• Bezienswaardigheden

Game of Thrones

echte reizen, echte mensen

 
Dark Hedges

Noord-Ierland: the “place to be” voor Game of Thrones liefhebbers!

Maar in Noord-Ierland is de Game of Thrones meer dan alleen entertainment. Het is de plaats waar Ned, Tyrion, Catelyn, Lord Tywin en King Robert de zwaarste beproevingen doorstaan, de hoogste bergen beklimmen en een drama neerzetten in een fantasiewereld met een erg echt decor.

Impressies

Noord-Ierland is het epicentrum van alles wat met Game of Thrones te maken heeft. Je kunt een autorondrit maken langs de locaties die schitteren in de scènes langs de Causeway Coast en Glens, één van de allermooiste gebieden van Europa. Paint Hall Studios in Belfast is de belangrijkste studio voor de binnenscènes. Kastelen, kastelen, overal kastelen… Behalve de fantasy landschappen, is er natuurlijk nog een goede reden waarom Ierland werd uitgekozen door de locatie-scouts van GOT. Overal zijn kastelen; de meest ongelofelijke bouwwerken die je direct transporteren naar het hart van het mythische land Westeros.

Neem om te beginnen Shane’s Castle in county Antrim. Gebouwd in de 14e eeuw aan de rand van Lough Neagh zorgt de kasteelruïne voor een tot de verbeelding sprekende achtergrond voor het beroemde toernooi uit seizoen 1. Net ten zuiden van Belfast werd het 18e-eeuwse Castle Ward omgebouwd om de bevroren plaats Winterfell te creëren. In het echt is dit een landgoed van 332 hectaren met wandelpaden, een exotische tuin en een prachtige kleine boerderij.

In Tollymore Forest Park vingen we een eerste glimp op van de gevreesde White-Walkers. En de slaperige haven van Ballintoy Harbour aan de beroemde kust van county Antrim stelde de ruige Iron Islands voor. Maar één locatie in het bijzonder lijkt nog meer tot de verbeelding te spreken dan de meeste andere. De voet van de betoverende Mourne Mountains in county Down portretteerde de wuivende graslanden van de ingang tot Vaes Dothrak. En deze bergen zijn geen vreemden in fantasyromans. Precies ditzelfde landschap inspireerde schrijver CS Lewis van De leeuw, de heks en de kleerkast tot het scheppen van Narnia. Epische fantasy in een notendop? Het lijkt erop dat Noord-Ierland daar in is geslaagd.

Raak je niet uitgelezen over Game of Thrones? 

Wij zetten de mooiste filmlocaties van de hitserie Game of Thrones voor je op een rij. Lees onze blog mooiste filmlocaties Game of Thrones. Kende jij deze locaties al? 

Ook leuk om te lezen:

 1. De 5 mooiste kastelen in Ierland
 2. Ierland bezoeken met tieners
 3. De 6 mooiste autoroutes in Ierland

Locatie

Reizen

Tijdens o.a. de volgende reizen naar Ierland ontdek je de prachtige Game of Thrones locaties; de 9 daagse fly drive rondreis Adembenemend Ierand en de 22-daagse fly drive rondreis Klassiek Ierland. Daarnaast bieden wij uiteraard reizen op maat aan.

 • Echt Ierland, County Antrim, Carrick-a-rede-ropebridge, Rondreis ierland
  9,6

  10-daagse fly drive Adembenemend Noorden van Ierland

  Ontdek het ruige noorden van Ierland in combinatie met Belfast

  • Noord-Ierland & Donegal
  • Indrukwekkende landschappen
  • Causeway Coastal Route

  Ierland op z'n puurst. Het onbekendere noorden van Ierland in combinatie met Noord-Ierland. Twee landen in een reis. Van Belfast, rotskust en rollende heuvels naar pubs waar Ierse muzieksterren ooit zijn begonnen. 

 • Echt Ierland, The Boyne Valley, Rondreis ierland
  9,2

  21-daagse fly drive Klassiek Ierland

  Zeer complete rondreis rondom 'the Island of Ireland'

  • In 3 weken Ierland rond
  • Ireland's Ancient East & The Wild Atlantic Way
  • Authentiek overnachten

  Een prachtige, complete reis rondom het ruige, groene Ierland. Ontdek vele hoogtepunten in combinatie met verborgen pareltjes.

 • Glencar Lake, Echt Ierland, Ierland vakantie
  9,2

  21-daagse rondreis Klassiek Ierland

  Zeer complete rondreis rondom 'the Island of Ireland'

  • In 3 weken Ierland rond
  • The Wild Atlantic Way & Ireland's Ancient East
  • Zonder vlucht & huurauto

  Deze rondreis met eigen vervoer is een prachtige reis rondom het ruige, groene Ierland. Ontdek vele hoogtepunten in combinatie met verborgen pareltjes..