• Bezienswaardigheden

Kilkenny

echte reizen, echte mensen

 
Kilkenny

Kilkenny Castle en Saint Canice’s Cathedral

Kilkenny is de hoofdstad van County Kilkenny en in de 14e eeuw zetelde het Ierse parlement in deze stad. In deze gezellige stad aan de rivier de Nore vind je diverse middeleeuwse gebouwen in het centrum zoals Kilkenny Castle en Saint Canice’s Cathedral. De Saint Canice's tower is een voorbeeld van een prachtige Keltische toren waarbij de toegangsduur zich ca. 3 meter boven de grond bevind. Ca. 1000 jaar geleden werden deze torens als vluchtplaats gebruikt door de monikken, wanneer de kloosters werden aangevallen door de Vikingen schuilden ze hier en trokken ze de ladders snel naar binnen. 

Impressies

De stad heeft verschillende brouwerijen, waaronder de St. Francis Abbey Brewery die vroeg in de 18e eeuw werd opgericht door de heren Cole en Smithwick, waarvan de laatste een veel gedronken bier is in Ierland. Bezienswaardigheden in het oude centrum van Kilkenny zijn o.a. de Normandische burcht uit de 12e eeuw en The Abbey of Jerpoit, een klooster uit de 2e helft van de 12e eeuw. Ook Kilkenny Castle uit de 12e eeuw; The St. Mary’s Church uit de 13e eeuw na Christus en het Roth House, een karakteristiek herenhuis uit het Tudor tijdperk, zijn een bezoek meer dan waard.

Kilkenny Castle
Op een strategische hoogte bevindt zich het Kilkenny Castle. Het kasteel bestaat al meer dan 8 eeuwen en door deze eeuwen heen zijn er veel toevoegingen en wijzigingen aan het kasteel aangebracht. Dit is de reden van de complexe structuur en verschillende architectonische stijlen die het kasteel nu heeft. Van oorsprong is het een Anglo-Normandische stenen kasteel. Een bezoek aan dit prachtige kasteel met haar tuinen is zeker de moeite waard!

Ook leuk om te lezen: 

 1. De 5 mooiste kastelen in Ierland
 2. Vakantie Ierland tips
 3. Ierland met je partner bezoeken?

Locatie

Reizen

Wil je Kilkenny Castle zelf bezoeken tijdens een fly drive Ierland 2020? Tijdens de 8-daagse rondreis Magisch Ierland verblijf je in Kilkenny. 

 • Glendalough, Wicklow Mountains, Echt Ierland, Ierland vakantie
  9,3

  8-daagse fly drive Magisch Zuidoost Ierland

  Rijke cultuur, eeuwenoude geschiedenis & prachtige natuur

  • Ierlands Ancient East
  • Mythen, legenden & Vikingen
  • Watervallen & culinair genieten

  Reis naar de oorsprong van Ierse mythen en legenden met deze  8-daagse fly drive maar Ierlands eeuwenoude oosten. Combineer glooiende bergen met culinaire kustplaatsen en brede zandstranden. 

 • Echt Ierland, The Boyne Valley, Rondreis ierland
  9,2

  21-daagse fly drive Klassiek Ierland

  Zeer complete rondreis rondom 'the Island of Ireland'

  • In 3 weken Ierland rond
  • Ireland's Ancient East & The Wild Atlantic Way
  • Authentiek overnachten

  Een prachtige, complete reis rondom het ruige, groene Ierland. Ontdek vele hoogtepunten in combinatie met verborgen pareltjes.