Irelands Ancient East

Irelands Ancient East

Ireland’s Ancient East is het gebied in Oost-Ierland waar je unieke plaatsen zult ontdekken met een geschiedenis die tot 5000 jaar teruggaat!
Ierland is al die duizenden jaren bewoond geweest en die bewoners hebben hun sporen achter gelaten in de counties Kildare, Kilkenny, Meath, Waterford en Wicklow. 

Maak een ontdekkingstocht langs dit prachtige landschap waar deze geschiedenis werd geschreven. Dit landschap staat symbool voor de legenden die zijn geboren en voor de strijden die zijn gestreden. Een deel van de geschiedenis van Europa is hier terug te vinden, kloosters, kastelen en vestingen, je treft het allemaal in Oost-Ierland. Denk hierbij aan de grafheuvels van Brü na Bóinne welke op de UNESCO werelderfgoedlijst staan; Dowth, Knowth & Newgrange. Kun je het je voorstellen,ondergrondse gangen, grafkamers.. en dat alles 5000 jaar oud?

Ontdek naast het landschap ook hoe het huidige Ierse leven is gevormd door zijn rijke geschiedenis. Om dit te ervaren kun je een plaatselijk festival bezoeken, probeer daar dan gelijk de lokale specialiteiten, die hun oorsprong vaak kennen in de komst van middeleeuwse ambachtslieden.

Een rondreis door dit prachtige stukje Ierland is meer dan de moeite waard. Start je vakantie bijvoorbeeld in the Boyne Valley, reis vervolgens via Clonmacnoise naar Glendalough. Vervolg je reis in de richting van Rock of Cashel en eindig je vakantie in Cork. Een schitterende autorondreis door Ireland’s Ancient East!

Een aantal hoogtepunten die je gedurende deze reis zeker niet mag missen:
- Kilkenny Castle, één van de vele Middeleeuwse gebouwen in de stad Kilkenny;
- Hill of Tara, het laatste overblijfsel van de oude stad Tara;
- Glendalough, bezoek het authentieke klooster in de Wicklow Mountains;
- Waterford Treasures, drie musea in de Viking Triangle.

Echt Ierland, Loughcrew Cairns

Ontdek het échte Ierland met onze ‘Ireland by a local’ tips, dit zijn tips gegeven door de lokale bevolking, plaatsen waar zij graag komen en soms weg van de gebaande paden.

Echt Ierland heeft diverse reizen door dit prachtige landschap voor jou ontwikkeld, de rondreizen die grotendeels door Ireland’s Ancient East gaan zijn: de fly drive rondreis Magisch Ierland en de fly drive rondreis Authentiek Ierland.

Echt Ierland, Irelands Ancient East