De 9 smakelijkste Food Trails in Ierland

Welke Food Trail zou jij willen volgen?

Ierland vanuit een ander perspectief bekijken? Volg een Food Trail! Maak kennis met de Ierse Móinéir wijn in county Wicklow, verbaas je over de culinaire hoogstandjes in Galway en bezoek één van de oudste oesterkwekerijen van het land in Connemara. We geven je de leukste tips om een smakelijke tijd van jouw vakantie in Ierland te maken! 

Dublin Tasting Trail

Dublin Tasting Trail, Echt Ierland

Bron: Fabfoodtrails.ie 

  • Lengte: 2.5/3 uur
  • Prijs: €60

Proef de smaak van de Ierse hoofdstad tijdens de Dublin Tasting Trail! Deze Food Trail neemt je mee naar de lekkerste plekjes om te eten in Dublin. In 2.5 tot 3 uur bezoek je zes à zeven restaurantjes waar je wordt getrakteerd op heerlijke gerechten uit de Ierse keuken. De Dublin Tasting Trail gaat met de tijd mee en de gerechten die je proeft, horen helemaal bij de wereld van nu. Je ontmoet daarnaast de culinaire genieën erachter en leert meer over de cultuur en historie van Dublin naarmate de dag vordert. Laat je verrassen en doe de Dublin Tasting Trail! 

Wicklow Way Wines

Wicklow Way Wines, Ierland, Echt Ierland

Bron: Wicklow Way Wines

  • Lengte: Niet bekend
  • Prijs: €25

Wijntje erbij? De Ierse Móinéir wijn is een luxe, ambachtelijke wijn gemaakt van Ierse bessen en critici beschrijven het als 'verbazingwekkend' en 'verrassend'. Niet gek dus dat je de Móinéir wijn op de menukaart van Michelin restaurants en chique eetgelegenheden tegenkomt. Middenin de Wicklow Mountains in het dorpje Newtownmountkennedy vind je de wijnmakerij waar het om draait. Maak een tour door deze ambachtelijke onderneming en beleef het proces van bes tot fles. En natuurlijk kan een wijnproeverij in deze Food Trail niet ontbreken! 

Waterford Beer Tours

Waterford Beer Tours, Echt Ierland
  • Lengte: 2,5 uur
  • Prijs: €35

Luister naar de opmerkelijkste anekdotes over Waterford, terwijl je een typisch Iers biertje drinkt. Tijdens de Waterford Beer Tours stap je binnen bij de zes beste pubs in Waterford, waar je zes verschillende Ierse biertjes proeft. Wandel door het hart van de 'Viking Triangle' en ontdek de rijke historie van deze oudste stad van Ierland. Een perfecte manier om de stad en haar inwoners te leren kennen. Beter kun je je avond in Waterford niet besteden!   

Cork Tasting Trail

Cork Tasting Trail, Echt Ierland
  • Lengte: 2.5/3 uur
  • Prijs: €60

De culinaire kant van Cork is subliem! De Cork Tasting Trail leid je van de gebaande foodroute af en brengt je naar verrassende plekken. Ontdek onder leiding van een betrokken en ervaren gids de lekkerste foodspots in Cork. Geniet in diverse restaurantjes van de gastvrijheid en gezelligheid van de Ieren. Ze zijn trots op hun lokale specialiteiten en gelijk hebben ze. Ervaar het zelf! 

Galway Food Tour

Galway Food Tour, Echt Ierland
  • Lengte: 2.5 uur
  • Prijs: €65

Van oesters tot sushi, kaas tot donuts en krab tot aardbeientaart: je proeft het tijdens de Galway Food Tour. Samen met Sheena Dignam en Gosia Letowska verken je Galway vanuit een gastronomisch perspectief. Ze nemen jou als enthousiasteling over de Ierse keuken graag mee naar award-winnende restaurants en de beroemde Galway Market. Loopt het water je al in de mond? 

Connemara Oyster Tour

Connemara Oyster Tour, Echt Ierland

Bron: DK Connemara Oysters

  • Lengte: 1 uur
  • Prijs: Niet bekend

Ierland staat bekend om zijn overheerlijke oesters: een lokale delicatesse die onder andere in de Connemara haar oorsprong vindt. In Ballinakill Bay bevindt zich één van de oudste oesterkwekerijen: DK Connemara Oyster. Hier worden al sinds 1893 oesters gekweekt. Rond die tijd voornamelijk voor het Verenigd Koninkrijk, maar tegenwoordig worden de oesters van DK Connemara Oyster over heel de wereld geserveerd. Maak een rondleiding over deze oesterkwekerij en bekijk met eigen ogen het kweekproces. Afsluiting van deze Food Trail is een overheerlijke oesterproeverij!  

Taste of Sligo

Taste of Sligo, Echt Ierland

Bron: Taste of Sligo 

  • Lengte: 2.5 uur
  • Prijs: €55

Anthony Gray is de drijvende kracht achter de lokale voedselindustrie in Sligo. Tijdens de Taste of Sligo Food Trail wandel je door het hart van de stad. Verwonder je over de rijke cultuur en indrukwekkende architectuur in deze omgeving. Als echte foodexpert neemt Anthony je mee naar zeven eetgelegenheden in Sligo. Variërend van lokale biertjes tot smakelijke desserts, in Sligo maak je kennis met de lekkerste gerechten uit het westen van Ierland. Laat je smaakpapillen tintelen! 

Belfast Food Tour

Belfast Food Tour, Echt Ierland

Bron: Taste and Tour 

  • Lengte: 4 uur
  • Prijs: €58

Ga off the eaten track tijdens de Belfast Food Tour! Deze award-winnende Food Trail start bij de St. George's Market waar je producenten van lokale hoogstandjes ontmoet. Bezoek vervolgens gezellige barretjes, authentieke pubs en eindig in een top restaurant in het Cathedral Quarter. De Belfast Food Tour garandeert een smakelijke dag met meer dan 25 Ierse gerechten en drankjes. Krijg de smaak te pakken en geniet van Noord-Ierse lekkernijen in Belfast.  

Dublin Whiskey Tour 

Dublin Whiskey Tour, Echt Ierland
  • Lengte: 1,5-1,75 uur
  • Prijs: €39 - €69 

Ben je gek op whiskey? Dan is de Dublin Whiskey Tour voor jou een must do! Het whiskeyverleden van Dublin is groot en tot op de dag van vandaag resoneert dat door in de stad. Proef de lekkerste whiskey's in deze Ierse hoofdstad en leer meer over deze Ierse drank van een echte expert tijdens de Dublin Whiskey Tour. De ultieme ervaring voor een whiskeyliefhebber! Extra tip: wanneer je de Dublin Whiskey Tour maakt, krijg je een kortingscode voor de distilleerderijen die de stad rijk is! De beste introductie tot het levendige Dublin. 

Combineer jouw reis naar Ierland met een Food Trail en bekijk Ierland vanuit een culinair perspectief. Zelf een Food Trail volgen? Bovenstaande Food Trails liggen op de route van de 21-daagse Fly & Drive Klassiek Ierland, zo mis je er geen!