Causeway Hotel

Bushmills

  • Vlakbij The Giant's Causeway
  • Carrick-a-Rede Rope Bridge
  • Prachtige Noordkust

Hotel pal naast The Giant's Causeway

Het prettige Causeway Hotel ligt vlakbij de wereldberoemde en indrukwekkende rotsformatie (en UNESCO Werelderfgoed) The Giant’s Causeway, in het plaatsje Bushmills. De Causeway is een haast buitenaards gezicht: zo’n 40.000 zeshoekige basalten pilaren die vanaf de kust de Atlantische Oceaan inlopen. De rotsen zijn zo’n 60 miljoen jaar geleden gevormd zijn tijdens een vulkaanuitbarsting.

Langs de noordkust kun je de prachtige Causeway Coastal Route rijden, een aaneenschakeling van adembenemende zeezichten, kliffen en uitkijkpunten.

Uitgekeken bij The Causeway? Dan is er nog zo veel te zien en te beleven in deze streek. Een spectaculair uitstapje met mooi uitzicht is The Carrick-a-Rede Rope Bridge: een hangbrug van 20 meter lang, op zo’n 30 meter hoogte, die het gelijknamige eilandje verbindt met het vaste land. Whiskyliefhebbers kunnen hun hart ophalen tijdens een bezoek aan The Old Bushmills Distillery, de oudste whiskydistilleerderij ter wereld waar je ook je eigen fles kunt bottelen. Dunluce Castle is een ruïne op de punt van een steile klif, het uitzicht is spectaculair.

Impressies

Kamers

Het Causeway Hotel heeft 28 kamers, elk met faciliteiten om koffie of thee te zetten.

Faciliteiten

  • Verblijf op basis van logies & ontbijt
  • Restaurant
  • Gezellige bar
  • Gratis toegang tot het Causeway Visitor Centre
  • Gratis parkeren

Gastvrouw

Causeway Hotel, Deborah Galloway, Noord-Ierland, Ierland rondreis

Deborah Galloway

Ik prijs mezelf erg gelukkig dat ik iedere dag op deze iconische Werelderfgoed plek mag werken, met een uitzicht waar mensen een moord voor zouden doen! Iedere dag in het hotel is anders, wat het des te leuker en uitdagender maakt voor zowel mijzelf als het team.

Eén van mijn favoriete plekjes hier in de buurt is de Carrick-a-Rede touwbrug in het nabij gelegen plaatsje Ballycastle. Je moet wel een beetje heldhaftig zijn om er overheen te gaan, maar het is het dubbel en dwars waard! Het uitzicht vanaf de brug wanneer je er overheen loopt is zo indrukwekkend, echt een aanrader!

Locatie