Top 5 Dublin bezienswaardigheden

Ontdek de bruisende hoofdstad van Ierland

Leer de bruisende hoofdstad van Ierland kennen tijdens een stedentrip of als verlening van één van onze reizen. In het veelzijdige Dublin kun je uren wandelen langs verschillende hoogtepunten, die stuk voor stuk uniek zijn. Vandaag nemen we je mee naar de absolute must-see Dublin bezienswaardigheden die jouw citytrip compleet maken. Reis je met ons mee?

1. Kilmainham Goal gevangenis

Kilmainham Gaol, Dublin bezienswaardigheid

Voor liefhebbers van historie is het bezoeken van de Kilmainham Goal een absolute must. De voormalige gevangenis opende voor het eerst haar deuren in 1796 en sloot deze in 1924. Gelegen in de gelijknamige buitenwijk Kilmainham in Dublin en is gerenoveerd tot museum en monument voor de Ierse onafhankelijkheidsstrijd. Neem een kijkje in het grimmige gevangenisleven in de 19e eeuw tijdens een rondleiding van circa 1 uur. In de oostvleugel zijn beroemde films, zoals de biografie over de Ierse politicus en revolutionair Michael Collins, opgenomen.

2. St. Patrick’s Cathedral

St. Patrick’s Cathedral, Dublin, Ierland

St. Patrick’s Cathedral, bekend als de grootste kerk van heel Ierland, is eigenlijk een van de twee kathedralen die op Dublin-grond zijn gebouwd. De populairste kathedraal werd oorspronkelijk gesticht in 1191 en heeft een rijke geschiedenis van meer dan 800 jaar Ierse geschiedenis en cultuur. Een briljant architectonisch wonder, zijn schoonheid kan zowel binnen als buiten worden opgemerkt. Het is ook de laatste rustplaats van Jonathan Swift, auteur van Gulliver's reizen en Dean of the Cathedral.

3. Dublin Castle

Dublin Castle, Ierland

Ga terug naar het prehistorische Dublin door het beroemde kasteel van Dublin te bezoeken. Met meer dan 800 jaar Ierse herinneringen ingekapseld binnen zijn muren, is deze ongelooflijke structuur getuige geweest van enkele van de meest cruciale gebeurtenissen in de geschiedenis van het land. Het kasteel beslaat een oppervlakte van meer dan 11 hectare, staat trots op de hoogste heuvelrug in de omgeving en biedt zelfgeleide en begeleide rondleidingen over het terrein, inclusief de vele kamers, tuinen en musea van het kasteel, zoals de Chapel Royal, de Chester Beatty Library , het Garda Museum en het Revenue Museum.

4. Little Museum of Dublin

The Little Museum of Dublin, Ireland

Het kleine museum van Dublin is de perfecte manier om een klein beetje van alle soorten geschiedenis samen te voegen tot één uitstekende en informatieve tour. Omdat de meeste artefacten door mensen in Dublin worden geschonken, heeft elk object in het museum zijn eigen unieke verhaal. In het museum vind je tentoonstellingen variërend van films tot muziek tot politiek, geschiedenis en cultuur. Hoewel het museum ‘klein’ is, bevat het zeker voldoende kennis en geschiedenis om op te staan tegen een van de grotere musea in de stad.

5. National Botanic Gardens

National Botanic Gardens, Dublin, Ierland

De National Botanic Gardens is zo'n geweldige plek om te bezoeken - zowel met gezinnen, vrienden en als individuele reiziger. Met zoveel planten, bloemen en andere speciale dingen om te zien, kun je gemakkelijk een hele dag doorbrengen en verdwalen in deze weelderige tuinen. Zorg ervoor dat je je camera meeneemt, want je bezoek omvat een beeldentuin, een moestuin die is ontworpen om eruit te zien als een oud kasteel en de glazen huizen. Toegang is volledig gratis voor bezoekers, maar een rondleiding is € 5.

Ook leuk om te bezoeken

Ben je op zoek naar nog meer bezienswaardigheden? Echte Guinnessfans halen hun hart op in het Guinness Storehouse. De brouwerij werd in 1759 gesticht door Arthur Guinness en is zeker een bezoekje waard. Combineer je bezoek direct met de Jameson Distillery en ontdek hoe één van de bekendste Ierse whiskey wordt gemaakt. Plezier gegarandeerd!

Een weekend Dublin is perfect voor een korte citytrip. Naast bovenstaande bezienswaardigheden, kun je uiteraard een bezoek aan één van de vele pubs niet overslaan. Drink een Guinness of 'Irish Coffee' en geniet van de traditionele live muziek, zang en dans. Een stedentrip Dublin kan ook goed gecombineerd worden met een autorondreis uit ons aanbod, een stedentrip Dublin maakt het helemaal af!

Reisadvies nodig? Bij Echt Ierland zijn jouw wensen altijd ons uitgangspunt. Deel jouw persoonlijke wensen met ons en/of vragen in een adviesgesprek met onze reisspecialisten.