De beste reistijd Ierland?

De voordelen van elk seizoen op een rij

Ieder seizoen in Ierland is uniek en heeft zijn eigen karakteristieke kenmerken. Van een zomers briesje op de surfplank tot ’s winters genieten van een typisch Iers drankje in de pub. Er zijn echter twee periodes in het jaar wanneer het klimaat in Ierland optimaal is: de late lente en de vroege herfst. Ondanks dit gegeven heeft ieder jaargetijde in Ierland zijn eigen schoonheid en beleving. Daarnaast is het afhankelijk van jouw wensen wat voor jou de beste reistijd is om naar Ierland te gaan. Benieuwd hoe de verschillende seizoenen er in Ierland uitzien en wat je kunt ondernemen? Laat je inspireren!  

Lente in Ierland

Lente in Ierland, Echt Ierland

Bloemknoppen die openspringen, dartelende lammetjes in de wei en een heerlijk voorjaarszonnetje. De lente is een tijd van opleving en bloei. Zo ook in Ierland. De gemiddelde temperatuur tijdens de Ierse lente ligt tussen de 8°C en 12°C. Het aantal zonuren neemt toe, wat betekent dat het langzaamaan warmer wordt. In april ligt de gemiddelde temperatuur dan ook al bij de 15°C. De Ierse lente is de ideale periode om een bezoekje te brengen aan één van de vele schapenboerderijen in het land. Zo opent de 'Kissane Sheep Farm' regelmatig haar deuren voor bezoekers. Op deze boerderij kun je pasgeboren lammetjes van dichtbij bekijken en getrainde schaapherdershonden aan het werk zien tijdens een 'Sheep Dog Demonstration'.

Bezoek Kissane Sheep Farm tijdens onze 15-daagse Fly & Drive Authentiek Ierland en verblijf in Foley's Townhouse

Zomer in Ierland

Zomer in Ierland, Echt Ierland

Bronvermelding: Ireland Highlights. (z.d.). Mullaghmore Head [Foto]. Geraadpleegd van https://www.irelandhighlights.com/info/mullaghmore-head/

'Make the most of your evening.' Het is een bekend gezegde in Ierland, waar het in de zomer pas na 11 uur 's avonds donker wordt. Tijdens de Ierse zomer ligt de temperatuur tussen de 16°C en 20°C. Er kan een verkoelend buitje vallen, maar over het algemeen is dit het droogste seizoen. Het perfecte weer om te surfen! En dat kan in Ierland op veel plekken. De beste surflocaties liggen echter langs de Wild Atlantic Way: van Donegal via Sligo naar Erris in county Mayo. Dit gedeelte van de Ierse kust wordt ook wel de 'surfkust' genoemd. Eén van de mooiste plekjes om te surfen vind je bij het kleine schiereiland 'Mullaghmore Head' in county Sligo. Van over de hele wereld komen surfers hiernaartoe om kennis te maken met de grootste golven van Ierland. 

Bezoek de surfkust van Ierland tijdens onze 17-daagse Fly & Drive Indrukwekkend Ierland en verblijf in Strandhill Lodge

Herfst in Ierland

Herfst in Ierland, Echt Ierland

Rode, groene en oranje tinten. De herfst kondigt zichzelf aan en ook in Ierland is zijn kleurenpracht overal te bewonderen. Het klimaat in Ierland blijft ook in de herfst gematigd en mild. De gemiddelde temperatuur schommelt tussen de 14°C en 18 °C en daalt aan het einde van het seizoen naar 10°C. Het ideale weer voor een stevige herfstwandeling! In Ierland worden in deze tijd van het jaar veel wandelfestivals georganiseerd. Zo is het 'Wicklow Walking Festival' een echte aanrader. Op dit festival kun je kiezen uit verschillende wandelingen op basis van lengte en niveau. Onder leiding van een gids die alles weet te vertellen over de flora en fauna wandel je door het Wicklow Mountains National Park. Geniet van de uitgestrekte valleien, prachtige herfstkleuren en adembenemende uitzichten! 

Bezoek het Wicklow Mountains National Park tijdens onze 8-daagse Fly & Drive Magisch Ierland en verblijf in Stirabout Lane

Winter in Ierland

Winter in Ierland, Echt Ierland

De ideale periode om een gezellige pub in te duiken en te genieten van een 'Irish Coffee' bij het knapperende haardvuur. De Ierse winter kent geen extreme kou en zal veelal gepaard gaan met temperaturen tussen de 4°C en 6°C. Sneeuwval is zeldzaam, maar wanneer deze toch valt, zijn de Ierse bergen de plek waar de vlokken het langst blijven liggen. Eén van de mooiste winterse plaatjes kun je schieten bij 'Mount Errigal' in county Donegal. Het uitzicht op deze berg met zijn witbedekte toppen is werkelijk magisch. Mount Errigal hoort bij de bergketen de 'Seven Sisters'. Ook de overige zes zusjes Mackoght, Aghla Beg, Aghla Mór, Ardloughnabrackbaddy, Muckish en Crocknalaragagh zijn het bekijken waard. Tel jij ze allemaal? 

Bezoek Mount Errigal tijdens onze 22-daagse Fly & Drive Klassiek Ierland en verblijf in het Arnolds Hotel

Ieder seizoen in Ierland is prachtig! Het hele jaar door valt er genoeg te beleven en is het Ierse klimaat aangenaam genoeg om eropuit te gaan. Valt er toch een buitje? Weet dan dat het in Ierland vrijwel nooit de hele dag regent. Jouw geplande activiteit kun je in de loop van de dag gewoon voortzetten.

De beste reistijd om naar Ierland te gaan? Wij zeggen: het hele jaar door!