• Bezienswaardigheden

Bushmills Distillery

echte reizen, echte mensen

 
Bushmills Distillery, Bushmills

Bezoek 's werelds oudste whiskey distilleerderij

De Bushmills Distillery vind je in Bushmills, een plaatsje in het Noord-Ierse graafschap Antrim. De oorsprong van de naam is de ligging van een molen aan de rivier de Bush. Bushmills staat vooral bekend om zijn Ierse whiskey-stokerij, Old Bushmills Distillery, die haar vergunning in 1608 kreeg en daarmee de oudste distilleerderij met licentie ter wereld is. De eerste vermelding van het Aqua Vitae, het levenswater, dateert van 1276, toen de plaatselijk landeigenaar Sir Robert Savage of Ards, zijn troepen moed in liet drinken voor een veldslag, de distilleerderij is dus waarschijnlijk nog veel ouder.

Impressies

Er worden in de Bushmills Distillery zowel single malt als blended whiskey’s gemaakt onder de merknaam Bushmills. Als één van de weinige mag deze whiskey een ‘oer-whiskey’ genoemd worden. De Bushmills whiskey vormt namelijk de basis voor een diversiteit aan andere distillaten, maar ook voedingswaren en andere gebruiksartikelen.

Benieuwd naar wat Noord-Ierland allemaal te bieden heeft?

Wist je dat vliegen naar Noord-Ierland erg gemakkelijk is met KLM & Easyjet? Binnen 75 minuten bevind je je in Belfast en kun je aan je fly drive rondreis beginnen. Het gemak van een rondreis met een autohuur Noord-Ierland is dat alles vooraf geregeld wordt. De huurauto staat bij aankomst op de luchthaven in Noord-Ierland al voor je klaar. Je vakantie kan dus direct beginnen. Noord-Ierland heeft naast het bezoeken van de Bushmills Distillery nog meer te bieden. Lees onze top 10 Noord-Ierland bezienswaardigheden.

Locatie

Reizen

Wil je de Bushmills Distillery zelf bezoeken tijdens een Ierland autorondreis? Tijdens de 9-daagse rondreis Adembenemend Ierland verblijf je in Portrush, nabij Bushmills. Ook tijdens de 22-daagse rondreis klassiek Ierland kom je er langs.

 • Echt Ierland, County Antrim, Carrick-a-rede-ropebridge, Rondreis ierland
  9,6

  10-daagse fly drive Adembenemend Noorden van Ierland

  Ontdek het ruige noorden van Ierland in combinatie met Belfast

  • Noord-Ierland & Donegal
  • Indrukwekkende landschappen
  • Causeway Coastal Route

  Ierland op z'n puurst. Het onbekendere noorden van Ierland in combinatie met Noord-Ierland. Twee landen in een reis. Van Belfast, rotskust en rollende heuvels naar pubs waar Ierse muzieksterren ooit zijn begonnen. 

 • Echt Ierland, The Boyne Valley, Rondreis ierland
  9,2

  21-daagse fly drive Klassiek Ierland

  Zeer complete rondreis rondom 'the Island of Ireland'

  • In 3 weken Ierland rond
  • Ireland's Ancient East & The Wild Atlantic Way
  • Authentiek overnachten

  Een prachtige, complete reis rondom het ruige, groene Ierland. Ontdek vele hoogtepunten in combinatie met verborgen pareltjes.

 • Glencar Lake, Echt Ierland, Ierland vakantie
  9,2

  21-daagse rondreis Klassiek Ierland

  Zeer complete rondreis rondom 'the Island of Ireland'

  • In 3 weken Ierland rond
  • The Wild Atlantic Way & Ireland's Ancient East
  • Zonder vlucht & huurauto

  Deze rondreis met eigen vervoer is een prachtige reis rondom het ruige, groene Ierland. Ontdek vele hoogtepunten in combinatie met verborgen pareltjes..