Autohuur Ierland

Natuurlijk boek je jouw autohuur Ierland bij Echt Ierland. Wij werken al jaren samen met Hertz autoverhuur en bieden zeer voordelige tarieven. Het is mogelijk om alle reizen uit ons aanbod te combineren met vluchten en autohuur Ierland, een zogenaamde fly drive vakantie. Het gemak van een rondreis met Echt Ierland is dat alles vooraf geregeld wordt. De huurauto staat bij aankomst op de luchthaven in Ierland al voor je klaar. Je vakantie kan dus direct beginnen. Kies direct jouw autohuur Ierland uit ons aanbod.

Tarieven autohuur Ierland 2019 – prijzen per auto per dag

01/03 - 11/04   &   22/04 - 23/05   &   01/10 - 15/12

Type Omschrijving Max. # pers. Prijs
A VW UP  4 21
B Opel Corsa 5 22
C VW Golf 5 24
D VW Jetta 5 31
E VW UP automaat  4 27
F Ford Focus automaat  5 31
G VW Jetta automaat  5 42
M VW Caravelle  9 66
P Opel Zafira  7 42
V Nissan Qashqai automaat 5 50

12/04 - 21/04   &   24/05 - 07/07   &   18/08 - 30/09

Type Omschrijving Max. # pers. Prijs
A VW UP  4 27
B Opel Corsa 5 32
C VW Golf 5 35
D VW Jetta 5 46
E VW UP automaat  4 53
F Ford Focus automaat  5 64
G VW Jetta automaat  5 79
M VW Caravelle  9 140
P Opel Zafira  7 64
V Nissan Qashqai automaat 5 98

08/07 - 18/07

Type Omschrijving Max. # pers. Prijs
A VW UP  4 43
B Opel Corsa 5 46
C VW Golf 5 52
D VW Jetta 5 63
E VW UP automaat  4 72
F Ford Focus automaat  5 83
G VW Jetta automaat  5 96
M VW Caravelle  9 180
P Opel Zafira  7 92
V Nissan Qashqai automaat 5 134

19/7 - 17/08   &   16/12 - 31/12

Type Omschrijving Max. # pers. Prijs
A VW UP  4 54
B Opel Corsa 5 57
C VW Golf 5 63
D VW Jetta 5 72
E VW UP automaat  4 85
F Ford Focus automaat  5 102
G VW Jetta automaat  5 115
M VW Caravelle  9 230
P Opel Zafira  7 105
V Nissan Qashqai automaat 5 174
  • Overige type auto’s zijn op aanvraag.
  • De automerken en modellen zijn als voorbeeld genoemd om een indruk te geven van het type auto van deze categorie. Het merk en/of model kunnen niet worden gegarandeerd.
  • De startdatum van de huurperiode is bepalend voor de prijs en de gehele reisduur van toepassing. 

Aantal koffers mee te nemen per type auto: 
Type A, B, E en P: 1 grote koffer en 2 kleine koffers.
Type F: 2 grote koffers en 1 kleine koffer.
Type C, D, G: 2 grote koffers en 2 kleine koffers.
Type M & V: 3 grote koffers en 2 kleine koffers.

Voorwaarden tarieven: tarieven zijn alleen geldig bij boeking in Nederland en alleen in combinatie met een arrangement uit ons reisaanbod. Tarieven zijn niet geldig in Noord-Ierland. Zie hiervoor tarieven autohuur Noord Ierland.

Inbegrepen: ongelimiteerde kilometers, lokale belastingen (13.5 %), CDW, Super CDW (het blijvend eigen risico is ca. € 150 voor cat. A/B/C/E/F en € 250 voor alle overige categorieën), diefstalverzekering, BTW Nederland 21% en een gratis tweede chauffeur.

Niet inbegrepen: brandstof, PAI ca. € 5,50 per dag. 13,5% belasting over de ter plaatse af te sluiten extra’s. Let op: onder Super CDW valt niet: schade aan banden/ventielen en de onderkant van de auto, het tanken van verkeerde brandstof en het verlies van sleutels.


HERTZ AUTOHUUR OVERIGE VOORWAARDEN

Indien je via Echt Ierland en Hertz autohuur een autohuur Ierland reserveert zijn de belangrijkste verzekeringen (CDW, Super CDW en TP) en lokale belastingen reeds inbegrepen.

Extra’s
Extra’s, zoals bagagerekken, GPS en kinderzitjes, dienen bij boeking opgegeven te worden, kosten zijn ter plaatse te voldoen.

Ter indicatie: een GPS navigatiesysteem kan gehuurd worden voor € 11,35 per dag / € 68,10 per week.
Kinderstoeltjes zijn te huur voor € 40 per huur, boosters € 15 per huur. (Bij boeking graag de leeftijd van het kind doorgeven).

