Reisverslag 11-daagse Fly Drive Traditioneel Ierland

Familie De Graaf

De heer en mevrouw De Graaf deden onze 11-daagse fly and Drive Traditioneel Ierland.

Reisverslag door familie De Graaf

De informatie en vouchers ontvingen we 2 weken van tevoren. Na een mailtje van ons (over een diner in Roscommon dat niet op de voucher stond) was de informatie compleet.

Het inchecken op Schiphol en de vliegreis verliepen helemaal volgens plan. In Cork stond onze auto klaar en kon onze reis beginnen. De rit naar Killarney verliep prima met gebruik van onze Tomtom. Het was wel even schrikken toen we daar die grote hotels zagen! Maar gelukkig hadden jullie voor ons het gezellige Victoria House hotel geboekt met zeer vriendelijk personeel. Heel goed dat we daar 3 dagen hadden om op pad te gaan! En wat fijn dat ze naast het hotel fietsen verhuurden. Een goede manier om het prachtige National Park te verkennen.

De reis naar Lisdoonvarna was prachtig! Onderweg hebben Bunratty Castle bezocht. Zeker de moeite waard! Wat een gezellig hotel is Wild Honey Inn. We werden zeer vriendelijk ontvangen. onze slaapkamer was niet groot, maar beneden was een lounge waar je heerlijk kon zitten en lezen. Fijn ook dat we overal gebruik konden maken van internet. We hebben een boottocht naar de Cliffs of Moher gemaakt.Onvergetelijk!

Tip: vertel mensen dat het handig is om voor de reis van Killarney naar Lisdoonvarna een hele dag te reserveren. Zo heb je onderweg ook genoeg tijd om dingen te bekijken. In Lisdoonvarna kun je niet pinnen en ook in de plaatsen er omheen is het zoeken naar een geldautomaat. zorg dus dat je voldoende contant geld bij je hebt!

Op naar Oughterard. We hebben Galway niet bezocht. we waren daar net in de week van de horseraces en het was er ontzettend druk! Eerlijk gezegd waren we blij dat we Galway voorbij waren. Er was voor ons gereserveerd bij een B&B (Cross River). De mevrouw was heel vriendelijk en verzorgde een goed ontbijt. Toch vonden wij het jammer dat we geen kamer hadden bij Waterfall Lodge. Het was deze dagen ook slecht weer waardoor je toch wat meer thuis bent.

Tip: in het dorp zit een coffeehouse waar je een heerlijke afternoon tea kunt krijgen!

Voor de laatste 2 nachten reden we naar Roscommon. Het landschap werd wat “gewoner”. In het Gleesons Townhouse werden we door de eigenaar hartelijk ontvangen met een kop koffie en een scone. We kregen een goede slaapkamer en beneden was een gezellige ruimte waar je kon zitten. Van lezen kwam dan niet zoveel omdat we ontzettend leuke gesprekken hadden met de eigenaar (en zijn vrouw). En wat een goede keuken! We hebben daar heerlijk genoten van onze laatste dagen in Ierland.

Samenvatting:

Dit was onze eerste reis naar Ierland. We wisten niet zo goed wat we er van konden verwachten. Natuurlijk heb je wel eens iets van Ierland gezien of gelezen, maar nu zijn we er ook echt geweest!

We hebben een geweldige vakantie gehad en in 12 dagen een goede indruk gekregen van het land. Het groene van Killarney, het ruige van de kust, de turf van Connemara, de vriendelijke mensen, de rust en ruimte…….

P.S. En weet je wat we ook zo leuk vonden? Het welkomstkaartje van jullie in ons eerste hotel! Heel attent!

Dhr. & Mevr. de Graaf

Op zoek naar een vakantie Ierland?

Wil jij ook zo’n mooie reiservaring? Maak direct je keuze uit ons aanbod van Ierland Vakanties.