• Bezienswaardigheden

Glendalough

echte reizen, echte mensen

 
Glendalough, Wicklow Mountains

Eeuwenoude cultuur - adembenemende natuur

Glendalough is een vallei in het Wicklow Mountains National Park, op ca. 40 minuten ten zuiden van Dublin. De naam Glendalough is afgeleid uit het Iers: Gleann Dá Locha, oftewel "Dal van de twee meren", refererende aan Lower Lough en Upper Lough. Het dal werd tijdens de laatste ijstijd door gletsjers uitgesleten en is vandaag de dag een uitgestrekt gebied met prachtige natuur en een sfeer van sereniteit.

Impressies

Veel van de wandelroutes - zoals de Wicklow Way - doen Glendalough aan op de route. Niet voor niets, het ligt prachtig en het klooster, gesticht door St. Kevin, behoort tot de oudste christelijke overblijfselen van Europa. Het is niet moeilijk te begrijpen waarom hij ervoor koos om hier zijn kloosternederzetting te stichten, het uitzicht is fenomenaal! Het begon klein en bescheiden in de 6e eeuw, maar Glendalough werd gaandeweg een belangrijk centrum voor devotie en studie. In zijn hoogtijdagen was het een heuse stad, met boerderijen, een kathedraal en een 30 meter hoge ronde toren, die je al vanuit de verte ziet opdoemen. 

Ruim 500 jaar lang was het hier vredig en het aantal monniken en niet-kerkelijke inwoners groeide. Zij leefden en leerden samen. Echter waren er wel degelijk problemen en werd het meermaals aangevallen en geplunderd door de Vikingen, verwoest door brand en blootgesteld aan de vaak heftige weersomstandigheden, die nog steeds van kracht zijn in de Wicklow Mountains. Uiteindelijk werd het in 1398 door de Normandiërs veroverd. 

Ook leuk om te lezen:

 1. Bezoek Ierland met vrienden

Locatie

Reizen

Wil je Glendalough en de prachtige Wicklow Mountains zelf ontdekken? Echt Ierland biedt o.a. de 8-daagse fly drive Magisch Ierland. Wil je graag wandelen in Ierland? Dan raden wij je de 8-daagse wandelvakantie Wicklow Way aan!

 • Echt Ierland, Wicklow Mountains, Rondreis ierland
  9,2

  8-daagse wandelvakantie Wicklow Way

  Wandel door de 'Garden of Ireland'

  • Historisch Glendalough
  • Wandelreis
  • Incl. wandelroutes & bagagetransport

  Combineer wandelen in Ierland met de rust van de Wicklow Mountains en de gezelligheid van de vriendelijke Ierse dorpjes.

 • Glendalough, Wicklow Mountains, Echt Ierland, Ierland vakantie
  9,3

  8-daagse fly drive Magisch Zuidoost Ierland

  Rijke cultuur, eeuwenoude geschiedenis & prachtige natuur

  • Ierlands Ancient East
  • Mythen, legenden & Vikingen
  • Watervallen & culinair genieten

  Reis naar de oorsprong van Ierse mythen en legenden met deze  8-daagse fly drive maar Ierlands eeuwenoude oosten. Combineer glooiende bergen met culinaire kustplaatsen en brede zandstranden.