De kosten voor het passeren van de tolpoortloze M50 tolweg in Dublin van € 3 per passage worden automatisch in rekening gebracht op je creditcard. Voor de overige tolwegen en de tarieven verwijzen wij je naar de website van de ANWB.

After Hour toeslag
Indien je de auto ophaalt of inlevert buiten de openingstijden van het betreffende kantoor, wordt hiervoor een zogenaamde after hour toeslag in rekening gebracht. Bij overschrijding van de huurperiode (langer dan 29 minuten na het 24 uurs limiet) wordt ter plaatse een extra dag in rekening gebracht tegen het lokaal geldende tarief.

One-way rentals
Het is mogelijk om zonder extra kosten de luchthavens van Dublin en Cork met elkaar te combineren. Wanneer je de auto ophaalt in Ierland en inlevert in Noord-Ierland betaal je een toeslag van ca. € 160. Dit is mogelijk op aanvraag. Indien je de auto ophaalt op de luchthaven van Dublin en inlevert in Dublin Downtown (of v.v.) is dit kosteloos. Indien je Cork combineert met Dublin Downtown is dit ook kosteloos. De ‘one way’ kosten zijn ter plaatse te voldoen. Onder Dublin Downtown vallen North Circular Road & South Circular Road. 

Minimum leeftijd

23-24 jaar; bestuurders mogen een auto huren in de categorie A, B en E. Je dient minimaal 1 jaar in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs en betaald een toeslag van € 26 per dag.
Vanaf 25 jaar kan een auto worden gehuurd in de categorie A, B, C, E en F.
Vanaf 27 jaar kan een auto worden gehuurd in de categorie D, G, J, P en V.
Alle overige categorieën zijn toegestaan vanaf 30 jaar.

Maximum leeftijd
75 jaar. Chauffeurs boven de 75 jaar dienen een gezondheidsverklaring over de laatste 12 maanden van hun huisarts mee te nemen, alsmede een verklaring van hun Nederlandse verzekeringsmaatschappij dat er de laatste 5 jaar schadevrij is gereden. (Beide documenten in het Engels).

Rijbewijs
Je dient minimaal 1 jaar in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Een internationaal rijbewijs is niet noodzakelijk.

Borg en creditcard verplicht
De hoofdbestuurder dient in het bezit te zijn van een creditcard die garant staat voor € 2000 in de categorien A t/m F, voor de overige categoriën is dit € 3000. Een afdruk van de creditcard dient ter plaatse als borg voor het dekken van eventuele extra’s, optionele verzekeringen, schade en voor de brandstofkosten, indien de auto niet met een volle tank ingeleverd wordt. Het is niet mogelijk deze borg contant te betalen.

CDW en TP
De CDW, Super CDW (reducering eigen risico tot € 150- resp. € 250) en TP (verzekering tegen diefstal) zijn inbegrepen in het tarief vermeld op deze website. Deze beperken het eigen risico voor schade en diefstal tot een blijvend eigen risico, deze staan vermeld onder de prijstabel. De kosten voor de schade aan banden, ramen en de onderkant van de auto komen altijd voor rekening van de huurder. Evenals de kosten van een sleepwagen indien nodig.

Huurperiode
De huurperiode is op basis van 24 uur en gaat in op het moment dat je de auto afhaalt. Het is niet mogelijk om restitutie te ontvangen wanneer de auto eerder ingeleverd wordt dan overeengekomen met Echt Ierland en Hertz.

Type auto
Je reserveert een autohuur in Ierland in een bepaalde categorie en ter plaatse ontvang je het type en genoemde merk of een hieraan gelijkwaardig type en model.

Tanken
Bij het afhalen van de auto wordt een borgsom op je creditcard belast ter dekking van het eigen risico en een tank benzine. De auto heeft bij het ophalen een volle tank en wij adviseren je de auto ook weer met een volle tank in te leveren. De borgsom wordt dan volledig gerestitueerd. Wanneer je de auto niet aftankt wordt dit door Hertz gedaan en dit aan je doorberekend met een servicetoeslag van € 9.50.

Toeslag medebestuurder
Indien je met meer dan 2 personen de auto wilt besturen betaal je hiervoor in Ierland een toeslag van € 10.00 per dag per extra bestuurder.

PAI: Personal Accident Insurance
Hertz autohuur biedt de mogelijkheid om ter plaatse een inzittendenverzekering af te sluiten, de kosten hiervoor staan onder de prijstabel. Echt Ierland raadt aan om eerste de reisverzekering te controleren, zodat je niet teveel betaalt.

Wijzigingen
De genoemde tarieven zijn onder voorbehoud. Hertz autohuur en Echt Ierland zijn gerechtigd deze tussentijds te wijzigen.

Reisorganisatie Echt Ierland kan geen aansprakelijkheid aanvaarden voor de eindafrekening met de autoverhuurder. Het huurcontract dat ter plaatse wordt opgemaakt is een overeenkomst tussen de bestuurder en Hertz autohuur, waarin Echt Ierland geen partij is.