Het Perfecte Plaatje in het échte Ierland

Amateurfotografen van RTL4 tv programma schieten de mooiste plaatjes in Cork

Het veelbekeken tv programma Het Perfecte Plaatje van RTL4 reist dit jaar naar Ierland voor de halve finale én de finale. Bekende Nederlanders duiken achter de camera om de mooiste foto's te maken en daarmee de felbegeerde titel binnen te halen van beste amateurfotograaf. Bekende fotografen beoordelen hun foto's vol overgave en zijn bij de halve finale én finale zeer streng voor de deelnemers. In deze 2023 versie van het programma staan Niek, Quincy en Loes in de halve finale en vliegen nieuwsgierig naar Cork naar wat hun te wachten te staat. 

Heb jij ook gekeken op woensdag 6 december 2023? Deze plekken hebben ze bezocht én perfecte plaatjes van geschoten! 

Vliegen naar Cork

De deelnemers zijn met KLM naar Cork gevlogen. Met een korte vlucht van iets meer dan 1,5 uur ben je van Amsterdam in Cork, het kleurrijke Zuidwesten van Ierland. Naast KLM vliegt ook de Ierse vliegmaatschappij Aer Lingues meerdere keren per dag naar Cork. Wij werken veel met Aer Lingues  vanwege hun gunstige tarieven. Eenmaal gevlogen naar Cork heb je de mogelijkheid om Blarney Castle te bezoeken. De plek waar de deelnemers van Het Perfecte Plaatje hun eerste opdracht te horen kregen. 

Blarney Castle, county Cork, Ireland

Halloween in Cork

Ierland is het land waar Halloween vandaan komt. Geen Amerika, geen UK, nee Ierland is de bakermat van Halloween. Het is het land van de fluisterende verhalen en geheimzinnige kastelen. Eeuwenoude mysteries en 'hunted' landhuizen. 

De fotografen van Het perfecte Plaatje zijn in Ierland om het Halloween festival vast te leggen in Cork. Maar wist je dat er nog veel meer plekken zijn in Ierland waar het grootst gevierd wordt? 

In Galway en Londonderry bijvoorbeeld. De Ieren versieren hun huizen volop en ook de hotels doen vaak mee. 

Halloween is altijd in oktober en hoewel het natuurlijk kan regenen in deze maand is het ook een heerlijke maand om naar Ierland te reizen. Ook de fotografen lieten zich niet tegenhouden door een paar druppels én zagen een van de natuurwonders wat je heel veel in Ierland ziet; regenbogen! 

Wil je meer lezen over Halloween in Ierland, lees dan dit blog

Halloween, Echt Ierland

Halloween in Cork, Ierland

 

Reizen naar Cork

Heb jij zin om naar Ierland te reizen na het zien van Het Perfecte Plaatje? Bijna al onze rondreizen doen dit ruige deel van het Zuidwesten van Ierland aan. 

De plekken die wij aanraden om te verblijven zijn niet in de stad Cork zelf. Wel in de buurt en met een reden. Wij willen je de rust, ruimte en vrijheid van Ierland laten ervaren. De pure natuur ruiken als je je raam open doet. Schapen zien grazen, weidse uitzichten. Of juist in een rustiger dorp verblijven waar de pub op loopafstand is en je gekleurde huizen kunt fotograferen. Een ideale basis om de wat grotere steden én de indrukwekkende natuur te verkennen.

Onze écht Ierse accommodaties in de buurt van Cork:

Ballymaloe House in Shanagarry
The White House in Kinsale
Blue Haven Hotel in Kinsale
Old Bank Townhouse in Kinsale

Kinsale, White House Hotel, Ierland vakantie

 

Titanic en geloof in Cobh

De locatie van de tweede shoot van Het perfecte plaatje. Met woorden uit de Shamrock mochten deelnemers Niek, Quincy en Loes op pad. Geloof, hoop en liefde. Pure woorden die passen bij de Ieren. Want Ieren hebben heel wat moeten doorstaan en leven nog altijd met de elementen van de natuur. Hun geloof zit diep, net als hun geloof in de intense verbinding met de natuur en de aarde. Keltische verhalen, mythen en legenden en tekens die duiden Ieren overal in zien en vinden.

Ieren staan met beide benen op de grond. Ze zijn open en zien mensen zoals ze zijn. Dat voel je als je in Ierland bent. En de liefde voor hun land spat er vanaf. Het zijn trotse mensen. Op hun natuur, op hun roots, op hun rugby team. En op hun familie. Want ze komen maar wat graag bij elkaar voor een Sunday Roast en als er een bruiloft of een begrafenis is loopt het hele dorp uit.

Verbinding zit diep geworteld in de genen van de Ieren en het land. Door alles wat in de geschiedenis heeft plaatsgevonden hebben ze zich niet uit het veld laten slaan maar zijn ze juist meer verbonden met elkaar en moeder natuur dan veel andere nationaliteiten.

En dat zie je in Cobh. Met de prachtige kathedraal waar Loes Haverkort haar winnende foto maakte van het jongetje met de donkere ogen. De haven waar de Titanic in 1912 vertrok op haar noodlottige reis en de kleine dingen zoals een harp op het uithangbord van een pub en de Ieren die spontaan muziek gingen maken terwijl Niek een ruige zeebonk fotografeerde die hoopt naar zijn dochter af te reizen in Noorwegen voor haar PhD.

Ierland is Het Perfecte Plaatje met een ruige randje en voelbare geschiedenis:

Echt Ierland, Cobh, Ierland reizen

Wil jij Cobh en omgeving ook verkennen? Onze accommodatie Knockeven House ligt vlakbij en is de ideale uitvalsbasis om de kleurrijke huizen, de enorme kathedraal en de geschiedenis te verkennen. 

Met deze fly & drive rondreizen heb je de mogelijkheid om Cobh te ontdekken:

Ben jij klaar om in de voetsporen te treden van de fotografen van Het Perfecte Plaatje? Tijdens een van onze Fly & Drives kun je Cork, Cobh, Blarney Castle en de ruige natuur beleven. Bespreek het met onze reisspecialisten!