Doonmore Hotel

Inishbofin

  • Relaxte eilandsfeer
  • Wandelen, vogelspotten en fotograferen
  • Geweldige livemuziek

Ervaar het Ierse eilandgevoel in een gastvrij familiehotel

Ervaar het échte eilandgevoel op Inishbofin! Het Doonmore hotel heeft prachtige kamers met uitzicht op de eindeloze Atlantische Oceaan en op The Connemara aan de overkant van het water. De lammetjes, koeien en paarden grazen in de velden naast het hotel.

Voor de liefhebbers van traditionele Ierse muziek is dit the place to be! Bij het hotel hoort namelijk Murray’s Bar. Deze plek staat bekend om de vele goede muzieksessies en de bekende muzikanten die er met regelmaat optreden. En dat is allemaal te danken aan manager Andrew! Hij was namelijk jarenlang zanger bij veel grote Ierse bands, waaronder De Dannan, een van de bekendste traditionele groepen van Ierland. Andrew reisde de wereld over en raakte onderweg bevriend met allerlei muzikanten. En daar plukt Murray’s Bar nu de vruchten van! In juli en augustus is er 7 dagen per week live muziek en in de overige maanden minstens elk weekend.

Impressies

Kamers

De gezellige kamers hebben uitzicht op zee of op het omliggende landschap en zijn uitgerust met comfortabele bedden, koffie- en theefaciliteiten en een flatscreen tv.

Faciliteiten

  • Verblijf op basis van logies & ontbijt
  • Traditionele Ierse muziek en gezelligheid
  • Heerlijk eten

Gastheer

Andrew Murray, Doonmore Hotel, Echt Ierland

Andrew Murray

Andrew staat aan het roer van dit fijne familiehotel op Inishbofin. Hij was ruim 10 jaar geleden nog directeur van een basisschool, maar besloot om het roer om te gooien en ging terug naar zijn geboortegrond op Inishbofin.

Het hotel heeft een echte familiegeschiedenis. Overgrootvader Murray liet in 1900 een huisje bouwen voor zijn zoon. In de jaren ’60 voegden de latere Murray’s 4 slaapkamers toe, om er een B&B van te maken. Een paar jaar daarna breidden ze uit tot het eerste hotel van Inishbofin. Een oom van de familie is de lokaal bekende architect Leo Mansfield. Hij ontwierp het hotel en de bar.

 

Locatie