BrookLodge & Macreddin Village

Macreddin Village

  • In de Wicklow Mountains
  • Op ca. 1,5 uur rijden van Dublin
  • Organisch restaurant The Strawberry Tree

Zeer sfeervol hotel in de prachtige Wicklow Mountains  

Het hotel Brooklodge & Macreddin Village ligt in de prachtige, glooiende Wicklow Mountains in het zuidoosten van Ierland, in County Wickow. Een kwartiertje rijden brengt je in Glendalough en in The Wicklow Mountains National Park. Je kunt jezelf in het hotel trakteren op een spa-behandeling. En heerlijk dineren in het bijbehorende Stawberry Tree Restaurant. Het is het enige restaurant in Ierland dat een certificaat heeft van The Organic Trust, wat inhoudt dat alles wat hier geserveerd wordt puur natuur is, vrij van conserveringsmiddelen en bestrijdingsmiddelen en te traceren is tot de oorsprong.

Het Wicklow Mountains National Park is sprookjesachtig met bergen, groene valleien en overal kleine stroompjes en meren. Sinds 1919 is het park een beschermd gebied waar tal van plantensoorten groeien en wilde dieren leven. Ook vind je hier het beroemde Glendalough, een klooster dat gesticht werd in de 6e eeuw. De 33 meter hoge ‘round tower’ is een imposant gezicht te midden van de spectaculaire natuur.

Ook het bezoeken waard: het landhuis Powerscourt Castle, met z’n schitterende tuinen waar je doorheen kunt wandelen. Of neem een kijkje bij de Pollanass watervallen, aan het Upper Lough. Zin in wat actiefs? Vissen, klimmen, raften, mountainbiken of hiken: het kan hier allemaal. Of kies voor het lopen van een stuk van ‘The Wicklow Way’, Ierlands langste gemarkeerde wandelroute van in totaal 127 (!) kilometer lang.

Impressies

Kamers 

Het BrookLodge & Macreddin Village heeft 86 kamers, die elk in een echte 'country house'-stijl zijn ingericht. Overal geniet je van het prachtige uitzicht. 

Faciliteiten

  • Verblijf op basis van logies & ontbijt
  • 2 zeer goede restaurants
  • Bar, lounge én pub met live muziek
  • Georganiseerde barbecue's (in de zomer)
  • Spa
  • Gratis parkeergelegenheid

Gastvrouw

Brooklodge Hotel, Valerie O'Toole, Macreddin Village, Wicklow, Ierland fly drive

Valerie O'Toole

Mijn naam is Valerie O’Toole. Ik ben de General Manager in het BrookLodge & Macreddin Village in Macreddin Village en werk hier intussen alweer 17 jaar met veel plezier. Macreddin Village ligt in de Wicklow Valley op nog geen uur rijden vanaf Dublin en is de perfecte plek om even lekker tot rust te komen.

In Ierlands eerste biologische restaurant The Strawberry Tree kunt u terecht voor een heerlijke maaltijd, wat een absolute aanrader is voor wanneer u hier bent! In de omgeving van Macreddin Village geniet u van de prachtige omgeving en de indrukwekkende geschiedenis die Ierland kent. Het historische plaatsje Glendalough in mijn favoriete plek om naartoe te gaan op mijn vrije dag.

Locatie