Reisverslag 9-daagse Magisch Ierland

Betty & Stefaan

Betty & Stefaan deden onze 9-daagse Magisch Ierland op maat.

Reisverslag over Queenstown tot de queen of pop

Onze aankomst in Dublin was zoals het cliché het voorschrijft: grijs en nat!  Toch voelden we zeer snel aan dat misschien het weer wel grijs is maar de mensen zijn zeker zeer aangenaam en vriendelijk. De heer van het autobedrijf was enorm sympathiek en gaf prima uitleg over papierwerk en auto.

Het rijden met de auto moesten we wel zelf doen en alle gekende autoroutines overboord gooien om dan tegen je “natuur” in links te rijden, links te schakelen, linkse ronde punten nemen, het was een avontuur en het bleef tot op het einde.

Na onze eerste kilometers op Ierse wegen gingen we op zoek naar ons hotel en tot onze verbazing bevond deze zich vlakbij het Aviva Stadium en net die avond trad Madonna op! We konden nog tickets op de kop tikken en hebben een hele fijne en mooie avond beleefd. Haar show was zeer indrukwekkend maar vooral de mensen waren heel boeiend om te observeren. Wat kunnen de Ieren feesten zeg!

Het hotel was erg gastvrij en prima in orde, zowel de kamer als het lekkere en uitgebreide ontbijt. Dankzij dat uitgebreid Iers ontbijt konden we met goed gevulde magen bijna een hele dag volop genieten van de stad Dublin. Er was veel te bezichtigen en van de sfeer te proeven zoals het Trinity college, The Patrick Cathedral, het Guiness warehouse, en de vele pubs. En weet je wat: geen regen gevoeld!

De volgende dag zijn we via de Wicklow Mountains naar Kilkenny gereden. We deden nog een tussenstop in Glendalough. Deze vallei is zeer mooi en je vindt er nog zeer oude gebouwen van het oude Christendom. En leuk meegenomen: het was een prachtige zonnige dag! Kilkenny is een zeer oude middeleeuwse stad met mooie, oude gebouwen en met een fascinerende geschiedenis. Opnieuw hebben we genoten van een heerlijk restaurant met super lekker eten en een fijne bar met een leuk live bandje!

Onze laatste stop was het stadje “Cobh”. Het was echt een aangenaam stadje dat volledig in het teken stond van de herinnering aan de Titanic. Het was namelijk dat in dit stadje, dat toen Queenstown noemde, de Titanic in 1812 voor de laatste keer aanmeerde en de laatste 142 passagiers opstapten. Van deze 142 mensen zijn er uiteindelijk maar 40 die deze ramp overleefd hebben. Via een museum en een tentoonstelling werd dit geschiedkundig feit zeer levendig. En opnieuw een heerlijke, mooie dag!

Ierland ontdekken was zeker de moeite waard. Een aanrader voor diegene die houden van mooie, rustgevende landschappen, van aangename en gastvrije mensen, van “feestgrage” en muziek liefhebbende mensen, van cultuur en geschiedenis.

En het cliché van de regen: slechts 1 dag hebben we dit kunnen beleven…

Betty & Stefaan

Op zoek naar een vakantie Ierland?

Wil jij ook zo’n mooie reiservaring? Maak direct je keuze uit ons aanbod van Ierland Vakanties.