Last minute naar Ierland

Reis je met ons mee?

Wil jij op korte termijn naar Ierland reizen? Dat kan nog vaak in het najaar. Onze reisspecialisten luisteren graag naar jouw reiswensen en denken met je mee. Zo kan ook jouw ideale reis samengesteld worden. Ontdek de Indian Summer in Ierland en laat je verassen door de bijzondere charme die deze tijd van het jaar toont.

Er is geen twijfel dat Ierland het hele jaar door prachtig is, maar de rustige nazomer blijft voor vele de ideale reisperiode. Vanaf september tot november kun je genieten van prachtige regenbogen, aangename temperaturen en de veranderende kleuren van de bomen.

Laat je inspireren...

Reis jij het liefst op een rustig tempo het groene eiland rond? Pak de laatste warme zonnestralen mee tijdens een van onze uitgelichte reizen.

8-daagse Fly & Drive Echt Ierland

Deze reis is ideaal voor de mensen die voor het eerst kennis maken met het fantastische Ierland. Tijdens de 8-daagse Fly & Drive Echt Ierland reis je op een rustig tempo langs de hoogtepunten van zuidwest Ierland.

Begin deze reis in het sfeervolle vissersplaatsje Baltimore, waar je de prachtige zuidkust kunt ontdekken. In deze tijd van het jaar is deze omgeving ook perfect voor uitstapjes naar de vogelrotsen van Cape Clear of Sherkin Island. Op weg naar Cobh rijd je langs kleine steden zoals Kinsale of Blarney, die zeker niet overgeslagen mogen worden.

Blarney Castle, county Cork, Ireland

Vervolgens reis je langs authentieke wegen naar Killarney, gelegen aan de Ring of Kerry. In deze periode raden wij aan te wandelen door het indrukwekkende nationaalpark. De warme tinten zorgen voor een totaal nieuwe beleving van het prachtige natuurgebied. In het gezellige Killarney kun je genieten van vele restaurants en traditionele pubs. Door het aangename weer van deze maanden zal je zeker vele locals tegemoet lopen in de omliggende steden en dorpen.

Muckross Lake Moutain, Echt Ierland

Een route door de bergen leidt je naar de westkust van Count Kerry. In Ballyvaughan zullen de laatste dagen van deze reis plaatsvinden. Hier kun je genieten van de geweldige natuurgebieden die deze omgeving te bieden heeft. Een goed voorbeeld hiervan is het nationaalpark The Burren waar een uniek rotsachtig landschap te vinden is. Ook kun je bij de Cliffs of Moher één van de meest indrukwekkende uitzichten van Ierland bewonderen.

Cliffs of Moher Dog, Echt Ierland

 

21-daagse Fly & Drive Klassiek Ierland

Deze reis is ideaal voor reizigers die zo veel mogelijk van zowel Ierland als Noord-Ierland willen zien. Tijdens de 21-daagse Fly & Drive Klassiek Ierland maak jij een complete rondreis, met start en finish in Dublin.

Na aankomst in de hoofdstad reis je door naar ‘de tuin van Ierland’. De Wicklow Mountains met zijn prachtige groene valleien waar kleine meertjes in een prachtig licht staan. In deze tijd van het jaar kun je genieten van de veranderende kleuren in deze omgeving. In het sprookjesachtige Glendalough kun je genieten van een heerlijke wandeling langs oude ruïnes en wandelwegen. 

Maar dit is niet het enige natuurgebied waar je onderweg langs zult komen tijdens deze reis. Wanneer je langs de Beara naar een van de volgende bestemmingen rijdt, geniet je van alle nazomerse kleuren langs de weg. Een wandeling in het nationaalpark Killarney is echt een must omdat de natuur in deze periode een warme tint aanneemt.

Wicklow Mountains, Lough Tay, Echt Ierland, Ierland fly drive

Voorbij smalle wegen over bergpassen kom je terecht in het prachtige County Clare, waar je kunt genieten van een van de mooiste uitzichten van het land. Met wat geluk kun je in deze maanden een prachtige regenboog op de foto krijgen. En hou ook je ogen open voor de leprechaun met zijn felbegeerde pot vol goud.

Wanneer je richting de opmerkelijke natuur van Connemara rijdt tijdens deze fly & drive, vergeet dan niet een tussenstop te maken in de bruisende universiteitsstad Galway. In de nazomer vinden daar meerdere evenementen plaats, zoals het “Galway Oyster and Seafood Festival” en de “Galway bank holiday races”. Reis je rond deze periode door Ierland, dan mag je deze evenementen echt niet missen.

Bay coast Connemara, Echt Ierland

Voordat je Noord-Ierland bereikt, zal je eerst heel wat indrukwekkende stukken Ierland tegenkomen. Op de schitterende stranden van Strandhill kun je de laatste zomerse zonnestralen meepakken. Het Ierse landschap zal je blijven verassen, want binnen nog geen 3 uur na jouw strandwandeling kun je de hoogste kliffen, Slieve League, van Ierland bezoeken.

Mocht je eind oktober op reis gaan, raden wij het aan om onderweg naar de eerste bestemming in Noord-Ierland de Halloweenhoofdstad van Europa te bezoeken. In Derry duurt deze feestdag een hele week met elke dag verschillende activiteiten, van parades tot aan Jack O Lantern festivals.

Halloween, Echt Ierland

Wanneer je de prachtige kustroute richting de Giant Causeway volgt zul je uiteindelijk aankomen bij de beroemde Carrick-a-rede touwbrug. Het indrukwekkende uitzicht is zeker het uitstapje waard voordat je de laatste dagen gebruikt om Belfast en Dublin te verkennen. Bezoek in beide steden de prachtige tuinen om zo de prachtige nazomerse kleuren te bewonderen.

National Botanic Gardens, Echt Ierland

Ben jij benieuwd welke reizen wij nog meer aanbieden? Ontdek Ierland in een van deze mooie reizen:

Zou jij jouw perfecte reis naar Ierland willen samenstellen met één van onze Ierland-specialisten? Vertel het onze reisspecialisten!