld! 

Queen’s Quarter

Queens Quarter, Belfast, Noord-Ierland

Het Victoriaanse tijdperk van Belfast zie je terug in het Queen's Quarter. In deze voorstedelijke wijk wisselen Victoriaanse huisjes zich af met prachtige, groene landschappen. Het Queen's Quarter bevindt zich in Zuid-Belfast, niet ver van Lisburn Road en het stadscentrum. Lisburn Road is een exclusieve winkelstraat met talloze boetiekjes, gezellige wijnbarretjes en luxe restaurants. Natuurlijk is er nog veel meer te beleven in het Queen's Quarter!

Bezienswaardigheden in Queen’s Quarter

 1. Botanische tuinen
  Geraniums, fuchsia's, begonia's en allerlei andere planten en bomen. De botanische tuinen van Belfast wijzen terug naar de Victoriaanse tijd. Ze zijn ontworpen door Charles Lanyon en sinds de 19e eeuw een exotische oase midden in de stad. 
   
 2. Ulster museum
  De botanische tuinen van Belfast bieden ook onderdak aan het Ulster museum. Leer meer over de ambachtelijke industrie van Belfast, sta oog in oog met een Egyptische mummie en bekijk bijzondere fossielvondsten. Het Ulster museum is de ultieme bezienswaardigheid in Belfast als je meer wil weten over de ontwikkeling van Ierland door de eeuwen heen. 

Gaeltacht Quarter

Gaeltacht Quarter, Belfast, Noord-Ierland

Opgezet om winkeliers en dienstverleners de Ierse taal te laten spreken: het Gaeltacht Quarter is een typisch Ierse wijk. In Gaeltacht Quarter kom je veel lokale muziek, traditionele pubs en eenvoudige restaurantjes tegen. De wijk strekt zich uit van het centrum van Belfast tot aan Falls Road in het westen van de stad. Ervaar Gaeltacht Quarter zelf en wandel eens door deze wijk tijdens jouw stedentrip naar Belfast! 

Bezienswaardigheden in Gaeltacht Quarter

 1. Street Art
  Street Art is een grote bezienswaardigheid in Belfast en ook in het Gaeltacht Quarter vind je deze muurkunst terug. Onder leiding van een gids kun je een tour door de stad maken langs de mooiste Street Art plekjes. Al zoekend naar mooie muren, wandel je door de stad en kom je op plekken die je anders zou missen. Een aanrader! 
   
 2. Crumlin Road Gaol
  Deze monumentale gevangenis opende in 1846 zijn deuren voor gevangenen en nu voor publiek. Volg een rondleiding in Crumlin Road Gaol en beleef het verhaal achter deze eeuwenoude gevangenis waar 150 jaar lang criminelen opgesloten zaten. 

Linen Quarter

Linen Quarter, Belfast, Noord-Ierland

In de 19e eeuw was Belfast een belangrijke linnenproducent en de overblijfselen hiervan zijn nog steeds zichtbaar. In het Linen Quarter zijn veel oude linnenfabrieken te vinden die zijn omgevormd tot moderne gebouwen. De wijk heeft recentelijk een metamorfose ondergaan en in die traditionele fabrieken hebben zich nu trendy barretjes en bekroonde restaurants gevestigd. Leef je uit in de hipste wijk van Belfast! 

Bezienswaardigheden in Linen Quarter

 1. Belfast City Hall
  Eén van de meest prominent aanwezige gebouwen in Belfast is het stadhuis, ook wel: Belfast City Hall. Vergeet zeker niet dit gebouw ook eens 's avonds te bekijken, wanneer het met verschillende kleuren verlicht wordt. Een geweldig gezicht!
   
 2. Linen Hall Library
  De oudste bibliotheek van Belfast is gevestigd in een monumentaal linnenpand. De Linen Hall Library staat bekend om zijn uitgebreide collectie, van vroeg gedrukte Ierse boeken tot moderne literatuur over politieke kwesties. 

Market Quarter

Market Quarter, Belfast, Noord-Ierland

Het meest culinaire stukje Belfast vind je in het Market Quarter. Een lekker visje, een mals stukje vlees en allerlei andere lokale producten proef je in deze wijk. In het Market Quarter waren ooit 14 markten gevestigd, tegenwoordig is dat er één. Gelukkig is de St. George's Market van alle markten thuis. Op zoek naar een culinaire bezienswaardigheid in Belfast? Sla het Market Quarter niet over, Ierland proef je hier! 

Bezienswaardigheden in Market Quarter

 1. St. George’s Market
  De St. George's Market heeft voor ieder wat wils. Geniet van de lekkerste lokale producten en bekijk de mooiste antieke vondsten. Iedere vrijdag-, zaterdag-, en zondagochtend ben je welkom op één van de beste markten in Ierland! 

Waar je ook naar op zoek bent, er is in Belfast genoeg te zien en beleven! Wil jij deze stad bezoeken? Vertel het onze reisspecialisten!