Brown Trout Inn

Aghadowey

 • The Giant's Causeway
 • Noorden van Ierland verkennen
 • Machtige zeekliffen & glooiende valleien

Natuurschoon en ruige kusten in Noord-Ierland

Al 90 jaar worden er gasten verwelkomd in de sfeervolle Brown Trout Inn. Het begon ooit als een kleine bar met zelfs nog een aparte wachtruimte voor vrouwen (!), want die mochten toen niet in zo’n drinkgelegenheid komen. Tijdens WOII was de Brown Trout een ontmoetingsplaats voor de vliegeniers. Twee van de zussen van eigenaar Bill O’Hara senior trouwden met piloten en vertrokken naar Amerika.

Bill O’Hara junior erfde de boerderij in 1958, waar hij samen met zijn vrouw Anne verder ging met de Brown Trout. De bezoekjes aan de geëmigreerde familie in Amerika hadden invloed: Bill en Anne begonnen in de jaren ’60 met de eerste grillbar van Noord-Ierland en serveerden er T-bone steak en ‘chicken in a basket’. Ook was er elke avond livemuziek en dans. In 1968 kwam Gerry McIlwaine, 14 jaar oud, er werken als flessenwasser. En hij werkt er nog altijd als gastheer: in het weekend verwelkomt hij de gasten.

The Brown Trout is een ideale uitvalbasis om dit gebied te verkennen. Denk aan The Giant’s Causeway, The Carrick-a-Rede rope bridge, Dunluce Castle, (London)Derry, valleigebied The Glens of Antrim en de machtige zeekliffen bij Binevenagh.

Impressies

Kamers

De 18 kamers in The Brown Trout Inn liggen aan een binnenplaats naast het hoofdgebouw en zijn elke voorzien van twee 2-persoonsbedden, met de mogelijkheid voor een derde bed. De meeste kamers hebben een bad en een aparte douche.

Faciliteiten

 • Verblijf op basis van logies & ontbijt
 • Restaurant
 • Gezellige bar met live muziek in het weekend
 • Golfbaan
 • Gratis parkeergelegenheid

Gastheer en gastvrouw

Brown Trout Inn

Bill en Jane O'Hara

Bill en Jane zijn broer en zus en samen bestieren zij met veel plezier de Brown Trout, al tientallen jaren in hun familie. Ze maakten er ook een golfbaan en een wandelpad, waar je kunt genieten van veel wilde dieren en natuur.

Bill is erg trots op z’n omvangrijke moestuin en veel van deze groenten en fruit belanden vers van het land op je bord.  De gedachte van Bill en Jane? Het gasten zó fijn laten hebben dat ze terug willen blijven komen. En daarna hun kinderen en kleinkinderen ook.

Elke zaterdag is er live muziek en de Brown Trout is nog altijd een ontmoetingsplek voor de locals. Op de foto van links naar rechts: Tom (zoon van Bill), Bill O’Hara, Gerry McIlwaine, Jane O’Hara en Sophie (dochter van Bill).

Locatie

Reizen

 • Echt Ierland, County Antrim, Carrick-a-rede-ropebridge, Rondreis ierland
  9,6

  10-daagse fly drive Adembenemend Noorden van Ierland

  Ontdek het ruige noorden van Ierland in combinatie met Belfast

  • Noord-Ierland & Donegal
  • Indrukwekkende landschappen
  • Causeway Coastal Route

  Ierland op z'n puurst. Het onbekendere noorden van Ierland in combinatie met Noord-Ierland. Twee landen in een reis. Van Belfast, rotskust en rollende heuvels naar pubs waar Ierse muzieksterren ooit zijn begonnen.