Wild Atlantic Way

Wild Atlantic Way 


De Wild Atlantic Way is Ierlands eerste- maar daarnaast ook de langste kustroute ter wereld!

Stel je eens voor dat je langs de uiterst westelijke rand van Europa rijdt. Langs de route van de Wild Atlantic Way, met haar 2.500 km een indrukwekkende kustroute langs stranden, kliffen, havens en schitterende uitkijkpunten. Je parkeert je auto en je voelt de zilte zeelucht in je gezicht. Ademloos kijk je naar de krachtige golven van de Atlantische Oceaan. Dat en veel meer staat je te wachten op de Wild Atlantic Way, een reis vol inspiratie. De route begint – of eindigt, in west Cork, Kinsale. De weg voert je vlak langs de kustlijn, zigzaggend over kliffen die hoog boven de Atlantische Oceaan uitsteken, tot bovenin de noordelijkste county; Donegal. Je zult meer dan eens in de gezellige kustplaatsjes blijven ‘plakken’.

Deze route brengt je onderweg dan ook langs 156 zogenaamde ontdekkingspunten welke gepaard gaan met het ruige gebulder van de Atlantische Oceaan en de hartelijkheid van de Ierse bevolking.

Al deze bezienswaardigheden wordt onderweg duidelijk aangegeven door middel van het blauw-witte logo van de Wild Atlantic Way. Volg je de route in zuidelijke richting dan staat er een (S), voor de noordelijke richting een (N). 

Enkele ontdekkingspunten uitgelicht:

  • Ontdek de hoogste zeekliffen van Europa; Slieve League.
  • Wandel over de meest prachtige stranden ter wereld bij Fanad Head.
  • Zoek naar wild en supervers eten langs de kust van Killala;
  • Neem de kabelbaan naar de laatste zonsondergang van Europa op Dursey Island.

De “50 Secrets of the Wild Atlantic Way” is er om een aantal van de verborgen schatten onderweg te belichten. Net als onze ‘Ireland by a local’ tips zijn dit plaatsen waar de lokale inwoners graag komen, soms weg van de gebaande paden. Dit geeft je de mogelijkheid het authentieke, échte Ierland te ervaren!

Echt Ierland heeft diverse reizen langs deze spectaculaire Wild Atlantic way voor jou ontwikkeld, de rondreizen waarvan de route voor een groot gedeelte langs the Wild Atlantic Way gaan zijn:

De 11 daagse fly drive rondreis Traditioneel Ierand, de 17-daagse fly drive rondreis Indrukwekkend Ierland en de 22-daagse fly drive rondreis Klassiek Ierland.

Bekijk hieronder een spectaculair filmpje van de Wild Atlantic Way: