• Bezienswaardigheden

Guinness Storehouse

echte reizen, echte mensen

 
Guinness Storehouse, Dublin

In 1759 gesticht door Arthur Guinness, nu het wereldbekende 'zwarte goud'

Ierland is het echte Ierland niet zonder Guinness. Guinness is het wereldvermaarde zwart bier of “stout” uit Dublin. De brouwerij werd in 1759 gesticht door Arthur Guinness. Guinness is ook de oorspronkelijke uitgever van het Guinness Book of Records. Het Guinness bier wordt nog altijd op dezelfde manier gebrouwen als vroeger en bevat vier ingrediënten: water, barley (een speciale gerstsoort), hop en gist.

Impressies

Tegenwoordig kun je een bezoek brengen aan de oude Guinness Brouwerij in Dublin, the Guinness Storehouse. In de opslagtoren van de oude brouwerij zijn er verdeeld over de 7 verdiepingen (in de vorm van een glas Guinness..!) diverse audiovisuele presentaties en volg je het proces van hoe het bier wordt geproduceerd. Onder andere wordt duidelijk waaraan het Guinness bier zijn zwarte kleur te danken heeft. Je sluit de tour af met een heerlijk glas Guinness in de Gravity Bar op de hoogste verdieping. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de stad.

In het atrium ligt een exemplaar van het 9000 jarig huurcontract op de grond van de brouwerij, ondertekend door Arthur Guinness. In de “perfect pint bar kunnen bezoekers hun eigen pint Guinness tappen. De Brewery Bar op de vijfde verdieping biedt Ierse gerechten, alles bereid met Guinness, zowel in de keuken als begeleiding bij de maaltijd. Vis-en schaaldieren zijn ook populair in Ierland. Bij een goed glas Guinness worden er vaak oesters gegeten, een traditioneel apperatief in Ierland.

Top 5 Dublin bezienswaardigheden

Wil je meer ontdekken in de bruisende hoofdstad van Ierland? Wij zetten de top 5 Dublin bezienswaardigheden voor je op een rij! 

Ook leuk om te lezen: 

 1. De 9 smakelijkste food trails in Ierland 
 2. Het verhaal achter de Jameson Distillery 
 3. Bezoek Ierland met vrienden

Locatie

Reizen

Een bezoek aan de Guinness Storehouse is een ware beleving tijdens een bezoek aan Dublin. Maak een keuze uit ons aanbod van onze autovakanties Ierland. Vrijwel alle rondreizen van Echt Ierland starten- en/of eindigen in Dublin.

 • Echt Ierland, Galway, Connemara, Rondreis ierland
  9,3

  15-daagse fly drive Authentiek Oost & West Ierland

  Ideale kennismaking met oost- en west Ierland

  • Mystieke Oosten & wilde Westen
  • Wicklow Mountains & Cliffs of Moher
  • Fly & Drive rondreis

  Reis met huurauto van het mystieke oosten naar het wilde westen en overnacht in traditionele gezellige hotels met open haard. 

 • Echt Ierland Skellig lslands, Ierland rondreis
  9,4

  17-daagse fly drive Indrukwekkend West Ierland

  Volg de ruige kustroute van The Wild Atlantic Way

  • The Wild Atlantic Way
  • Gaelic eiland Inishbofin
  • Traditionele hotels

  Alle tijd om de ruige kustlijn Wild Atlantic Way en de gezellige stadjes van Ierland te ontdekken met deze 17-daagse reis inclusief huurauto. Je overnacht authentieke gunstige gelegen hotels.

 • Echt Ierland, The Boyne Valley, Rondreis ierland
  9,2

  21-daagse fly drive Klassiek Ierland

  Zeer complete rondreis rondom 'the Island of Ireland'

  • In 3 weken Ierland rond
  • Ireland's Ancient East & The Wild Atlantic Way
  • Authentiek overnachten

  Een prachtige, complete reis rondom het ruige, groene Ierland. Ontdek vele hoogtepunten in combinatie met verborgen pareltjes.