Om deze redenen moet je in december naar Ierland

Deze maand is de gezelligste maand van het jaar, en daar weten de Ieren alles van!

Ierland steelt het hele jaar door de harten van duizenden mensen. Toch heeft het groene eiland haar eigen speciale charme in december. Deze maand is de gezelligste maand van het jaar, en daar weten de Ieren alles van. Waarom je juist in deze maand naar Ierland moet gaan? Wij zetten alle redenen voor je op een rij! 

De pubs zijn knusser dan ooit 

Wat is nou beter dan een gezellige avond in een pub na een heerlijke wandeling in de frisse lucht? De sfeer in Ierse pubs is in december heel anders dan normaal. Van een knisperend haardvuur tot aan de vele Ieren die langskomen. Een bezoek aan Ierland gaat sowieso nooit zonder een bezoekje aan een pub, maar in december mag je ze zeker niet overslaan. 

Voor de mensen die een echte uitdaging aan willen gaan… In de laatste 10 á 15 jaar is er een nieuwe Ierse traditie ontstaan: The 12 Pubs of Christmas. Deze traditie heeft zelfs zijn weg naar het Verenigd Koninkrijk gevonden. Wat houdt het in? Tijdens deze uitdaging is het de bedoeling dat je op 1 dag 12 pubs bezoekt in de meest opvallende kersttrui die je hebt. Ook moet je in elke pub minstens een half uur blijven en 1 drankje nemen. Ga jij de uitdaging aan? 

Winterwandelingen op zijn mooist  

Laat de winter je niet tegenhouden om naar buiten te gaan. Het hele jaar door is de natuur in Ierland adembenemend, en december is zeker geen uitzondering. Tijdens een wandeling kan je genieten van een koel briesje en prachtige winterkleuren. Een heerlijke frisse neus halen  en gelijk daarna jezelf opwarmen met een warme kop chocolademelk of Irish coffee? Klinkt als een geweldig plan! 

Winter Croagh Patrick

Ervaar de traditionele Ierse kerstsfeer 

Ierland is vanaf halverwege november helemaal in kerststemming. Ieder jaar zijn de Ieren goed voorbereid op de kerstdagen met kerstmarkten door het hele land. De sfeervolle verlichting en lekkere hapjes zijn een geweldige ervaring tijdens een bezoek aan Ierland in december.  

Eén van de grootste en gezelligste kerstmarkten kun je vinden in Galway. Met een groot aantal kraampjes en breed aanbod aan activiteiten zal je hier uren rond kunnen lopen. Maak een ritje in een reuzenrad of geniet van de livemuziek. Deze markt heeft voor iedereen wat te bieden!  

Kerstboom, Echt Ierland

Traditioneel Ierse wintergerechten 

De meeste traditioneel Ierse gerechten smaken het lekkerst in de winter! Zo heeft elk restaurant zijn eigen recept voor typische Ierse stoofpot, wat heerlijk smaakt na een wandeling in de frisse lucht. In de kerstperiode zijn geroosterde lamsbouten en shepherd’s pie ook enorm populair. Laat je vooral verassen door de traditionele menukaarten in december!  

Beleef New Years Eve in het bruisende Dublin 

Zoals je al weet houden de Ieren van gezelligheid, daarom is Dublin de ideale bestemming om oudejaarsdag te vieren. Elk jaar wordt er groots uitgepakt tijdens het New Year’s festival. Dit betekent: muziek, dans, heerlijk eten, lichtshows en natuurlijk de vuurwerkshow. De hele stad komt nog meer tot leven, echt een unieke ervaring!  

 

Ben jij klaar om naar Ierland te vertrekken in december? Misschien is één van deze reizen iets voor jou: 

Wil jij jouw gewenste reis naar Ierland samenstellen met één van onze Ierland-specialisten? Vertel het onze reisspecialisten!