• Bezienswaardigheden

Aran Islands

echte reizen, echte mensen

 
Aran Islands

Ruige kliffen, slingerende weggetjes en schitterende uitzichten

De Aran Islands zijn drie eilanden die in de monding van de Baai van Galway liggen: Inis Mór, Inis Meáin en Inis Oírr. Ieder eiland heeft een eigen karakter, maar waar ze in overeenkomen is het dramatische landschap met een doolhof van stenen muurtjes. Daartussen lopen slingerende weggetjes door de weilanden, van de stranden naar de ruige kliffen die uitkijken op Europa. Ga mee in het rustige tempo en geniet van de sereniteit, ontsnap aan de haast van het ‘normale’ leven!

Impressies

De inwoners op de drie eilanden leven van oudsher van de visserij, maar toerisme op de Aran eilanden is in de laatste 20 jaar een steeds belangrijkere bron van inkomsten. Het grootste eiland is Inis Mór met slechts 1281 inwoners. Op het eiland zijn verschillende forten uit de ijzertijd, waaronder Dún Aonghasa. Door de eeuwen heen hebben de eilanden altijd schrijvers, schilders en toeristen aangetrokken, tijdloos en mysterieus zijn woorden die bij de Aran Islands passen.

De Aran Islands vallen binnen het Gaeltacht, de Ierse omgangstaal en een beroemd product van de Aran Islands is een type gebreide trui gemaakt van ongekleurde schapenwol.

Inis Mór, Inis Meáin & Inis Oírr

Inis Mór

Inis Mór is het grootste eiland van de drie eilanden. Het belangrijkste dorp is Kilronan waar een grote haven is. Op het eiland bevindt zich uitstekende Visitors Centre; Ionad Arainn, welke een solide introductie biedt over de geschiedenis en de cultuur van het eiland. Ongetwijfeld de meest bekende en zeker de meest indrukwekkende plaats op Inis Mór is het grote stenen fort van Dun Aonghus, dramatisch hoog op de rand van een kliff die weg valt in de Atlantische Oceaan.

Inis Meáin

Inis Meáin is het middelste eiland waar je veel oude monumenten vindt. Prehistorische tijden worden hier vertegenwoordigd door het prachtige ovale fort van Dun Chonchubair. Op het eiland van Inis Meáin ervaar je taal, cultuur en tradities samengebracht.

Inis Oírr

Inis Oírr, met zijn dorre en ruige landschap is de kleinste van de Aran Islands. Het heeft een van de mooiste stranden aan de westkust. Restaurants, B&B’s en pubs kom je tegen op alle drie de eilanden.

Ook leuk om te lezen: 

 1. Vakantie Ierland tips

Locatie

Reizen

De Aran Islands kun je bezoeken tijdens een dagtocht vanuit Doolin of Galway. De meeste van onze rondreizen komen hier langs. Maak direct jouw keuze uit ons aanbod van Ierland Vakanties.

 • The Connemara, Echt Ierland, Fly drive ierland
  9,3

  11-daagse fly drive Traditioneel Ierland

  Zeer complete reis langs kliffen, nationale parken en Dublin

  • Cliffs of Moher & The Burren
  • Rustig reistempo
  • Fly & drive rondreis

  Maak tijdens deze fly drive kennis met het kleurrijke, ruige Zuidwesten van Ierland en sluit af in de bruisende hoofdstad Dublin. 

 • Echt Ierland Skellig lslands, Ierland rondreis
  9,4

  17-daagse fly drive Indrukwekkend Ierland

  Volg de ruige kustroute van The Wild Atlantic Way

  • The Wild Atlantic Way
  • Zeer rustig reistempo
  • Fly & drive rondreis

  In rustig reistempo kennismaken met Ierland. Geniet van indrukwekkende natuur, gezellige kustplaatsjes en schilderachtige vergezichten langs The Wild Atlantic Way.

 • Echt Ierland, The Boyne Valley, Rondreis ierland
  9,2

  23-daagse fly drive Klassiek Ierland

  Zeer complete rondreis rondom 'the Island of Ireland'

  • In 3 weken Ierland rond
  • Ireland's Ancient East & The Wild Atlantic Way
  • Fly & Drive rondreis

  Een prachtige, complete reis rondom het ruige, groene Ierland. Ontdek vele hoogtepunten in combinatie met verborgen pareltjes.