• Bezienswaardigheden

Kylemore Abbey

echte reizen, echte mensen

 
Kylemore Abbey

Kylemore Abbey – Een sprookjesachtig kasteel temidden van de Connemara.

Kylemore Abbey, één van de oudste Ierse Benedictijner abdijen, ligt schilderachtig gelegen aan de voet van de beboste heuvel aan de oevers van Lough Poolacappul in de Connemara in County Galway. Dit beroemde klooster werd in 1867-1871 gebouwd door het echtpaar, Mitchell en Margaret Henry en diende destijds als hun buitenverblijf. Slechts drie jaar na de voltooiing van het kasteel, stierf Margaret en besloot Mitchell een kerk te bouwen ter nagedachtenis van zijn vrouw op het landgoed. In 1903, besloot hij het pand te verkopen aan de hertog van Manchester, die het 13 jaar later op zijn beurt verkocht aan het Benedictijner klooster. Sinds 1922 herbergt naast het klooster een meisjes kostschool.

Impressies

Het verhaal van het klooster zelf begint in 1665 in de Belgische stad Ypern. Het klooster werd opgericht en vestigde zich in 1682 in Ierland. Na een turbulente tijd gedurende de 1e Wereldoorlog, werden de nonnen tijdelijk gedwongen om Ierland te verlaten. Zij zijn uiteindelijk in 1920 weer terug gekomen in Ierland en hebben toen het kasteel van Kylemore betrokken. In de loop der decennia is de kostschool uitgegroeid tot een internationaal gerespecteerde en gewaardeerde onderwijsinstelling met studenten uit verschillende delen van de wereld.

Bezoekers hebben tegenwoordig nog maar beperkte toegang tot de kamers van Kylemore Abbey, zoals de hal van de entree, de eetkamer van Henry, de leeszaal van de nonnen en de galerij. Het grootste deel van Kylemore Abbey wordt bewoond en nog steeds gebruikt door de nonnen. Niet te missen is de nabijgelegen Victoriaanse tuin, gelegen op ongeveer 1,6 kilometer van Kylemore Abbey. Kylemore Abbey is één van de meest bekende en gefotografeerde gebouwen in Ierland en een rondleiding mag je dan ook zeker niet missen wanneer je in de omgeving bent.

Ook leuk om te lezen:

 1. Reisverslag Sylvia over de 11-daagse Traditioneel Ierland

Locatie

Reizen

Wil je Kylemore Abbey zelf bezoeken tijdens jouw Ierland vakantie? Tijdens de 11-daagse rondreis Traditioneel Ierland verblijf je in Clifden, nabij deze prachtige abdij. Of maak een keuze uit ons aanbod van Ierland Vakanties. De meeste rondreizen van Echt Ierland komen er langs.

 • The Connemara, Echt Ierland, Fly drive ierland
  9,3

  11-daagse fly drive Traditioneel Ierland

  Zeer complete reis langs kliffen, nationale parken en Dublin

  • Cliffs of Moher & The Burren
  • Rustig reistempo
  • Fly & drive rondreis

  Maak tijdens deze fly drive kennis met het kleurrijke, ruige Zuidwesten van Ierland en sluit af in de bruisende hoofdstad Dublin. 

 • Ring of Kerry, Blasket Islands, Echt Ierland, Ierland vakantie
  9,5

  15-daagse fly drive Stijlvol Ierland

  Eerste keer Ierland; van Wicklow tot de Connemara

  • Vele hoogtepunten
  • Luxe accommodaties
  • Fly & Drive rondreis

  Deze luxueuze fly drive brengt je langs schilderachtige plaatsjes als Kinsale, Kenmare en Clifden. Geniet van het natuurschoon in de (nationale) parken.

 • Echt Ierland Skellig lslands, Ierland rondreis
  9,4

  17-daagse fly drive Indrukwekkend Ierland

  Volg de ruige kustroute van de Wild Atlantic Way!

  • Wild Atlantic Way
  • Zeer rustig reistempo
  • Fly & drive rondreis

  Deze fly drive voert je langs de woeste westkust van Ierland. Gezellige kustplaatsjes, schilderachtige dorpen en ruige natuur wisselen elkaar af.