• Bezienswaardigheden

Skellig Islands

echte reizen, echte mensen

 
Skellig Islands

Skellig Islands, juweeltjes aan de Ring of Kerry

De Skellig Islands bestaat uit 2 eilanden, Skellig Michael en Little Skellig. Deze twee eilanden liggen nabij de kust van Portmagee in Zuidwest Ierland. Little Skellig is het kleine eiland en is voornamelijk bekend om de vele Jan-van-Genten welke hier te vinden zijn.

Impressies

Helaas kun je het eiland Little Skellig niet bezoeken, maar vanaf de boot heb je een prachtig zicht op dit mooie eiland. Het is wel mogelijk om Skellig Michael te bezoeken, dit bijzondere eiland heeft een rijke geschiedenis wat zich afspeelt 600 jaar na Christus.In deze tijd waren de strafwetten in het leven geroepen en werd het geloof en de rechten van vele Katholieke Ieren onderdrukt. Hierdoor werd Skellig Michael een veilige haven voor één van de eerste monastieke nederzettingen. De monniken van St. Fionan’s klooster hadden een simpel en sober leven op het eiland Skellig Michael en leefden in bijenkorf-vormige stenen hutten welke zij zelf hadden gebouwd. Het leven van de monniken bestond uit een dagelijkse tocht naar de zee voor verse vis, studeren, bidden in de kerk en het bijhouden van hun tuinen. In de 13e eeuw verlieten de monniken het eiland en werd het een eiland van bedevaart. Op het eiland zijn nog steeds vele overblijfselen te vinden van de monniken, waaronder hun stenen hutten en de vele paden welke zij hadden aangelegd. Vandaag de dag wordt het eiland bewoond door vele soorten vogels waaronder de bekende Puffins, die hier vaak aan het eind van de lente te vinden zijn.

Skellig Michael kan alleen van 18 mei t/m 30 september bezocht worden en er zijn maar 180 bezoekers per dag toegestaan. Wil je verzekerd zijn van een bezoek aan dit bijzondere eiland? Reserveer dan minimaal 4 weken van te voren uw tickets voor de overtocht.

Ook leuk om te lezen:

 1. 6 mooiste autoroutes in Ierland
 2. Met gezelschap op reis: Ierland met tieners
 3. Dieren spotten in Ierland
 4. Vakantie Ierland tips

Locatie

Reizen

Deze spectaculaire Skellig Islands zelf bezoeken tijdens een rondreis door Ierland in 2020? Diverse rondreizen komen hier langs waaronder de 11-daagse Traditioneel Ierland. Of maak direct een keuze uit ons volledige aanbod van reizen naar Ierland.

 • Dunmore Head, Dingle, Echt Ierland, Ierland vakantie
  9,6

  8-daagse fly drive Echt Ierland

  Dé kennismaking met Ierland, hoogtepunten van het Zuidwesten

  • Spectaculaire kusten
  • Ring of Kerry & Cliffs of Moher
  • Kennismaking Zuidwest Ierland

  Deze 8-daagse fly drive vakantie is dé kennismaking met Ierland. In een week tijd reis je langs de hoogtepunten van het Zuidwesten.

 • The Connemara, Echt Ierland, Fly drive ierland
  9,3

  11-daagse fly drive Traditioneel Ierland

  Zeer complete reis langs kliffen, nationale parken en Dublin

  • Cliffs of Moher & The Burren
  • Rustig reistempo
  • Fly & drive rondreis

  Maak tijdens deze fly drive kennis met het kleurrijke, ruige Zuidwesten van Ierland en sluit af in de bruisende hoofdstad Dublin. 

 • Echt Ierland, Galway, The Connemara, Rondreis ierland
  9,3

  15-daagse fly drive Authentiek Ierland

  Ideale kennismaking met oost- en west Ierland

  • Cliffs of Moher & Ring of Kerry
  • Bruisend Dublin
  • Fly & Drive rondreis

  Ontdek gedurende deze fly drive zowel het groene oosten als het ruige zuidwesten van Ierland. Afsluiten in Dublin maakt je reis compleet.