Stedentrip naar Belfast

10 leuke tips voor je stedentrip naar Belfast

Stedentrip naar Belfast? Belfast is een prachtige stad en er is genoeg te doen. Heb je maar 48 uur in Belfast en weet je niet wat er allemaal te zien is of wat je kunt doen? Geen zorgen, wij geven je 10 leuke tips.

De bruisende stad Belfast

Titanic, Belfast, Echt Ierland

Belfast is de hoofdstad van Noord-Ierland en tevens de populairste bestemming voor een stedentrip in Noord-Ierland. Ben je al eens in Belfast geweest? Nog niet? Wist je dat het maar 100 minuten vliegen is vanaf Schiphol en maar 2 uur rijden vanaf Dublin naar Belfast? Je bent dus in een mum van tijd in deze internationale stad die rijk is aan interessante geschiedenis.

1. The Great Light en de Titanic Walkway

The Great Light, Belfast, Echt Ierland

The Great Light is een enorme vuurtoren van 130 jaar oud. De vuurtoren staat op de Titanic Walkway en produceert een van de sterkste lichtstralen ter wereld. De vuurtoren weegt 10 ton en is maar liefst 7 meter hoog. Het is een belangrijk erfgoedobject van het maritieme en industriële verleden van Belfast.

 

 

2. Titanic Belfast

Titanic Museum, Belfast, Echt Ierland

Het Titanic Belfast museum staat op de scheepshelling waar het schip Titanic ruim 100 jaar geleden gebouwd is. Het is een interactief museum waar je van alles kunt zien en doen. Je kan bijvoorbeeld een ritje maken waarbij je op een groot filmscherm ziet hoe ze duiken in het wrak van de Titanic, je kan in verschillende kamers van het schip kijken en je rijdt over het scheepswerf. Daarnaast zijn er verschillende interactieve tentoonstellingen die je meenemen naar de bijzondere geschiedenis van deze boot. We adviseren je om vooraf je bezoek tickets te reserveren.

3. St. George's Market

St George's Market, Belfast, Echt Ierland

De St. George’s Market is een van de oudste en beste markten van Ierland en Het Verenigd Koninkrijk. De markt is elke vrijdag-, zaterdag- en zondagochtend en bestaat uit meer dan 150 kramen. Op vrijdag is de Variety Market, deze markt dateert uit 1604. De naam van de markt zegt het eigenlijk al, op deze markt is echt van alles te koop. Op zaterdag is de City Food and Craft Market. Er staan kramen met ambachtelijke en antieke spullen, planten maar de meeste mensen komen voor het overheerlijke eten dat je hier kunt eten. Op zaterdag kan je ook genieten van live optredens van goede lokale muzikanten. Ga je liever op zondag naar de markt? Op zondag is de markt een mix van vrijdag en zaterdag.

4. Belfast Castle

Belfast Castle, Belfast, Echt Ierland

Houd je van kastelen? Dan is een bezoek aan dit kasteel, wat in 1860 gebouwd is, zeker een bezoek waard tijdens je stedentrip in Belfast. Het landgoed bestaat uit mooie aangelegde tuinen en biedt verschillende uitkijkpunten waar je een prachtig uitzicht hebt over de stad. Het kasteel is gratis toegankelijk en heeft een uitstekend restaurant waar je overheerlijk kunt lunchen of dineren.

5. Street Art tour

Bus Street art tour, Belfast, Echt Ierland

Belfast staat bekend om zijn Street Art en er zijn tientallen tours die je graag alles vertellen over de unieke en interessante muurschilderingen in de stad. De meest bijzondere murals vind je in de wijken waar de Protestanten en Katholieken veel conflicten hebben uitgevochten met elkaar.

6. Black Taxi 

Black Taxi, Belfast, Echt Ierland
De beste manier om de beroemde murals van Belfast te zien is tijdens een Black Taxi Tour. Tijdens deze tour wordt je door een chauffeur overspoelt met interessante weetjes en feiten over de muurkunst en haar geschiedenis. De Street Art in Belfast beeldt de politieke onrust en strijd uit van hedendaagse maar ook historische en religieuze gebeurtenissen.

7. Botanic Garden

Botanic Garden, Belfast, Echt Ierland
De Botanic Garden is een belangrijk onderdeel van het Victoriaanse erfgoed van Belfast. De tuinen zijn een populaire ontmoetingsplaats voor toeristen, locals, studenten en er worden concerten en festivals gegeven. Een wandeling in de Botanic Garden zal je goed doen wanneer je even aan de drukte van de stad wilt ontsnappen. Er staan veel verschillende planten en bomen en in de tuinen kan je nog steeds indrukwekkende exotische planten collecties zien.

8. Ulster Museum

Ulster Museum, Belfast, Echt Ierland
Ben je geïnteresseerd in kunst en geschiedenis? Dan is het Ulster Museum wellicht iets voor jou. Het museum heeft tentoonstellingen die je meenemen naar alle uithoeken van de wereld maar het neemt je ook mee terug in de tijd van de dinosaurussen en Egyptische mummies. Het Ulster Museum is voor iedereen gratis toegankelijk.

9. Belfast City Hall

Echt Ierland, Belfast, City Hall, Vakantie ierland
Belfast City Hall is het gemeentehuis van de hoofdstad en het opende voor het eerst haar deuren 1906. Het is gelegen in het hart van het stadscentrum aan Donegall Square. Het is een openbaar gebouw en je kan er een gratis rondleiding krijgen. Op het terrein van het stadhuis kan je ook de Titanic Memorial Gardens bezoeken. Het is een uitstekende plek voor een picknick en in de avond wordt het gebouw erg mooi verlicht wat mooie foto’s zal opleveren.

 

 

10. Crumlin Road Gaol

Crumlin Road Jail, Belfast, Echt Ierland

De Crumlin Road Gaol is een 19 eeuws monumentale gevangenis waar concerten, evenementen en rondleidingen worden gegeven. De gevangenis staat bekend als een van de griezeligste plekken in Belfast, voor wie het aandurft is er een paranormale rondleiding. De rondleiding laat je de martel- en executie kamer zien en brengt je op de plekken in de gevangenis waar het het meeste spookt. Bezoek je het museum met het gezin? De gevangenis heeft ook kindvriendelijke rondleidingen die net zo leuk en interessant zijn maar iets minder spannend.

 

 

Wil je na het lezen van de blog meer weten over Belfast?

Maak van je stedentrip een rondreis

Ben je benieuwd wat Noord-Ierland nog meer te bieden heeft? Wellicht is onze 9-daagse fly & drive Adembenemend Ierland wat voor jou. Deze rondreis neemt je mee langs de spectaculaire Coastal Route van Noord-Ierland. Wil je graag Noord-Ierland combineren met een rondreis door Ierland? Wellicht zijn onze 17-daagse fly & drive Indrukwekkend Ierland of de 22-daagse fly drive Klassiek Ierland wat voor jou.