Ierland in een week

Wat wil jij zien in een weekje Ierland?

Een weekje Ierland voor de boeg? Wij bieden drie reizen aan die in acht dagen tijd een uniek stuk van Ierland laten zien. Ontdek het eiland van Ierland in een rustig reistempo. Tijdens deze reizen overnacht je altijd in persoonlijk geselecteerde en kleinschalige accommodaties. Reis je met ons mee? 

Ierland in een week: het eeuwenoude oosten van Ierland

Glendalough, Echt Ierland Reizen

Maak tijdens de 8-daagse Fly & Drive Magisch Ierland kennis met 'Ireland's Ancient East'. Dit gebied in Oost-Ierland neemt je mee op ontdekkingstocht langs een prachtig landschap en de rijke historie van Ierland. Je start deze Fly & Drive in de Wicklow Mountains: de 'tuin van Ierland'. In dit groene, heuvelachtige gebied bezoek je het historische Glendalough en het levendige Kilkenny. Jouw weekje in Ierland besluit je in het kleurrijke havenplaatsje Kinsale. Deze culinaire hoofdstad van Ierland staat bekend om haar fantastische restaurants en gezellige pubs. Die zijn er in overvloed! Vanuit Kinsale geniet je van de spectaculaire kliffen van Mizen Head en Sheeps Head, beide prachtige schiereilanden in county Cork.

Onze tip: overnacht in Stirabout Lane

Tijdens deze Fly & Drive overnacht je in de Wicklow Mountains in Stirabout Lane. Pat en Daphne staan in de wijde omtrek bekend om hun gastvrijheid en bij aankomst zul je je dan ook direct welkom voelen. Maak een wandeling door de glooiende Wicklow Mountains of breng een bezoek aan Powerscourt House & Gardens. De tuin van Stirabout Lane, Pat en Daphne zijn er trots op, mag er trouwens ook zijn!

Geniet van een traditioneel Iers diner

In het hart van Kinsale ligt the White House waar Olivia en haar familie je een warm welkom geven. Geniet van een uitstekend diner in het restaurant of kies tijdens de lunch voor een rijkelijk gevulde chowder. In deze gezellige havenplaats is het goed vertoeven! Mocht je er toch verder op uit willen trekken, dan ligt Cork op slechts 30 minuten rijden. Kus de steen van Blarney Castle en ontdek meer over de geschiedenis van de Titanic in het nabijgelegen Cobh. 

Ierland in een week: de hoogtepunten van het zuidwesten

Dunmore Head, Echt Ierland

De 8-daagse Fly & Drive Echt Ierland is dé kennismaking met Ierland. In een week tijd reis je langs de hoogtepunten van het zuidwesten van het land. Spot dolfijnen en walvissen tijdens een boottocht nabij Baltimore en geniet van de gezellige live music in de pubs. Bezoek gezellige, schilderachtige dorpen als Kinsale en Killarney en wandel door de glooiende heuvels van het Killarney National Park. Volg de Ring of Kerry, een populaire autoroute, en geniet onderweg van indrukwekkende kliffen en spectaculaire vergezichten. Deze reis sluit je natuurlijk af met een fantastisch uitzicht vanaf de Cliffs of Moher!

Tijdens deze Fly & Drive overnacht je in de Casey's of Baltimore, een sfeervol familiehotel aan Baltimore Bay. Vanuit het hotel kun je erop uittrekken om te gaan varen, duiken of vissen. Vergeet niet een bezoek te brengen aan de traditionele pub in het hotel waar je de echte Ierse sfeer kunt proeven en waar geregeld live muziek wordt gespeeld. Dineren doe je natuurlijk in het restaurant, waar iedere dag verse vis op het menu staat!

In Killarney overnacht je in het The Victoria. Dit gezellige familiehotel heeft een prachtige ligging aan de rand van het Killarney National Park. Maak een wandeling of fietstocht naar het bijzondere Muckross House & Gardens of ontdek de Ring of Kerry. Bijkomen van alle belevingen? Neem met een glas whiskey in je hand plaats in een comfortabele stoel in de gezellige bar, naast een knapperend houtvuur. 

 

Ierland in een week: de hoogtepunten van het zuidwesten 

Skellig Islands, Echt Ierland

Op zoek naar wat extra luxe tijdens jouw weekje Ierland? De accommodaties uit de 8-daagse Fly & Drive Elegant Ierland worden gekozen vanwege de fantastische ligging en luxe faciliteiten. De gemiddelde standaard is hoog. Deze reis volgt dezelfde route als de 8-daagse Fly & Drive Echt Ierland, maar je overnacht in extra comfortabele accommodaties. 

In Skibbereen verblijf je in het Liss Ard Estate, een schitterend landhuis te midden van een uitgestrekte tuin. Deze accommodatie ligt aan een groot meer waar je actief kunt kanoën en vissen. Fietsen staan gratis ter beschikking tijdens je verblijf. Ontdek de omgeving per fiets of wandel naar het nabijgelegen wildlife park. 's Morgens geniet je van een heerlijk Iers ontbijt van biologische en lokale producten, want hier staat het hotel Liss Ard Estate en de regio Cork om bekend.

Het Cahernane House Hotel heeft een prachtige ligging aan het Killarney National Park. Leuk detail: de inrichting van de onlangs gerenoveerde kamers in dit hotel is gebaseerd op de verbluffende en kleurrijke natuur van county Kerry. Ontdek tijdens je verblijf de spectaculaire Ring of Kerry of maak een tocht naar Dingle, een kleurrijke havenplaats op het gelijknamige schiereiland. Geniet tijdens een prachtige zonsondergang van een diner in het uitstekende restaurant van het hotel.

Het prachtige Gregans Castle Hotel ligt aan rand van de ruige Burren, wat voor een adembenemend uitzicht zorgt tot aan Galway Bay. Sinds 1976 wordt dit manor house hotel met veel passie door Simon Haden en zijn familie gerund. Of van een uitgebreide high tea of lunch in de gezellige Corkscrew Bar. Ook de omgeving zal je verrassen; de indrukwekkende Cliffs of Moher, de ruige Burren, of liever met de boot naar de Aran Islands? Geniet tijdens je verblijf van de moderne luxe, maar klassieke stijl in combinatie met de natuurlijke en warme gastvrijheid. 

Jouw reis op maat maken? Ook dat kan bij Echt Ierland!

Neem contact op met onze reisspecialisten voor de mogelijkheden.