Ivo ten Broek

Product ontwikkelaar en trotse eigenaar

Ivo ten Broek, Echt Ierland

Mijn naam is Ivo en ik ben product ontwikkelaar en trotse eigenaar van reisorganisatie Echt Ierland. In 2010 zijn we begonnen met het verkopen van vakanties door het prachtige groene, gastvrije, gezellige en ruige Ierland.

Waarom ben ik met Echt Ierland begonnen? Long story short. In 2008 was ik op inkoop voor een reisorganisatie uit Nederland en kwam ik een erg bijzondere kleinschalige persoonlijke accommodatie tegen gelegen aan the Ring of Kerry. Het onthaal was warm persoonlijk, de eigenaar oprecht geïnteresseerd en alle kamers waren anders maar liefdevol en met smaak ingericht. De ligging was subliem, aan zee met een eigen bootje om te gaan varen of zeehonden of dolfijnen te spotten. Verder was er een kleine bar en restaurant waar de gasten heerlijk konden ontspannen. De lounge was briljant, een pianovleugel, een knapperend turfvuurtje en prachtige beelden met verse orchideeën overal in huis!

Kortom het geheel vertelde mij: je krijgt hier een warm persoonlijk welkom, je ruikt een combinatie van whiskey, orchideeën, scones en geuren van heerlijk voedsel gecombineerd met de prachtige meubels en authentieke inrichting en de unieke ligging… er kwam een deken van warmte over mij heen. Zo wilde ik me voelen wanneer ik op vakantie was. Zo wilde ik zijn. In rust, ruimte en vrijheid. Daarna zijn er nog enkele criteria bij gekomen als reizen in een rustig reistempo zodat je ECHT contact hebt met de lokale bewoners en bevolking van een gebied. Ook is sinds een paar jaar Ireland by a Local met deze filosofie erbij gekomen. De diepte ingaan maar je wel thuis voelen. Alle accommodaties die wij aanbieden in onze reizen zijn persoonlijk ingekocht. En voldoen aan onze eigen criteria. 

Mijn tips voor Ierland

Inmiddels ben ik al 17 keer naar Ierland geweest, waar ik de leukste herinneringen heb gemaakt. Hieronder deel ik 3 van mijn persoonlijke tips om alles uit jouw vakantie Ierland te halen. 

1. Bezoek een destilleerderij

Jameson bijvoorbeeld

2. Maak een mooie wandeling

Bijvoorbeeld door de wicklow mountains

3. Geniet van de leuke mensen

Maak een praatje in de pub en je bent zo uren verder!

Het is echt geweldig om hier samen met mijn collega’s aan te mogen werken. 

We zijn nu ruim 9 jaar (2020) onderweg en altijd in ontwikkeling om mensen een prachtige echte levenservaring in Ierland te laten voelen. Rondreizen in een rustig reistempo langs onze accommodaties waar je een naam bent en geen nummer, met meestal een bar of restaurant, een knapperend turf of houtvuurtje aanwezig is en je heerlijk kunt genieten van elkaar in rust, ruimte en met plezier. Een beetje terug naar de oorsprong! Ja, dat is onze basis. Mensen gelukkig willen maken. Echt voelen hoe Ierland is. En Ierland is zo bijzonder mooi. Het is echt geweldig om hier samen met mijn collega’s aan te mogen werken.