Met gezelschap op reis: Ierland met tieners

Voor ieder wat wils in Ierland

Twijfel je of Ierland wel de beste vakantiebestemming is voor jouw tieners? Of ga je binnenkort naar Ierland, maar heb je geen idee wat er te doen is voor de jeugd in jouw familie? We lichten alvast een tipje van de sluier op: voor ieder soort tiener is er wat te beleven in Ierland! 

Voor de durfal

Coasteering NI, Echt Ierland

Bron: Coasteering NI

De grandioze kustlijn van Noord-Ierland is voor iedereen aantrekkelijk, maar Coasteering NI biedt jouw tiener de kans om het eens vanuit een ander perspectief te bekijken. Coasteering is een fantastische combinatie tussen rotsklimmen en van grote hoogtes springen. In Ballintoy, county Antrim, leer je verschillende klim- en sprongtechnieken en mag je een sprong in de Atlantische Oceaan wagen. Natuurlijk staat veiligheid altijd voorop en wordt er gebruikt gemaakt van speciaal materiaal en is alles onder leiding van ervaren instructeurs. Coasteering in Noord-Ierland: je moet het maar durven! 

Voor de sensatiezoeker 

Plezier alom in het pretpark van Dublin: Funderland! Dit park, bestaand uit vijftien attracties, is een echte uitdaging. Ga op en neer, hang ondersteboven en vlieg door de lucht tijdens een ritje in één van de vele achtbanen. Ook voor de jonge sensatiezoekers onder ons zijn er tal van attracties. Funderland zorgt voor een heerlijk dagje uit met de hele familie!  

Voor de Netflixer 

Films Ierland, Echt Ierland

Is jouw tiener een die hard Netflixer? Dan is Ierland de ultieme vakantiebestemming! Zo zijn er in Noord-Ierland diverse scenes van de populaire serie Game of Thrones opgenomen. Bezoek bijvoorbeeld Dark Hedges, Tollymore Forest of Castle Ward. Grote kans dat je tiener deze locaties direct herkent uit de serie. Ook bepaalde scenes uit Star Wars zijn terug te leiden naar Ierland. Een gedeelte uit de film is opgenomen op de Skellig Islands, aan de westkust van het land. Skellig Michael, één van de twee eilanden, kun je in het hoogseizoen bezoeken. Houdt jouw tiener meer van romantische komedies? De bekende film PS. I love you speelt zich deels af in de Wicklow Mountains. De bekende scene waarin hoofdpersonen Holly en Gerry elkaar voor het eerst ontmoeten is opgenomen bij Sally Gap, een prachtige bergpas. 

Voor de avonturier

Voor de tiener die niet vies van modder is, is er de Killary Adventure Turf Challenge! Deze obstacle run leidt je door het prachtige landschap van de Connemara. Klim, klauter en zwaai je een weg over de baan. Je wordt geconfronteerd met verschillende natuurlijke challenges en door mensenhanden gemaakte obstakels. Vergeet vooral geen oude kleding aan te doen! 

Voor de waterrat

Crannagh Complex, Echt Ierland

Bron: Crannagh Complex

The Crannagh Complex in Noord-Ierland is het ideale uitje voor echte waterratten. Aan de rivier de Bann in het dorpje Coleraine vind je een heus waterpark. Waterskiën, kajakken, wakeboarding en nog veel meer: het is allemaal mogelijk! En terwijl jouw tiener zich helemaal uitleeft in of op het water, geniet jij van een kopje koffie of een boottrip. Of je doet natuurlijk gewoon mee!

Voor de slimmerik 

Laat je hersenen kraken en doe een Escape Room! Probeer te ontsnappen uit de Escape Room door samen te werken en out-of-the-box te denken. En dat terwijl de klok tikt. Een leuke uitdaging voor de hele familie! In Ierland zijn er veel verschillende Escape Rooms. Escape Limerick, in het westen van Ierland, neemt je mee naar het stadje Limerick van de 12e tot de 19e eeuw. Je ontdekt het reilen en zeilen in de stad door de geschiedenis heen. Leuk voor zowel de puzzelaar als de historicus onder jullie. Een gezellig uur gegarandeerd! 

Overtuigd dat Ierland het ideale land is voor jouw volgende vakantie met het hele gezin? Of een laatste zetje in de goede richting nodig? Neem contact op met onze reisspecialisten, zij helpen je graag verder!