Nicole

Reisspecialiste

Nicole

Mijn naam is Nicole en ik ben er trots op dat ik sinds 1 december 2016 deel mag uitmaken van het Echt Ierland-team. Ik heb veel van de wereld mogen zien, maar Ierland is toch wel mijn favoriete reisbestemming. Mijn passie voor Ierland ontstond toen ik in 2007 voor het eerst voet aan land zette op dit prachtige, indrukwekkende, groene eiland. Ik voelde me er meteen thuis en wilde er het liefst nooit meer weg.

Ierland heeft zóveel te bieden, zowel op natuur- als op cultuurgebied. Je raakt er nooit uitgekeken, want na elke bocht is er weer een ander prachtig uitzicht! En ook als je er al meerdere keren geweest bent, ontdek je toch steeds weer nieuwe dingen. Na een dagje “sightseeing” is het heerlijk om even lekker bij te komen en te genieten van een heerlijke, verse, Ierse maaltijd. Van eerlijk, voedzaam Pub-food tot culinaire hoogstandjes; er is voor ieder wat wils. En voor de liefhebbers, natuurlijk een glas Ierse Whiskey of Guinness.  Samen met mijn enthousiaste mede-Ierlandspecialisten, wil ik er graag voor zorgen dat Ierland ook úw favoriete reisbestemming wordt! 

Tip: Volg de sensationele Wild Atlantic Way, de langste toeristische kustroute ter wereld, waarbij je de mooiste en ruigste delen van de Ierse Westkust kunt ontdekken. Het hele traject, van Malin Head in County Donegal, tot Kinsale in het zuiden, is 2500 km lang, maar je kunt er uiteraard ook alleen stukjes van rijden. Een onvergetelijke ervaring!

Mijn Ierland bucketlist!

Het prachtige Ierland heeft zo veel te bieden maar ik ben nog lang niet uitgekenen. De volgende dingen staan hoog op mijn lijstje. 

1. Northern Lights Experience

Niet alleen in Scandinavië, maar ook in Ierland is het mogelijk om het Noorderlicht te zien. De meeste kans heb je in Donegal, met name bij Malin Head, tussen november en februari, omdat hier de minste luchtvervuiling is. Maar er spelen ook een aantal andere factoren mee, dus het is echt uniek als je getuige mag zijn van dit magische schouwspel.

Noorderlicht, Ierland, Echt Ierland

2. Fanad Head Lighthouse

Als ik dan toch in Donegal ben voor het noorderlicht wil ik graag in deze vuurtoren verblijven. Uitverkoren tot een van 's werelds mooiste vuurtorens en gelegen aan de geweldige Wild Atlantic Way, wat wil je meer?

Fanad Head Lighthouse, Echt Ierland

3. Kerst in Ierland

Het lijkt mij geweldig om Kerst in Ierland te vieren, bijvoorbeeld bij het Ballynahinch Castle Hotel in het prachtige Connemara.

Kerstboom, Echt Ierland

Maak kennis met de rest van het team!