Stedentrip naar Galway

10 leuke tips voor je stedentrip naar Galway

Stedentrip naar Galway? Aan de westkust van Ierland ligt het sfeervolle Galway. Galway staat bekend als de universiteitsstad met veel Ierse live muziek, gezellige traditionele pubs en historische kleurrijke huisjes. Heb je maar 48 uur in deze muzikale en gezellige stad en weet je niet wat er allemaal te zien is of wat je kunt doen? Lees dan snel verder want wij delen 10 leuke tips voor je stedentrip naar Galway

 

1. The Latin Quarter

Het oude Latin Quarter is een pittoresk deel van Galway waar je niet anders dan verliefd op kunt worden. De hoofdstraat heet Quay Lane, het is een straat waar alleen voetgangers mogen komen. Je vindt hier veel leuke winkels, gezellige traditionele pubs en goede restaurants. De typerende vlaggen en slingers die wapperen in de straat, zorgen voor een erg sfeervolle sfeer. In deze straat ervaar je de echte sfeer van Galway. Maak je bezoek compleet door een Galway Hooker, het lokaal gebrouwen IPA bier, te bestellen op een van de terrassen van de felgekleurde pubs. Wie weet word je onder het genot van dit lekkere biertje verrast met een live optreden door straatmuzikanten.

Quay Street Latin Quarter, Galway, Echt Ierland

 

2. St. Nicholas Medieval Church

De St. Nicholas Medieval Church Nicolaas is de grootste middeleeuwse kerk van Ierland die nog steeds in gebruik is.  De kerk opende haar deuren in 1320 en bevindt zich in het hart van Galway.. Tijdens een rondleiding zal je alles te weten komen over de rijke geschiedenis van deze bijzondere grote oude kerk.

3. Eyre Square

Het park ligt in het hart van het centrum en staat ook bekend als het John F. Kennedy Memorial Park. Het bevindt zich middenin het grootste winkelgebied van Galway. Midden op het plein staan 2 grote monumenten: The Browne Doorway en The Galway Hooker. Er worden al sinds de middeleeuwen markten gehouden in het park maar tegenwoordig dient Eyre Square ook als een fijne ontmoetingsplaats voor toeristen en locals. Op zonnige dagen is het namelijk erg druk op de grasvelden. Bezoek je Galway in december? Dan is een bezoek aan Eyre Square zeker de moeite waard. Er wordt hier in december namelijk een prachtige kerstmarkt gehouden.

Eyre Square, Galway, Echt Ierland

 

4. Galway City Museum

Ben je benieuwd naar de geschiedenis en het erfgoed van Galway? Wellicht is het Galway City Museum dan wat voor jou. Het museum heeft veel tentoonstellingen over verschillende tijdperken van de stad. Er is een prehistorische tentoonstelling, een middeleeuwse tentoonstelling maar ook een tentoonstelling over Galway in de late 19e eeuw. Je kunt hier ook meer leren over de volksgeschiedenis, kunst en de natuurhistorie van de stad. Na het bezichtigen van dit interessante museum kun je heerlijk bijkomen in het museumcafé wat uitkijkt op de Spanish Arch. Het museum is gratis toegankelijk.

5. Galway Cathedral

De Galway Cathedral is de laatste stenen kathedraal in zijn soort gebouwd in West-Europa. De kathedraal is namelijk pas in 1965 voltooid. De Galway Cathedral bevindt zich op Nuns Island, een eilandje op de Corrib River. De kathedraal is gebouwd in een renaissancestijl en alle kunstwerken, het glaswerk en het houtwerk zijn met de hand gemaakt door Ierse kunstenaars. De lokale bevolking schonk geld aan de kathedraal om alles te kunnen bekostigen. De Galway Cathedral is open voor bezoekers, voor dit bezoek wordt echter een kleine donatie gevraagd van € 2,-. 

Galway Cathedral, Galway, Echt Ierland

6. Wandelen langs de Corrib River

De Corrib River stroomt dwars door Galway en is met 6 km de kortste rivier van Europa. Het is een mooie wandeling langs de rivier die je uiteindelijk bij de Atlantische Oceaan brengt. De kracht van deze oceaan is goed terug te zien in de river met het sterke stromende water. De rivier is niet alleen de kortste maar ook de snelste rivier van Europa. Houd je van avontuur en ben je sportief? Wellicht is kajakken op de rivier dan een leuker idee voor je dan wandelen.

 

7. Galway Market

Op de Galway Market vind je honderden kraampjes met heerlijke verse en lokale ambachtelijke producten. De beroemde weekendmarkt van Galway bestaat al eeuwenlang en bevindt zich in het centrum van de stad vlakbij de St. Nicholas Medieval Church. Veel mensen komen hier om de verschillende smaken van de wereld te proeven zoals Japanse Sushi of Indiase curries. De verse Ierse oesters uit Galway zijn onze favoriet. Kom je voor brood, groente of planten? Dan kan je de markt het beste op zaterdag bezoeken. 

Galway Market, Galway, Echt Ierland

8. Wandelen over de Wild Atlantic Way

Heb je liever zin in een lekkere wandeling langs de kust in de omgeving van Galway? De Wild Atlantic Way is een wandelroute van maar liefst 2500 kilometer die zich uitstrekt langs de gehele westkust van Ierland. Vanuit de stad kun je een mooie wandeling maken richting het noorden of het zuiden. De schitterende natuur en het uitzicht op de Atlantische Oceaan van Ierland leveren veel mooie foto’s op.

9. Live muziek in de Ierse pubs

Pub, Galway, Echt Ierland

Galway heeft één van de levendigste pubs scènes van Ierland en is dé beste plek op het eiland voor traditionele Ierse muziek. Geniet van de straatmuzikanten of ga naar de pubs voor een geweldige muzikale ervaring en een gezellige avond.  Stap bijvoorbeeld binnen bij de houten pub Tigh Neachtain op Cross Street. Murpy’s en Garavan’s zijn ook zeker een bezoek waard voor een onvergetelijke avond. Voor de beste traditionele Ierse muziek raden we je Taaffes, The Crane Bar, Tigh Ceilí en An Púcá aan.

10. Fisheries Watchtower Museum

Galway is een prachtige havenstad die rijk is aan geschiedenis. In het Fisheries Watchtower Museum kun je alles leren over de geschiedenis van Galway op het gebied van visserij en viskwekerij. Het gebouw diende oorspronkelijk als een opslagplek voor treknetten die gebruikt werden om te vissen. Daarnaast heb je vanuit de uitkijktoren van het museum een schitterend uitzicht op Corrib River en de Cladddagh River. Het museum in enkel geopend in de zomermaanden.

Verblijf je langer in Galway en overweeg je een leuke dagtrip? Bezoek dan de spectaculaire Cliffs of Moher of wandel door het ruige natuurgebied  van The Burren

Maak van je stedentrip een rondreis

Ben je benieuwd naar wat Ierland nog meer te bieden heeft? Wij hebben verschillende rondreizen samengesteld die perfect te combineren zijn met een stedentrip naar Galway. Vraag onze reisspecialisten naar de mogelijkheden.