Boot naar Ierland

Met de boot naar Ierland? Boek dan een ferryovertocht met Echt Ierland vakanties. Wij verzorgen jouw overtocht naar Ierland in samenwerking met Stena Line. Twee maal per dag vertrekt er een ferry vanuit Hoek van Holland naar Harwich. Waarna je Groot Brittannië hebt doorkruist neem je in het westen de aansluitende overtocht naar Ierland waarna je de rondreis hier start. 

Neem contact met ons op voor de dienstregeling en de prijzen van jouw gewenste vertrek- en aankomstdata. 

Combinatie met Hoek van Holland-Harwich
Scheep in de avond in op de nachtferry richting Groot-Brittannië en geniet van een heerlijk diner of drankje aan de bar voor je je naar de comfortabele hut begeeft. De volgende ochtend begin je uitgerust aan het vervolg van je reis naar Ierland en kun je kiezen voor één van de vijf routes om met de boot naar Ierland te reizen.

I.v.m. de strengere en daarmee langere controles in Groot-Brittannië, is het zeer aan te raden een extra overnachting in Engeland te boeken, zodat u ervan verzekerd bent dat u de aansluiting niet mist.

Stena Britannica en Stena Hollandica
De Stena Britannica en haar zusterschip Stena Hollandica zijn voorzien van uitstekende faciliteiten. Je kunt genieten van het diner in het buffetrestaurant. Daarnaast is er een casino, een bioscoop, speelautomaten en een uitgebreide shop. De comfortabele hutten zijn voorzien van een eigen toilet- en doucheruimte. 

Vier routes over de Ierse Zee
Stena Line biedt maximale flexibiliteit bij het bepalen van je reis naar Ierland. Vanuit Fishguard in Zuid-Wales vaar je naar Rosslare, in het zuidoosten van Ierland. Een andere mogelijkheid is de route vanuit Holyhead die je naar Dublin Port, in het centrum van Dublin brengt. Wie met de boot naar Noord-Ierland wil reizen, kan gebruik maken van de route vanuit Liverpool naar Belfast of vanuit Cairnryan in Schotland naar Belfast.

Reistijd/ afstand vanuit Harwich:
Holyhead 572 km (ca. 6,5 uur rijden)
Fishguard 559 km (ca. 6,5 uur rijden)
Liverpool 449 km (ca. 5 uur rijden)
Cairnryan 771 km (ca. 9 uur rijden)

Vanuit Frankrijk rechtstreeks naar Ierland
Stena Line vaart ook op de route Cherbourg (Frankrijk) naar Rosslare te Ierland met de Stena Horizon. Drie maal per week vertrekt er een ferry vanuit de haven van Cherbourg naar Rosslare en v.v. In minder dan 18 uur arriveer je met deze rechtstreekse ferry in Ierland.


Algemene informatie

Paspoort 
Voor een reis naar Ierland heb je een paspoort of een identiteitskaart nodig, geldig tot na je verblijf. Deze informatie geldt voor houders van een Nederlands paspoort.

Let op: sinds 1 oktober 2021 dien je voor een bezoek aan Noord-Ierland (en Engeland) in het bezit te zijn van een geldig paspoort wat geldig is tot na je verblijf.

Inchecktijden voor auto’s en voetgangers:
30 minuten voor vertrek: Cairnryan- Belfast / Belfast- Cairnryan.
45 minuten voor vertrek: Holyhead- Dublin / Dublin-Holyhead & Fishguard- Rosslare / Rosslare- Fishguard.
60 minuten voor vetrek: Liverpool- Belfast / Belfast- Liverpool.
90 minuten voor vertrek: Cherbourg - Rosslare / Rosslare - Cherbourg

Milieuheffing Stena Line
Er geldt sinds 2020 een verplichte milieuheffing. Op de volgende routes is de milieuheffing van toepassing met de betreffende bedragen:
•    Cairnryan – Belfast: € 3,00 per voertuig per enkele reis
•    Liverpool – Belfast: € 3,00 per voertuig per enkele reis
•    Holyhead – Dublin: € 3,00 per voertuig per enkele reis
•    Fishguard – Rosslare: € 3,00 per voertuig per enkele reis
•    Cherbourg – Rosslare: € 9,00 per voertuig per enkele reis
•    Hoek van Holland – Harwich: € 4,50 per voertuig per enkele reis

Op de dagvaarten dien je je koffers in te checken. Uitsluitend handbagage is toegestaan aan boord mee te nemen. Alle tijden zijn lokale tijden.