Ontdek de meest charmante B&B’s in Ierland

Overnachten in Ierland was nog nooit zo sfeervol!

Het authentieke Ierland beleef je het best in kleine plaatsen, gezellige steden en unieke dorpen. Ons aanbod aan gastvrije bed en breakfasts maakt de Ierse beleving compleet. Op zoek naar een traditionele overnachting op een prachtige locatie? Ons aanbod rijk aan prachtige accommodaties. Wij lichten 3 sfeervolle B&B’s uit die je vakantie gegarandeerd leuker maken!

Ontvang een warm welkom en een heerlijk ontbijt bij de volgende bed and breakfasts tijdens jouw Ierland vakantie.

Pembroke Townhouse

Dublin, Pembroke Townhouse, Echt Ierland, citytrip Dublin

Reis terug in de tijd en overnacht in een klassiek Georgiaans huis. Het charmante bed and breakfast Pembroke Townhouse ligt in het hart van de wijk Ballsbridge, 20 minuten lopen van het stadscentrum van Dublin. Dit herenhuis ligt op een ideale locatie zodat je gemakkelijk de bruisende hoofdstad kan ontdekken.

Na de restauratie in 2019 is dit herenhuis een perfecte mix tussen traditionele elegantie en hedendaagse luxe. De bed & breakfast bevat meerdere gedecoreerde ruimtes die sfeervolle toevoegingen zijn. Geniet ook zeker van het heerlijke Ierse ontbijt in de zonnige eetkamer!

Tip bij het bezoeken: Doors of Dublin

Dublin is een ideale stad om te voet te verkennen, aangezien zo veel op loopafstand is. Wat doe je tijdens jouw wandeling van A naar B? Juist, deuren spotten! Er zijn verschillende verklaringen waarom deze deuren in diverse kleuren zich in Dublin bevinden. Het meest aannemelijke verhaal is dat de inwoners van Dublin hun deuren verfden voor herkenning.

In de 18e eeuw begon de bouw van Georgiaanse herenhuizen met zeer specifieke richtlijnen, hierdoor was er weinig verschil tussen de huizen te zien. Naar aanleiding daarvan schilderden ze deuren in verschillende kleuren om zo de uniformiteit in straten te breken, en hun huis sneller te herkennen.
 

Doors of Dublin, Echt Ierland

Mallmore Country House B&B

Mallmore, Echt Ierland

Aan de westkust, in county Galway, is het prachtige Mallmore Country House B&B te vinden. Deze prachtige accommodatie heeft een rijke geschiedenis. Het huis is in 1789 in opdracht van John D’Arcy gebouwd. In 1812 werd Clifden, ook wel bekend als “the capital of Connemara”, gesticht door D’Arcy. Tegenwoordig reflecteert het Mallmore Country House B&B de warmte en energie van het verleden.

Samen met de familie zullen Alan en Kathleen jou met open armen ontvangen in hun aantrekkelijke bed and breakfast. Iedere kamer heeft zijn eigen karakter en antieke touch, maar zeker geen gebrek aan comfort! Met een prachtig uitzicht op het omliggende landschap is deze B&B langs de Wild Atlantic Way niet over te slaan.

Tip bij het bezoeken: Kylemore Abbey

Op 25 minuten afstand van Clifden is de schitterende Kylemore Abbey te bewonderen. Het omliggende landschap werd door Oscar Wilde beschreven als “a savage beauty”. De Connemara is een inspirerende regio vol met meren, wilde bergen en bossen. Dit is ook de reden waarom Mitchel en Margaret Henry voor de regio Kylemore kozen voor de bouw van hun sprookjesachtige kasteel.  

In 1868 is deze abdij oorspronkelijk gebouwd als een adembenemend kasteel. Het kasteel werd uiteindelijk een abdij na de aankomst van de Benedictijnse nonnen uit België in 1920. Deze nonnen kwamen namelijk zonder abdij te staan door de vernietigingen aan hun in de eerste wereldoorlog.


Kylemore Abbey, Echt Ierland, Vakantie ierland

Hillside lodge

Echt Ierland, Hillside Lodge, Clifden, Vakantie Ierland

In dezelfde stad is het prachtige Hillside logde te vinden. Stuart en Ruth Morgan runnen deze prachtige bed and breakfast niet alleen met liefde voor hun gasten, maar ook voor de prachtige omgeving. Na vele bezoeken aan de regio besloten ze in 2003 te verhuizen naar het landelijke gedeelte van Ierland. 

Met veel passie heeft dit paar een traditioneel huis omgetoverd tot een stijlvolle B&B met uniek ingerichte kamers. De passie voor muziek, creativiteit, stoffen en detail van de eigenaren is duidelijk terug te zien in de ruimtes van deze accommodatie.

Tip bij het bezoeken: Connemara landschap

Haal eens diep adem in het verfrissende landschap van de Connemara! Op ongeveer 15 minuten van Clifden is het prachtige nationaal park Connemara te bezoeken. Je raakt hier beslist niet uitgekeken. De olijfkleurige bergen leveren een schitterend contrast op tot de moerassen en meren. Dit park heeft vele geschikte wandelroutes. Wil jij een gezellige, maar toch zeer indrukwekkende wandeling maken? Bekijk ons aanbod van wandelvakanties.

Doordat de regio van het Connemara zo traditioneel is, is er geen gebrek aan cultureel erfgoed en sfeervolle pubs zijn. In de regio wordt ook veel Gaelic gesproken, leuk om een gesprek met een local aan te knopen. Ook wordt vaak een Ierse draai gegeven aan het Engels, dus kijk niet op van zinnen die je niet kent. Wil je indruk maken op de Ieren? Leer de volgende zin uit je hoofd: “Dha Guinnes le do thoill.”, wat “Twee Guinness, alstublieft.” betekent.

The Connemara, Echt Ierland, Fly drive ierland

Staat een vakantie Ierland op jouw lijstje?

Beleef het groene eiland zelf tijdens een van onze uitgelichte bed and breakfast reizen. Of ontdek ons gehele aanbod Ierland vakanties!

Ben jij op zoek naar een specifieke accommodatie? Bekijk zeker ons overig aanbod aan accommodaties!

Wil jij ook het klassieke Ierland beleven bij een van onze kleinschalige accommodaties? Onze reisspecialisten helpen je verder om een perfecte reis samen te stellen. Bel 035 203 2649 of vraag een adviesgesprek aan