• Bezienswaardigheden

Aran Islands

echte reizen, echte mensen

 
Aran Islands

Ruige kliffen, slingerende weggetjes en schitterende uitzichten

De Aran Islands zijn drie eilanden die in de monding van de Baai van Galway liggen: Inis Mór, Inis Meáin en Inis Oírr. Ieder eiland heeft een eigen karakter, maar waar ze in overeenkomen is het dramatische landschap met een doolhof van stenen muurtjes. Daartussen lopen slingerende weggetjes door de weilanden, van de stranden naar de ruige kliffen die uitkijken op Europa. Ga mee in het rustige tempo en geniet van de sereniteit, ontsnap aan de haast van het ‘normale’ leven!

Impressies

Vanuit Doolin en Galway kun je een bezoek brengen aan de indrukwekkende Aran eilanden, waar je een prachtige mix vindt van Keltische kerken, ruige natuur en verschillende forten uit de ijzertijd. Dún Aonghasa is er daar één van en staat niet voor niks op de Werelderfgoedlijst, mede door de ligging op een dramatische klif van 90 meter hoog. Het grootste eiland van deze drie eilanden, Inis Mór met slechts 1281 inwoners, is de laatste jaren vooral bekend vanwege de populaire en bijzondere film The Banshees of Inisherin.  

Door de eeuwen heen hebben de eilanden altijd schrijvers, schilders en toeristen aangetrokken. En niet voor niks: tijdloos en mysterieus zijn woorden die bij de Aran Islands passen. 

Mocht je tijdens je vakantie in Ierland tijd hebben om een dag naar de Aran Islands te gaan, dan raden wij het zeker aan om het fort te bekijken en de zeehondenkolonie op te zoeken bij Kilmurvy beach. Een leuke manier op het eiland te verkennen is per (elektrische) fiets.


Inis Mór, Inis Meáin & Inis Oírr

Inis Mór

Inis Mór is het grootste eiland van de drie eilanden. Het belangrijkste dorp is Kilronan waar een grote haven is. Op het eiland bevindt zich uitstekende Visitors Centre; Ionad Arainn, welke een solide introductie biedt over de geschiedenis en de cultuur van het eiland. Ongetwijfeld de meest bekende en zeker de meest indrukwekkende plaats op Inis Mór is het grote stenen fort van Dun Aonghus, dramatisch hoog op de rand van een kliff die weg valt in de Atlantische Oceaan.

Inis Meáin

Inis Meáin is het middelste eiland waar je veel oude monumenten vindt. Prehistorische tijden worden hier vertegenwoordigd door het prachtige ovale fort van Dun Chonchubair. Op het eiland van Inis Meáin ervaar je taal, cultuur en tradities samengebracht.

Inis Oírr

Inis Oírr, met zijn dorre en ruige landschap is de kleinste van de Aran Islands. Het heeft een van de mooiste stranden aan de westkust. Restaurants, B&B’s en pubs kom je tegen op alle drie de eilanden.

Ook leuk om te lezen: 

 1. Vakantie Ierland tips

Locatie

Reizen

De Aran Islands kun je bezoeken tijdens een dagtocht vanuit Doolin of Galway. De meeste van onze rondreizen komen hier langs. Maak direct jouw keuze uit ons aanbod van Ierland Vakanties.

 • The Connemara, Echt Ierland, Fly drive ierland
  9,3

  11-daagse fly drive Traditioneel Zuidwest Ierland

  Zeer complete reis langs kliffen, nationale parken en Dublin

  • Cliffs of Moher & The Burren
  • Rustig reistempo
  • Fly & drive rondreis

  De ideale fly drive rondreis naar het Zuidwesten van Ierland en het bruisende Dublin. Combineer kliffen en kleurrijke plaatsen met overnachten in traditionele accommodaties met de pub op loopafstand. 

 • Echt Ierland Skellig lslands, Ierland rondreis
  9,4

  17-daagse fly drive Indrukwekkend West Ierland

  Volg de ruige kustroute van The Wild Atlantic Way

  • The Wild Atlantic Way
  • Gaelic eiland Inishbofin
  • Traditionele hotels

  Alle tijd om de ruige kustlijn Wild Atlantic Way en de gezellige stadjes van Ierland te ontdekken met deze 17-daagse reis inclusief huurauto. Je overnacht authentieke gunstige gelegen hotels.

 • Echt Ierland, The Boyne Valley, Rondreis ierland
  9,2

  21-daagse fly drive Klassiek Ierland

  Zeer complete rondreis rondom 'the Island of Ireland'

  • In 3 weken Ierland rond
  • Ireland's Ancient East & The Wild Atlantic Way
  • Authentiek overnachten

  Een prachtige, complete reis rondom het ruige, groene Ierland. Ontdek vele hoogtepunten in combinatie met verborgen pareltjes.