Duurzaamheid

Verantwoord Toerisme bij Echt Ierland

Better holidays

Bij het samenstellen van onze reizen houden we rekening met mensen, milieu, natuur en cultuur, zodat de vakantie niet alleen voor jou bijzonder is, maar ook komende generaties kunnen genieten van aantrekkelijke bestemmingen. Of het nu gaat om vakanties waarbij je geniet van ongerepte natuur, de lokale cultuur beleeft, nieuwe mensen ontmoet of een heerlijk lokaal gerecht proeft; samen werken we aan vakanties die zorgen voor betere plekken en mooiere ervaringen. En daarmee leveren we een belangrijke bijdrage aan de duurzame ontwikkelingen op de bestemming. Voor jou als reiziger, maar ook voor de mensen die op de vakantiebestemming wonen.

Stap voor stap meer duurzaam

Op kantoor streven we ernaar om stap voor stap nog duurzamer te worden. Zo printen wij zo weinig mogelijk en bovendien alleen op papier met een verantwoorde herkomst (FSC). Ook scheiden wij bijvoorbeeld ons afval en recyclen wij de koffiecups die wij gebruiken. De komende tijd staan er meer duurzame plannen om uit te rollen. Heb je een vraag over onze aanpak hierover? Neem dan gerust contact op via info@echtierland.nl

CO2-Uitstoot compenseren

Hoewel wij geloven dat reizen een positieve impact kan hebben, kunnen wij er ook niet om heen dat reizen schade kan toebrengen door de uitstoot van transportmiddelen als vliegtuigen, boten en auto’s. Als je je reis bij ons boekt, dan is het binnenkort mogelijk om je volledige uitstoot van je vlucht en rondreis in Ierland te compenseren. Wij zorgen er dan voor dat wij deze volledig gaan investeren in verschillende duurzame energieprojecten die op een efficiënte manier verschillende CO2-reducerende projecten in de wereld ondersteunen. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Bestrijding seksuele uitbuiting van kinderen

Wij steunen actief de ANVR en Defence for Children – ECPAT in de bestrijding van kinderuitbuiting in vakantielanden. Wij nodigen jou uit met ons alert te zijn en vermoedens van kindermisbruik te melden op www.meldkindersekstoerisme.nl. Informatie is bij de reisleiding beschikbaar. 

Verantwoorde souvenirs

Uiteraard is het leuk om uit Ierland een mooi souvenir mee te nemen voor jezelf of voor het thuisfront. Hiermee steun je bovendien ook vaak de lokale economie. Maar je kunt niet alles zomaar kopen en meenemen. Souvenirs die van een bedreigde plant-of diersoort zijn gemaakt zijn sowieso verboden vanwege de mileuschade die je aanricht. Denk hierbij bijvoorbeeld aan bijzondere schelpen. Ook het kopen van antiek kan problemen opleveren, aangezien de uitvoer verboden kan zijn. Meer informatie over wat wel en niet mag, vind je op de Douane app.

Een positieve bijdrage

Om tijdens je reis de impact op het milieu zo klein mogelijk te houden, kun je rekening houden met je water- en energieverbruik en afval. Doe de airconditioning, verwarming en het licht alleen aan als het echt nodig is. Gebruik de zon voor energie, bijvoorbeeld met een oplader van Waka Waka en laat de kraan niet onnodig open staan. Verder nemen wij ook altijd een eigen herbruikbare waterfles mee, zoals eentje van Dopper.

 

 

 

Missie

Reisorganisatie Echt Ierland streeft ernaar reizen te verkopen die naast de unieke ervaring, ook bijdragen aan het verbeteren van de wereld. Verantwoord ondernemen; nu en morgen. We moeten bewust toegevoegde waarde leveren aan onszelf, de consument, onze kinderen om het behoud van de planeet de Aarde te garanderen voor een volgende generatie. De toegevoegde waarde is een belangrijke kernactiviteit van Echt Ierland. Wij ondernemen bewust en neemt het initiatief in de ‘nieuwe’ maatschappij!

Daarnaast streven wij ernaar bewustzijn te creëren bij onze reizigers, die door op een positieve en eenvoudige manier hun eigen steentje kunnen bijdragen aan het verbeteren van de wereld.