• Bezienswaardigheden

Carrick-a-rede-ropebridge

echte reizen, echte mensen

 
Carrick-a-Rede rope bridge

20 meter lang, 30 meter hoog.. durf jij het aan?

De Carrick-a-Rede-ropebridge is een hangbrug bij Ballintoy, Graafschap Antrim, Noord-Ierland. De brug dateert uit 1784 verbindt het vasteland met het eilandje Carrick Island. Al vanaf zo’n drie eeuwen geleden hebben zalmvissers bruggen aangelegd op deze plek. De huidige brug, getest tot 10 ton, is in 2000 gebouwd met de hulp van lokale klimmers en abseilers. Hij overspant 20 meter en hangt 30 meter boven de rotsen. Hoewel nog nooit iemand van de brug is gevallen, is het al herhaaldelijk voorgekomen dat bezoekers de terugweg niet durfden af te leggen en per boot van het eiland moesten worden gehaald.

Impressies

De eerste brug was niet meer dan een touw met latten. Door de jaren heen is de brug steeds verbeterd tot de zeer veilige brug die er nu hangt. In 2002 zijn de vissers voor goed weggegaan en sindsdien kun je als bezoeker over de Carrick-a-rede-ropebridge lopen.Tegenwoordig is de brug voornamelijk een toeristenattractie met circa 140.000 bezoekers per jaar. In het zalmseizoen (juni tot september) maken ook zalmvissers nog gebruik van de brug, hoewel de zalmvisserij marginaal is geworden (300 vissen per seizoen). Uiterlijk begin november wordt de brug weggehaald en, afhankelijk van de weersomstandigheden, rond maart weer opgehangen. Het gebied kent veel natuur en er is een uitzicht naar Rathlin Island en Schotland.

Meer van Noord-Ierland ontdekken? 

Noord-Ierland: het noordoostelijke deel van Ierland behoort tot het Verenigd Koninkrijk. Benieuwd naar wat Noord-Ierland allemaal te bieden heeft? Lees verder naar onze top 10 Noord-Ierland bezienswaardigheden

Ook leuk om te lezen: 

 1. De 5 mooiste kastelen in Ierland
 2. De mooiste Game of Thrones filmlocaties
 3. Ierland met tieners

Locatie

Reizen

De Carrick-a-rede-ropebridge kun je tijdens de 22-daagse rondreis Klassiek Ierland bezoeken. Ook tijdens de 9-daagse rondreis Adembenemend Ierland kom je er langs en zal dit een absoluut hoogtepunt van jouw fly drive Ierland 2020 zijn!

 • Echt Ierland, County Antrim, Carrick-a-rede-ropebridge, Rondreis ierland
  9,6

  10-daagse fly drive Adembenemend Noorden van Ierland

  Ontdek het ruige noorden van Ierland in combinatie met Belfast

  • Noord-Ierland & Donegal
  • Indrukwekkende landschappen
  • Causeway Coastal Route

  Ierland op z'n puurst. Het onbekendere noorden van Ierland in combinatie met Noord-Ierland. Twee landen in een reis. Van Belfast, rotskust en rollende heuvels naar pubs waar Ierse muzieksterren ooit zijn begonnen. 

 • Echt Ierland, The Boyne Valley, Rondreis ierland
  9,2

  21-daagse fly drive Klassiek Ierland

  Zeer complete rondreis rondom 'the Island of Ireland'

  • In 3 weken Ierland rond
  • Ireland's Ancient East & The Wild Atlantic Way
  • Authentiek overnachten

  Een prachtige, complete reis rondom het ruige, groene Ierland. Ontdek vele hoogtepunten in combinatie met verborgen pareltjes.

 • Glencar Lake, Echt Ierland, Ierland vakantie
  9,2

  21-daagse rondreis Klassiek Ierland

  Zeer complete rondreis rondom 'the Island of Ireland'

  • In 3 weken Ierland rond
  • The Wild Atlantic Way & Ireland's Ancient East
  • Zonder vlucht & huurauto

  Deze rondreis met eigen vervoer is een prachtige reis rondom het ruige, groene Ierland. Ontdek vele hoogtepunten in combinatie met verborgen pareltjes..