Reisverslag 11-daagse rondreis Traditioneel Ierland

Reisverslag van twee vriendinnen op reis door Ierland 

Sylvia deed in juni 2012 onze 11-daagse rondreis Traditioneel Ierland.

Onze (2 vriendinnen) trip begon in Cork, waar er een huurauto klaarstond om aan ons avontuur te beginnen. Allereerst naar Cobh gereden, alwaar ooit de passagiers zich inscheepten op de Titanic. Vandaar naar ons eerste overnachtingsadres in Kinsale, een leuk dorp met veel kleur en veel creativiteit.

Vervolgens na de overnachting richting tweede stop in Killarney (2 nachten), niet rechtstreeks maar met een omweg om zoveel mogelijk van dit deel van Ierland te zien: schitterende vergezichten, betoverende dorpjes, prachtige kusten en vooral veel historisch cultureel erfgoed. Nog oversteek gemaakt met pont naar Sherkin Island, heel leuk.

Onze derde stop was in Lisdoonvarna (2 nachten), waar we heen zijn gereden en o.a. met de ferry de oversteek hebben gemaakt over de Shannonbaai, een leuke ervaring. Vanuit dit adres enkele tripjes gemaakt, o.a. de turfvelden, oude mijnen, Cliffs of Moher (adembenemend), de Burren en Doolin (oud vissersplaatsje). Vervolgens naar Oughterard (3 nachten), waar we in een miniparadijsje kwamen, een prachtig onderkomen met een waterval grenzend aan de tuin, echt schitterend. Van hieruit vele tochtjes gemaakt, o.a. Kylemore Abbey, zeer de moeite waard.

Vervolgens op weg naar ons laatste adres in Roscommon (2 nachten). Van hieruit o.a. Strokestown Irish Famine Museum bezocht, erg indrukwekkend.

In het algemeen een fantastische reis met prachtige accommodaties, goed verzorgd in een prachtig landschap ondanks regen en wind. Het Ierse volk is bijzonder hartelijk en gastvrij en altijd bereid te helpen. Het links rijden in Ierland is even wennen, vooral omdat de binnenwegen erg smal zijn en men 100 km per uur mag rijden.

Een reisje met “Echt Ierland” is zeker voor herhaling vatbaar!

Groet, Sylvia

Wil jij ook zo’n mooie reiservaring? Maak direct jouw keuze uit ons aanbod van Ierland Vakanties.